Δείτε το βίντεο κλιπ της νέας τραγουδοποιού Δέσποινας Καλεγιώργη!

Η Δέσποινα Καλεγιώργη γεννήθηκε το Μάιο του 1987 στη Θεσσαλονίκη στην οποία μένει μέχρι και σήμερα. Στα δέκα της χρόνια ξεκινάει μαθήματα κλασικής κιθάρας με καθηγήτρια την κα. Λουκία Σαμούρκα. Από μικρή ηλικία γράφει δικά της τραγούδια (στίχους- μουσική) με αποτέλεσμα σήμερα να έχει “στο συρτάρι της” πάνω από 70 ανέκδοτα τραγούδια.
To 2005 περνάει στη Σχολή Καλών Τεχνών στο τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου συνεχίζοντας παράλληλα και τις σπουδές της στη μουσική. Τον Ιούνιο του 2008 παίρνει το πτυχίο της αρμονίας με βαθμό άριστα με καθηγητή τον κ. Γιάννη Γράμψα και το Μάιο του 2010 παίρνει το πτυχίο της κλασικής κιθάρας με βαθμό Άριστα παμψηφεί με καθηγήτρια την κα. Λουκία Σαμούρκα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής κιθάρας με τους Roland Dyens, Aniello Desiderio , Zoran Dukic, Antal Pusztai κ.α. Επί τρία χρόνια παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού με καθηγήτρια την κα. Γιούλα Μιχαήλ .
Από τα 17 της χρόνια ξεκίνησε να τραγουδάει σε διάφορα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής («Malt n’ Jazz», «Πλατώ», «Ώρες» κ.α.) και έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους μουσικούς της Θεσσαλονίκης, όπως τον πιανίστα Γρηγόρη Σημαδόπουλο, τη μουσικοεκπαιδευτικό, καθηγήτρια μονωδίας και σύγχρονου τραγουδιού,τραγουδίστρια Γιούλα Μιχαήλ και την ορχήστρα Kouklousax. Παράλληλα διδάσκει κλασική κιθάρα στο Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (από το 2010 έως και σήμερα) , στο Δημοτικό Ωδείο Παιονίας (από το 2011 έως και σήμερα) και στο Ωδείο Ηλιούπολης Αθ. Διδίλη (2012- Θεσσαλονίκη).
Το Δεκέμβριο του 2012 πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Κοζάνης 2012 όπου και κέρδισε την πρώτη θέση και το βραβείο του διαγωνισμού με το τραγούδι της «Ατού» (στίχοι-μουσική: Δέσποινα Καλεγιώργη). Στο «Ατού» συμμετέχει ο Αντώνης Μιτζέλος.

Αφήστε το σχόλιό σας