Ο Διονύσης Σαββόπουλος «σταθμεύει» το «Φορτηγό» για πρώτη φορά σε ανοιχτό χώρο στην Αττική.

Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από την πρώτη κυκλοφορία του ιστορικού πια βινυλίου «Φορτηγό» και ο Διονύσης Σαββόπουλος τον προηγούμενο Δεκέμβριο το παρουσίασε ζωντανά αρχικά στην αίθουσα του αρχαιότερου Φιλολογικού Συλλόγου της πόλης των Αθηνών, την αίθουσα του «Παρνασσού» και το καλοκαίρι σε λίγους επιλεγμένους χώρους.

Τη Δευτέρα στις 4 Σεπτεμβρίου, το «Φορτηγό» θα ακουστεί για πρώτη φορά σε ανοιχτό χώρο στην Αττική, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αισχύλεια 2017».

Θα ακούσουμε τα τραγούδια και τις ιστορίες του «Φορτηγού», θα δούμε πώς ο γνωστός και διακεκριμένος πλέον Διονύσης Σαββόπουλος του 2016 συναντά τον άγνωστο και νεαρό Σαββόπουλο του 1966 και πώς ερμηνεύει τώρα, μετά από πενήντα χρόνια, τα τραγούδια εκείνου, του πρώτου του δίσκου.

Στη σκηνή ανεβαίνουν πλάι του κάποιοι χαρισματικοί νέοι τραγουδοποιοί -που έχουν ξεκινήσει ήδη το δικό τους συναρπαστικό μουσικό ταξίδι- προκειμένου να τον συνοδεύσουν, να τραγουδήσουν και να γιορτάσουν μαζί του:

Η Κατερίνα Πολέμη, ο Θέμος Σκανδάμης, η Εύη Μάζη, αλλά και ο Γιώτης Κιορτσόγλου με τον Δημήτρη Λάππα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από τα δώδεκα τραγούδια του «Φορτηγού» θα ακουστούν κι εκείνα όπως η «Θανάσιμη μοναξιά του Α.Α.» ή η «Αμνηστεία ’64» -που μπορεί να κόπηκαν από την λογοκρισία το ‘64 – ‘65, γράφτηκαν όμως τότε και επομένως ανήκουν στην ίδια συλλογή τραγουδιών.

Δείτε επίσης:
Το φωτογραφικό λεύκωμα από τη μεγάλη συναυλία
του Διονύση Σαββόπουλου στο Καλλιμάρμαρο

Διονύσης Σαββόπουλος - Ελευθερία Αρβανιτάκη - Γιάννης Χαρούλης - Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Όλοι Μαζί Μπορούμε - Καλλιμάρμαρο - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας