Το Πουέρτο Ρίκο μετράει τις πληγές του από τον καταστροφικό τυφώνα «Μαρία», όπου συγκαταλέγεται η ισοπέδωση της τοποθεσίας του «Despacito».

Η La Perla, μία γειτονιά στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο, έγινε το πολύχρωμο σκηνικό για τον Luis Fonsi για το video clip του διάσημου «Despacito» του Louis Fonsi και του Daddy Yankee που κατέκτησε τον πλανήτη. Αλλά τα περισσότερα από τα παραθαλάσσια σπίτια της τοποθεσίας έγιναν συντρίμμια αυτή την εβδομάδα μετά από το πέρασμα του τυφώνα «Μαρία» που ισοπέδωσε το νησί της Καραϊβικής.

Η γειτονιά, που κάποτε μαστιζόταν από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και το έγκλημα, μετετράπη σε τουριστικό αξιοθέατο από τότε που κυκλοφόρησε το video clip του «Despacito», τον προηγούμενο Ιανουάριο, συγκεντρώνοντας πάνω από 3,86 δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Η οργή του τυφώνα «Μαρία» άφησε ορισμένους από τους κατοίκους της περιοχής άστεγους. «Έχασα το σπίτι μου. Τώρα θα δούμε αν η κυβέρνηση θα μας βοηθήσει. Ο τυφώνας “Μαρία” ήταν καταστροφικός. Το σπιτάκι μου πάει», δήλωσε κάτοικος στην εφημερίδα «El Nuevo Dia» του Πουέρτο Ρίκο.

Σπασμένα γυαλιά και τα σπασμένα αυτοκίνητα είναι ό,τι έμεινε διάσπαρτο γύρω από τη γειτονιά, ανέφερε η εφημερίδα.

La Perla - Puerto Rico - Hit Channel

Πριν τον τυφώνα «Μαρία», η οικονομία του Πουέρτο Ρίκο γνώρισε μία πολύ αναγκαία ώθηση με τη βοήθεια του «Despacito».

Σύμφωνα με την «El Nuevo Dia», ο τουρισμός αυξήθηκε κατά 45% από τότε που το τραγούδι έγινε δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Οι τουριστικοί πράκτορες άρχισαν να ξεναγούν τους τουρίστες στη La Perla και άλλες τοποθεσίες από το βίντεο, ως μέρος των περιηγήσεών τους.

Ο Luis Fonsi είχε ανταποκριθεί με χαρά στην είδηση, λέγοντας ότι το Πουέρτο Ρίκο είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής του τραγουδιού και του video clip.

Μετά την καταστροφή, ο τραγουδιστής αντέδρασε ξανά και έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα για τη χαοτική εικόνα: «Αυτό σπάει την καρδιά μου σε τρία κομμάτια. Θα τα πούμε σύντομα Πουέρτο Ρίκο, σε στηρίζουμε. Θα σηκωθούμε».

Πριν από το «Despacito», η La Perla ανέλαβε την αποστολή να απομακρύνει τη βία και τα ναρκωτικά από τους δρόμους της. Σύμφωνα με ένα άρθρο του «BBC Mundo» το 2015, στη La Perla δε σημειώθηκε κανένας θάνατος σε έξι χρόνια, ενώ οι τοπικές αρχές και η Δίωξη Ναρκωτικών συνέλαβαν 70 άτομα για φερόμενη πώληση και εμπορία ναρκωτικών, το 2011.

Για να αλλάξει το στίγμα της La Perla, οι προσόψεις των σπιτιών και οι δρόμοι ζωγραφίστηκαν σε έντονα χρώματα. Τα εγκαταλελειμμένα σπίτια στην περιοχή χρησιμοποιήθηκαν για την ίδρυση μικρών επιχειρήσεων, όπως αρτοποιεία και εστιατόρια.

Τα 3,4 εκατομμύρια κατοίκων του Πουέρτο Ρίκο δε διαθέτουν ηλεκτρικό ρεύμα μετά τη διέλευση του τυφώνα «Μαρία» και θα χρειαστούν τέσσερις έως έξι μήνες για την αποκατάσταση της ενέργειας. Ο Πρωθυπουργός του Πουέρτο Ρίκο Ricardo Roselló ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο αριθμός των νεκρών στο νησί είχε αυξηθεί σε 13.

Δείτε επίσης:
Το «Despacito» ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ της Mariah Carey

Luis Fonsi - Daddy Yankee (Despacito) - Mariah Carey - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας