Ο Δημήτρης Μητροπάνος συνεχίζει να μας συντροφεύει με τις επιτυχίες του.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος ανήκει στους καλλιτέχνες που έχουν επιβεβαιώσει ότι ακόμη με το θάνατο δε μας εγκαταλείπουν ποτέ. Η αγάπη που τρέφουν οι ακροατές για το πρόσωπο και τραγούδια του παραμένει άσβεστη.

Παρόλο που οι μεγάλες επιτυχίες του Δημήτρη Μητροπάνου εξακολουθούν να ακούγονται με το ίδιο πάθος, ένα από τα άγνωστα σε πολλούς τραγούδια του γνωρίζει μία δεύτερη δόξα τις τελευταίες εβδομάδες.

Χάρις σε μία ευφάνταστη και καλαίσθητη τηλεοπτική διαφήμιση το «Θες» προκάλεσε ρίγος συγκίνησης και επανήλθε στην επιφάνεια με ορμή. Αναμφίβολα, είναι ένα τραγούδι που αγγίζει από μόνο του μιλώντας για την κινητήριο δύναμη της αγάπης και τις θυσίες μέσα στο πλαίσιο της.

Ο ενθουσιασμός που επικρατεί για το «Θες» είναι απερίγραπτος. Το τραγούδι βρέθηκε στην πρώτη θέση των digital singles των iTunes για αρκετές ημέρες μετά την πρώτη προβολή του σποτ ενώ συναντάται και τώρα ανάμεσα στα κορυφαία κομμάτια της πλατφόρμας. Σε κάποιους ραδιοφωνικούς σταθμούς των FM, επίσης, το «Θες» εντοπίζεται στα τραγούδια με τις περισσότερες εβδομαδιαίες μεταδόσεις.

Το «Θες» περιλαμβάνεται στο δίσκο «Πες Μου Τ’ Αληθινά Σου», όπου ο Στέφανος Κορκολής υπογράφει τις συνθέσεις.

Στο ίδιο άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2005 από τη Minos EMI, ο Δημήτρης Μητροπάνος ερμήνευσε την κορυφαία επιτυχία «Σβήσε Το Φεγγάρι». Τραγούδια του CD όπως τα «Απόψε Χάσαμε Κι Οι Δυο» και «Δέκα Χρόνια» έχουν αποκτήσει ξανά έδαφος στα ερτζιανά.

Τους στίχους δίνουν οι Ρεβέκκα Ρούσση και Νίκος Μωραΐτης γράφοντας για τα αληθινά τους. Στο ομώνυμο τραγούδι της δουλειάς, «Πες Μου Τ’ Αληθινά Σου», ο Δημήτρης Μητροπάνος μοιράστηκε το μικρόφωνο με τη Μελίνα Κανά.

Έντεκα έτη μετά την παρθενική κυκλοφορία του και χάρις στην πρωτόγνωρη αγάπη του κοινού, το CD «Πες Μου Τ’ Αληθινά Σου» επανακυκλοφορεί στα δισκοπωλεία σε νέα έκδοση του 2016 από τη Minos EMI.

Οι τίτλοι των τραγουδιών

 1. Θες
 2. Πες Μου Τ’ Αληθινά Σου – Ντουέτο με τη Μελίνα Κανά
 3. Σβήσε Το Φεγγάρι
 4. Απόψε Χάσαμε Κι Οι Δυο
 5. Στο Δρόμο Που Μαχαίρωσαν Τη Στέλλα
 6. Φύγε Καρδιά Μου
 7. Κάνε Εύκολο Το Τέλος
 8. Μόνος
 9. Τελευταία Στιγμή
 10. Πόσα Ξέρεις
 11. Δέκα Χρόνια
 12. Απόψε Χάσαμε Κι Οι Δυο (Ορχηστρικό – Σολίστ στο πιάνο ο Στέφανος Κορκολής)

Στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου μπορείτε να δείτε τη νέα έκδοση του δίσκου όπως την εντοπίσαμε και προμηθευτήκαμε από τα δισκοπωλεία.

 

Μην το χάσετε: Δημήτρης Μητροπάνος: Όταν «Η Εθνική Μας Μοναξιά» φλέρταρε με τη μοναξιά του συρταριού

Δημήτρης Μητροπάνος - Η Εθνική Μας Μοναξιά (cover) - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας