Σε μία «Εκδρομή» σπάνιας ομορφιάς σε ανείπωτες σκέψεις και φανερές εξομολογήσεις σμίγουν η Δήμητρα Γαλάνη και ο Ευστάθιος Δράκος.

Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Ευστάθιος Δράκος ανταμώνουν ξανά σε μία ειδυλλιακή «Εκδρομή» σε βελούδινες μελωδίες, κρυμμένα και φανερά μυστικά.

Η Δήμητρα Γαλάνη υπηρετεί αδιάλειπτα εδώ και 45 έτη το ποιοτικό τραγούδι. Έχει ερμηνεύσει ένα σημαντικό ρεπερτόριο συντεθειμένο από δημιουργίες σπουδαίων συνθετών και στιχουργών: Από τους Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκο, Τσιτσάνη, Μούτση, Γκάτσο, Λ. Παπαδόπουλο και άλλους έως νεότερους εκπροσώπους όπως οι Κραουνάκης, Κορκολής, Λ. Νικολακοπούλου και πολλοί ακόμη.

Ο Ευστάθιος Δράκος έχει προσεγγίσει τη μουσική από τις ημέρες της εφηβικής ηλικίας του. Ο πρώιμος τότε δημιουργός εμπνεύσθηκε πολλά από τα τραγούδια που συνέθεσαν μερικά χρόνια αργότερα το παζλ του παρθενικού δίσκου των Minor Project, μίας πεντάδας που ένωσε τυχαία το δρόμο της για να εξωτερικεύσει τις σκέψεις της στη μουσική και έκανε γνωστό το τραγούδι «In Colors».

Έπειτα από ένα νοσταλγικό βαλς, «Το Βαλς Των Χαμένων Μετά», το «μουσικό κουτί» της Δήμητρας Γαλάνη και του Ευστάθιου Δράκου ξεχειλίζει από μουσική, εγείροντας τη διάθεση για μία αλλιώτικη «Εκδρομή».

Μία ειδυλλιακή «Εκδρομή» σπάνιας ομορφιάς με αφετηρία όσα μυστικά κρατάμε κρυμμένα, όσες κρυμμένες πτυχές αποκαλύπτουμε. Μία «Εκδρομή» που περνά μέσα από ανείπωτες σκέψεις και φανερές εξομολογήσεις για να καταλήξει στην πραγμάτωση της ένωσης με το «άλλο μισό».

Αρωγός και συνοδοιπόρος και σε αυτή την περίπτωση είναι ο εξαιρετικός στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, ο οποίος συνδράμει στην «Εκδρομή» με τους θεσπέσιους στίχους του. Το άρτιο άκουσμα της σύνθεσης είναι δημιούργημα του πολυτάλαντου Ευστάθιου Δράκου.

Η «Εκδρομή» είναι το προοίμιο της νέας δισκογραφικής δουλειάς «Το Βαλς Των Χαμένων Μετά», σε συνθέσεις του Ευστάθιου Δράκου και σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη, που θα γίνει πραγματικότητα στα μέσα Νοεμβρίου.

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal.

«Θέλω μία εκδρομή των μυστικών
Των φανερών και των χαμένων εαυτών…»

Το σημείωμα του Ευστάθιου Δράκου

«Η Εκδρομή ένωσε την στιγμή που έγραψα το αγγλόφωνο In Colors, με εκείνη που καθήσαμε αντικρυστά με τη Δήμητρα Γαλάνη, για να τραγουδήσουμε την “Εκδρομή των μυστικών, των φανερών και των χαμένων εαυτών”. To πρώτο μου ελληνικό τραγούδι.

Είδα μπροστά μου ένα τραγούδι άλλο, διαφορετικό από το «In Colors».

Ένα τραγούδι που με συνδέει με μια εποχή σχεδόν ξεχασμένη, αν και πολύ κοντινή, και έναν στίχο που υμνεί τα χίλια πρόσωπα της αγάπης, χωρίς να αναφέρεται ποτέ στα χρώματά της. Ευχαριστώ το Νίκο (Μωραΐτη) για αυτή την εικόνα. Και τη Δήμητρα, για τα απογεύματα που τραγουδούσαμε στη Μεσογείων και την Πεντέλη για τα χαμένα μετά.»

Το σημείωμα του Νίκου Μωραΐτη

«Όταν αγαπάς για πολλά χρόνια έναν άνθρωπο, παύει να έχει φύλο. Είναι και γυναίκα και αγόρι και μωρό σου. Κι εσύ είσαι και άντρας και μητέρα και θεός του.

Αυτό το πανανθρώπινο έχει η μελωδία του Στάθη, αυτό που κουβαλάει χρόνια η φωνή της Δήμητρας.

Χαρισμένο σε όσους μπόρεσαν και ένιωσαν έτσι.»

Δήμητρα Γαλάνη & Ευστάθιος Δράκος - «Εκδρομή» (Στίχοι – Stixoi – Lyrics)

Πόσοι εαυτοί κρυμμένοι μέσα σου
Θέλω να τους δω
Και να φιληθώ μαζί τους
Να χαϊδέψω ­κάθε σου προφίλ
Εσύ μετά, εσύ και πριν

Θέλω μία εκδρομή των μυστικών
Των φανερών και των χαμένων εαυτών
Να ‘μαι και γυναίκα και αγόρι και μωρό
Να σ’ έχω άντρα και μητέρα και θεό
Αχ και θεό, αχ και θεό

Σήκω να χορέψουμε μ’ ό,τι μπορείς
Μ’ ό,τι δεν ξέχασες κι άλλος κανείς
Χιλιάδες πρόσωπα εμείς

Πιάσε το μαντήλι μου απ’ την αρχή
Κι από τα χείλη μου μισό φιλί
Τ’ άλλο μισό για πάντα εσύ

Όλους τους δικούς σου κουβαλάς
Παλιούς κι επόμενους κι εμάς
Στα βήματα που προχωράς

Θέλω μία εκδρομή των μυστικών
Των φανερών και των χαμένων εαυτών
Να ‘μαι και γυναίκα και αγόρι και μωρό
Να σ’ έχω άντρα και μητέρα και θεό
Αχ και θεό, αχ και θεό

Μπες μες στο χορό μ’ ό,τι μπορείς
Μ’ ό,τι δεν ξέχασες κι άλλος κανείς
Χιλιάδες πρόσωπα εμείς

Πιάσε το μαντήλι μου απ’ την αρχή
Κι από τα χείλη μου μισό φιλί
Τ’ άλλο μισό για πάντα εσύ
Για πάντα εσύ

Πιάσε το μαντήλι μου απ’ την αρχή
Κι από τα χείλη μου μισό φιλί
Τ’ άλλο μισό για πάντα εσύ

Αφήστε το σχόλιό σας