Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου & Γιώτα Νέγκα στο Passport Κεραμεικός

-

Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Γιώτα Νέγκα ενώνουν τις ιστορίες τους για οχτώ παραστάσεις.

Η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα, τρεις σημαντικές ερμηνεύτριες με ξεχωριστές διαδρομές, σμίγουν στην κεντρική σκηνή του «Passport Κεραμεικός».

Τρεις ιδιαίτερες γυναικείες φωνές διασταυρώνονται σε ένα πρόγραμμα με βάση το λαϊκό τραγούδι σε όλες τις εκφάνσεις του, όπως μας το έμαθαν οι κορυφαίοι εκφραστές του, όπως ενασχολήθηκαν μαζί του οι σπουδαιότερες μορφές.

Με δίαυλο τις δυνατές ερμηνείες των τριών θα δεσπόσουν στη σκηνή όλοι: Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Βασίλης Τσιτσάνης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Σταύρος Ξαρχάκος, Μάνος Λοΐζος, Γιώργος Ζαμπέτας, Άκης Πάνου, Απόστολος Καλδάρας, Γιώργος Μητσάκης, Δήμος Μούτσης, Γιάννης Σπανός, Χρήστος Νικολόπουλος.

Σμυρναίικα, παραδοσιακά, αλλά και σύγχρονα τραγούδια με ανεξίτηλη και διαχρονική προσωπικότητα θα παρουσιαστούν από τη Δήμητρα Γαλάνη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τη Γιώτα Νέγκα στις ανυπέρβλητες αυθεντικές εκτελέσεις και σε απολαυστικές διασκευές.

Η ιστορία και οι αναμνήσεις που καλπάζουν στο μήκος του χρόνου και περνούν από γενιά σε γενιά θα στήσουν μία γιορτή για τέσσερα Σαββατοκύριακα (8 εμφανίσεις) στο «Passport Κεραμεικός» με αφετηρία την 20η Φεβρουαρίου.

Δήμητρα Γαλάνη: «Διαλέξαμε τραγούδια που έρχονται από το παρελθόν, μας παίρνουν από το χέρι και μας πηγαίνουν «μπροστά», στο μέλλον. Σε ένα μέλλον όπου αυτές οι αξίες μας είναι εξαιρετικά πολύτιμες. Εμείς είμαστε εδώ για να τις υπενθυμίζουμε και να τις προβάλουμε.»

Ελένη Τσαλιγοπούλου: «Με μια τέτοια παρέα βρίσκω την ευκαιρία να ξανατραγουδήσω με την καρδιά μου το λαϊκό τραγούδι που τόσο αγαπώ.»

Γιώτα Νέγκα: «Με τη Δήμητρα και την Ελένη φτιάχνουμε μια παράσταση που θέλω να μοιάζει με τα Κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια των παιδικών μου χρόνων.»

Πληροφορίες - Συντελεστές

Ημερομηνίες παραστάσεων:
20, 21, 27, 28 Φεβρουαρίου
5, 6, 12, 13 Μαρτίου

Ώρα  έναρξης παραστάσεων:
Σάββατο: 22.30, Κυριακή: 20.30  (αυστηρή τήρηση των ωρών έναρξης)

Ώρα προσέλευσης:
Σάββατο: 21.00, Κυριακή: 19.00

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Γιαννακόπουλος Σεραφείμ (ντραμς)
Διαμαντής Αργύρης (κρουστά)
Κατσίκης Νίκος (μπουζούκι, τζουρά)
Κωνσταντίνου Θωμάς (ούτι, λαούτο, μπουζούκι)
Μάνεσης Σπύρος (πιάνο)
Προβής Στέλιος (μπάσο)
Τσαρδάκας Απόστολος (κανονάκι, μπαγλαμά)
Χατζηκωνσταντίνου Σπύρος (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα)
Χατζησταύρου  Αριστείδης (κλασική και ακουστική κιθάρα)

Επιμέλεια Προγράμματος: Μαργαρίτα Μυτιληναίου,
Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώτα Νέγκα,

Ηχολήπτης: Γιώργος Βουδαντάς
Ηχολήπτης σκηνής: Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου
Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός
Artwork αφίσας: Κωνσταντίνος  Γεωργαντάς

Αφήστε το σχόλιό σας