Ρεπορτάζ/Φωτογραφίες: Ηρώ Τζημίκα 

Ο Γιώργος Σαμπάνης είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς της γενιάς του. Το έχει αποδείξει άλλωστε με την πορεία του στο χώρο της μουσικής ως συνθέτης, ως στιχουργός αλλά και ως τραγουδιστής. Έτσι, ήρθε και η επιβεβαίωση από τον κόσμο. Έδειξε ότι τον στηρίζει, κάνοντας τον δίσκο που έβγαλε τον Νοέμβριο του 2012 με τίτλο «Δεν είμαι ήρωας», χρυσό! Μιας και δεν είναι συχνό φαινόμενο πλέον να γίνονται τέτοιες γιορτές, διότι είναι και δύσκολοι οι καιροί, έγινε ένα πάρτι για αυτή την επιτυχία στις 6 του Ιουνίου στο Ακρωτήρι!

Εμείς βρεθήκαμε εκεί για να καλύψουμε το ρεπορτάζ και βέβαια να μάθετε και εσείς μέσα από τα δικά μας μάτια τι ακριβώς έγινε… Οπότε ας αρχίσω να «εξιστορώ»!

Πέμπτη βράδυ, γύρω στις 23:30 φτάσαμε στο μαγαζί όπου και έγινε η απονομή του χρυσού δίσκου στον Γιώργο Σαμπάνη. Ήταν η ώρα που μαζευόταν σιγά, σιγά ο κόσμος και έψαχνες να βρεις κάπου να κάτσεις…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΝέος κόσμος παντού. Fans, φίλοι, συγγενείς αλλά και συνεργάτες του Γιώργου Σαμπάνηήταν εκεί για να τον τιμήσουν στη σημαντική μέρα για αυτόν. Πέρασε λίγη ώρα και οι μουσικοί ανέβηκαν στη σκηνή. Εκεί, ανέβηκε και ο Γιώργος Σαμπάνης όπου καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο. Τους ευχαρίστησε όλους που είναι στο πλάι του όλο αυτό το διάστημα και αμέσως έπιασε το μικρόφωνο. Άρχισε να τραγουδάει όλα τα τραγούδια μέσα από τον δίσκο του, τα οποία έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες: «Ώρα Μηδέν», «Μόνο Αν Θες Εμένα», «Δεν Είμαι Ήρωας», «Μη Μιλάς», «Νύχτα Κι Άλλη Νύχτα», «Κόκκινο», «Σαν και εσένα», «Ό,τι και να είμαι», «Αυτά που είχες τάξει», «Εγώ που σε αγαπάω». Πέραν αυτών των κομματιών, τραγούδησε και μερικές ξένες επιτυχίες όπως το «I dont wanna miss a thing» από τους Aerosmith.

Μόλις τέλειωσε το πρώτο τραγουδιστικό μέρος, κάλεσε στη σκηνή μαζί του την Ελεάνα Βραχάλη η οποία έχει γράψει όλους τους στίχους από τα τραγούδια του δίσκου. Είπε χαρακτηριστικά ότι είναι το έτερον του ήμισυ και ότι χωρίς αυτή δεν θα μπορούσε να γίνει αυτός ο δίσκος. Η διευθύντρια της Cobalt Music, Άννα-Μαρία Αντίππα, της δισκογραφικής στην οποία είναι ο Γιώργος Σαμπάνης, ανακοίνωσε ότι είναι η στιγμή για να του παραδοθεί ο χρυσός δίσκος και έτσι έγινε. Όλοι οι συντελεστές πήραν την πλακέτα που τους ανήκει και ο Γιώργος Σαμπάνης ευχαρίστησε τον κάθε έναν ξεχωριστά με τα πιο θερμά λόγια.

Το τελευταίο μέρος της βραδιάς έχει πιο πολύ ενδιαφέρον. Όπως θα γνωρίζετε, ο Γιώργος Σαμπάνης είναι και ένας εξαίρετος συνθέτης αλλά και στιχουργός. Πολλοί από τους γνωστότερους τραγουδιστές της χώρας μας, έχουν τραγουδήσει δικά του τραγούδια τα τελευταία χρόνια. Στην απονομή του δίσκου, παρευρέθηκαν οι περισσότεροι από αυτούς. Ο Γιώργος Σαμπάνης θεώρησε τιμή του να είναι όλοι εκεί και μιας και ήταν ειδική βραδιά τους ζήτησε μια χάρη. Να ανέβουν πάνω στη σκηνή και να τραγουδήσουν πλάι του μερικά από αυτά τα τραγούδια.

Την αρχή την έκανε η Πέγκυ Ζήνα με το «Χάνομαι» και το «Σου χρωστάω ακόμα ένα κλάμα». Στη συνέχεια, ήρθε  ο Γιάννης Πλούταρχος με το «Δεν με παίρνει» και τέλος ο Νίκος Οικονομόπουλος με το «Θα μαι εδώ». Οι τρεις τους ενθουσιασμένοι για την επιτυχία του αυτή, μίλησαν και έδωσαν τις καλύτερες ευχές τους προς το πρόσωπό του. Χαρακτηριστικά η Πέγκυ Ζήνα ανέφερε: » Πολλά συγχαρητήρια, είσαι ο πιο ταλαντούχος μουσικός της γενιάς σου. Είμαι εδώ για εσένα, γιατί σε αγαπώ και σε πιστεύω. Ο Γιάννης Πλούταρχος είπε: » Το τραγούδι αυτό που είπαμε, το συμπεριέλαβα και στο δίσκο μου. Είσαι σπουδαίος καλλιτέχνης γενικώς και εγώ ήμουν πολύ τυχερός που κάναμε μαζί επιτυχία». Ο Νίκος Οικονόπουλος με τη σειρά του, τον ευχαριστήστε με δικά του λόγια: «Είσαι ένα πολύ καλό παιδί και σημαντικός καλλιτέχνης. Ευχαριστώ για το τραγούδι που μου έδωσες».

Γιάννης Πλούταρχος & Γιώργος Σαμπάνης επί σκηνής - Hit Channel
Γιάννης Πλούταρχος & Γιώργος Σαμπάνης επί σκηνής

Σε αυτή τη γιορτή βρέθηκαν αρκετοί καλλιτέχνες που έχουν συνεργαστεί με τον ίδιο αλλά και αρκετοί φίλοι του. Μερικοί που έδωσαν το παρόν ήταν οι: Κωνσταντίνος Αργυρός, η Κρυσταλλία με την οποία συνεργάστηκε στο τελευταίο της single με τίτλο «Κιμωλία», ο Κωνσταντίνος Γαλανός, η Στέλλα Καλή, ο Nivo, οι Dinamiss, η Χρύσα Μπανδέλη, ο Zan Batist, Χάρης Σιανίδης, Γιώργος Λύρας, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Ελεάνα Βραχάλη, Ελένη Γιαννατσούλια, Νίκος Οικονομόπουλος, Πέγκυ Ζήνα, Γιάννης Πλούταρχος κ,α.

Το τελευταίο τραγούδι της βραδιάς ήταν αφιερωμένο στην στιχουργό, Ελένη Γιαννατσούλια που έχουν γράψει αρκετά γνωστά τραγούδια παρέα. Η ίδια του το ζήτησε και δεν μπορούσε να της το αρνηθεί. Το τραγούδι ήταν το «Wicked Game» του Chris Isaak.

Σαμπάνης - Αντίππα - Hit Channel
Ο Γιώργος Σαμπάνης βραβεύεται από την Άννα-Μαρία Αντίππα!

Αφήστε το σχόλιό σας