Οι Δευτέρες του Ιουλίου στην «Ταράτσα του Φοίβου» έχουν προσκεκλημένο το Διονύση Σαββόπουλο.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος είναι ο επόμενος «Επισκέπτης της Δευτέρας» στην «Ταράτσα του Φοίβου» με «Τα τραγούδια των άλλων», τη Δευτέρα 2, 9, 16 και 23 Ιουλίου.

Ο ίδιος ο Διονύσης Σαββόπουλος λέει:

«Πριν πολλά  χρόνια με επισκέφθηκε ο Φοίβος (Δεληβοριάς), είδαμε μαζί τα ωραία τραγούδια του,  γνωριστήκαμε, κουβεντιάσαμε, συνεργαστήκαμε. Μιλάμε τώρα για το 1993, 25  χρόνια πριν! Ο Φοίβος ήταν σχεδόν παιδί ακόμα. Ήταν μια ωραία επίσκεψη.

Σειρά μου να τον επισκεφτώ κι εγώ τώρα. Θα είμαι επισκέπτης στην Ταράτσα του Φοίβου για τις τέσσερις Δευτέρες του Ιούλη. Έφτιαξα ένα πρόγραμμα που έχει για τίτλο “Τα τραγούδια των άλλων”,  και αποτελείται κυρίως από τραγούδια άλλων δημιουργών.

Μην φανταστείτε  ένα πρόγραμμα ντε και καλά αριστουργημάτων, μολονότι πολλά από αυτά  είναι όντως αριστουργήματα, όπως π.χ. “Το τρεχαντήρι” του Αττίκ, το “5 μάγκες στον Περαία” του Γιοβάν Τσαούς , Ο “Κεμάλ” του Χατζιδάκι ή “Το αερικό” του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Γενικά έχω διαλέξει λαϊκά, έντεχνα και άλλα πιο απλά και ελαφρά τραγούδια όπως π.χ. “Το Πρωί Με Ξυπνάς Με Φιλιά” της Βέμπο ή το “Φίλα Με Ακόμα” του Μαραβέγια. Έχει και η ελαφρότητα δικαίωμα στην ψυχή.

Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα σύνολο από τραγούδια που με επηρέασαν για  διάφορους λόγους. Είναι μνήμες τις ιστορίες των οποίων δεν θα χάσω την  ευκαιρία να σας διηγηθώ εκεί.  Εύχομαι καλό καλοκαίρι.»

Τον Διονύση Σαββόπουλο συνοδεύουν οι ξεχωριστοί μουσικοί του  σύντροφοι: Γιώτης Κιουρτσόγλου, Βασίλης Χατζηνικολάου, Καλλίστρατος  Δρακόπουλος, Δημήτρης Ρέππας και μια νέα, όμορφη παρουσία στο ελληνικό  τραγούδι, η φλαουτίστα Εύη Μάζη.

Ώρα έναρξης:  21:00
Ώρα εισόδου κοινού: 19:30
Ταράτσα του Φοίβου: Ιερά Οδός 13 -15 Γκάζι

 

Αφήστε το σχόλιό σας