Πώς διαμορφώνεται το διεθνές Airplay Chart;

1Παρουσίαση

Δεκατρείς (13) συνολικά εβδομάδες συμπληρώνει στο Νο1 του διεθνούς Airplay Chart η συνεργασία του Zayn με τη Sia στο υπέροχο «Dusk Till Dawn».

Το «Dusk Till Dawn» ήταν το τραγούδι που άνοιξε τον κύκλο για το δεύτερο άλμπουμ του Zayn. Παρόλο που ακολούθησαν άλλα τέσσερα singles, το «Let Me», το «Entertainer», το «Sour Diesel» και η συνάντηση με τον Timbaland στο «Too Much», δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση προς το παρόν.

Νέες είσοδοι

Τρεις νέες είσοδοι – επιστροφές καταγράφονται αυτήν την εβδομάδα.

Το «Way Down We Go» τον Kaleo εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην κατάταξη τον Ιούνιο του 2016 για να γίνει το τραγούδι με τη μεγαλύτερη διάρκεια στα ελληνικά ραδιόφωνα εδώ και σχεδόν 2,5 χρόνια.

Η επιτυχία του ισλανδικού συγκροτήματος κυριάρχησε στην κορυφή του μικτού Airplay Chart για 8 εβδομάδες ενώ διένυσε σε 9 εβδομάδες στην πρώτη θέση της κατάταξης για το διεθνές ρεπερτόριο. Το «Way Down We Go» επιστρέφει στο Top 20, καθώς πλησιάζει στον ασύλληπτο αριθμό των 120 εβδομάδων παραμονής στο διεθνές Airplay Chart.

Οι Kaleo εξαργύρωσαν τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν στην Ελλάδα και επισκέφτηκαν τη χώρα μας για δύο μοναδικές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο νεαρός Τούρκος παραγωγός Mahmut Orhan, έχοντας γνωρίσει επιτυχία στην Ελλάδα παλαιότερα με το «Save Me», κατόρθωσε να ενθουσιάσει το ελληνικό κοινό με τη νέα κυκλοφορία του.

Το «6 Days» είναι μία διασκευή του γνωστού τραγουδιού «Six Day War» που κυκλοφόρησε το 1971 η βρετανική ροκ μπάντα των Colonel Bagshot και από την πρώτη ημέρα βρέθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες τάσεις του YouTube στην Ελλάδα, ενώ επί σειρά εβδομάδων κατείχε και την κορυφή στο ελληνικό Shazam.

Έχοντας διανύσει έντεκα εβδομάδες στο Top 20, όπου έφτασε έως το Νο5, το «6 Days» εμφανίζεται στην κατάταξη για δωδέκατη εβδομάδα.

Ο Ισραηλινός τραγουδιστής, συνθέτης, παραγωγός και τρομπετίστας Dennis Lloyd (κατά κόσμον Nir Tibor) εισβάλλει στο Top 20 με το «Nevermind», την επιτυχία που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2016, αλλά εκτοξεύτηκε παγκοσμίως το φετινό καλοκαίρι, ανεβαίνοντας στις κορυφαίες θέσεις των charts σε πολλές χώρες του πλανήτη.

Το «Nevermind» εμφανίζεται στην κορυφαία εικοσάδα για δεύτερη συνολικά εβδομάδα.

Δείτε το Top 20 του διεθνούς Airplay Chart στην επόμενη σελίδα.

Αφήστε το σχόλιό σας