Χωρίς τυμπανοκρουσίες έδειχνε τη φιλευσπλαχνία του ο αξέχαστος George Michael, κρατώντας σκόπιμα τις συνεισφορές του μυστικές.

Ο George Michael δώρισε κρυφά εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να σώσει από χρεοκοπία ανθρωπιστική οργάνωση που προσφέρει υπηρεσίες σε πάσχοντες από τον ιό HIV στη μνήμη της πρώτης του αγάπης.

Το μέγεθος της καλοσύνης του αείμνηστου τραγουδιστή έγινε γνωστό μόνο μετά το θάνατό του την ημέρα των Χριστουγέννων του 2016.

Το «Project Angel Food», ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα στο Λος Άντζελες που ιδρύθηκε από εθελοντές το 1989 για να βοηθήσει εκείνους που υποφέρουν από υποσιτισμό και HIV, αποκάλυψε ότι ο διάσημος τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και μουσικός παραγωγός συχνά τους έστελνε επιταγές για την ενίσχυση της αποστολής τους.

Ο Richartd Ayoub, εκτελεστικός διευθυντής του «Project Angel Food», αποκάλυψε τη σύνδεση του θρύλου της pop με την οργάνωση και δήλωσε στην εφημερίδα «The Mirror»:

«Δεν μπορούμε να τον ευχαριστήσουμε αρκετά. Ήταν τόσο υποστηρικτικός και είναι ο μοναδικός μεγαλύτερος δωρητής στην ιστορία μας. Μας έστελνε 25.000 δολάρια δωρεά με θρησκευτική ευλάβεια κάθε χρόνο με το συνολικό ποσό να υπερβαίνει τα 500.000 δολάρια. Αισθανόμασταν το πάθος του, την αγάπη και την υποστήριξή του κάθε χρόνο.»

Ο Ayoub έκανε γνωστό επίσης ότι ο George Michael είχε κρατήσει σκόπιμα τις συνεισφορές μυστικές στην οργάνωση για να αποφύγει «τυμπανοκρουσίες» και μάλιστα δώρισε τη Mercedes του για να πουληθεί σε πλειστηριασμό.

George Michael - Hit Channel

Τώρα που ο τραγουδιστής δεν είναι πια εν ζωή, ο Richard Ayoub επαίνεσε τους θαυμαστές του για τη δέσμευσή τους να βοηθήσουν προσφέροντας ένα μέρος του ποσού που δε λαμβάνει πλέον η οργάνωση. «Οι θαυμαστές του ανταποκρίνονται και έχουν καλύψει το κενό», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του «Project Angel Food».

Στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η οργάνωση, διανέμονται περισσότερα από 10.000 γεύματα την εβδομάδα στο Λος Άντζελες σε ανθρώπους που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες HIV, AIDS, καρκίνο και καρδιακές ασθένειες.

Ο George Michael έκανε δωρεά στην οργάνωση κάθε χρόνο από το 1993, όταν έχασε το σύντροφό του Anselmo Feleppa σε ηλικία 36 ετών.

Ο Feleppa θεωρήθηκε από τον τραγουδιστή ως «σωτήρας» του και μίλησε για εκείνον με αγάπη στο αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ «Freedom» τονίζοντας ότι ήταν «η πρώτη φορά που αγαπούσε κάποιον ανιδιοτελώς».

Όταν ο Feleppa αρρώστησε και έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο από AIDS, ο Michael αφιέρωσε μεγάλο μέρος του χρόνου και των χρημάτων του για να βοηθήσει άλλους που προσβλήθηκαν από τη νόσο.

George Michael - Hit Channel

Από την ημέρα του θανάτου του, έρχονται στο φως πολυάριθμα δημοσιεύματα για τη γενναιοδωρία του τραγουδιστή.

Μεταξύ άλλων μία γυναίκα έλαβε μυστική δωρεά 12.000 δολάρια από τον George Michael αφού μίλησε για την επιθυμία της να κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση στο «Deal or No Deal».

Μετά τη δωρεά, η Lynette Gillard – που προσπαθούσε να συλλάβει παιδί επί δεκατρία χρόνια – γέννησε τον γιο της Seth τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

«Last Christmas»: Το άγνωστο νόημα
του τραγουδιού που σημάδεψε τον George Michael

George Michael - Last Christmas - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας