Η Ελλάδα υποκύπτει με τη σειρά της στον εθιστικό ρυθμό και στη φρενήρη πορεία του  «Despacito», της μεγαλύτερης επιτυχίας της φετινής χρονιάς.

Ολόκληρος ο πλανήτης κινείται στο ρυθμό του «Despacito» που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του και μαζί η Ελλάδα!

Στις αρχές του έτους, δύο τραγουδιστές από το Πουέρτο Ρίκο, o Luis Fonsi και ο Daddy Yankee, ένωσαν δυνάμεις στο ίδιο τραγούδι και σίγουρα δεν μπορούσαν να διανοηθούν ούτε στον ελάχιστο βαθμό ούτε τη φρενίτιδα που θα ακολουθούσε ούτε τα αμέτρητα ρεκόρ που θα κατέρριπταν το ένα μετά το άλλο.

Το «Despacito», το οποίο κυκλοφόρησε από τη Universal Music Latin, έγινε πολύ γρήγορα δημοφιλές στις λατινικές χώρες και μέσα σε τρεις μήνες κατόρθωσε να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο προβολών στο YouTube.

Σε εκείνο το σημείο, παρουσιάστηκε το remix του τραγουδιού με τη συνδρομή του Καναδού pop star Justin Bieber, συντελώντας καθοριστικά στην εκτίναξη του «Despacito» και στις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη.

Από τότε, κάθε εβδομάδα που περνά το «Despacito» καταγράφει και ένα ρεκόρ, με τη λίστα των επιτευγμάτων που έχει εγγράψει στο ενεργητικό του μέχρι στιγμής να προκαλεί ζάλη:

Έχει μετρήσει συνδυαστικά στις δύο κύριες εκδόσεις του πάνω από 4,6 δισεκατομμύρια streams, τα περισσότερα από κάθε άλλο τραγούδι στα χρονικά. Είναι το πρώτο ισπανόφωνο τραγούδι που έφτασε στο Νο1 στο «Global 50 Chart» του Spotify. Το «κοντέρ» του video clip στο YouTube δείχνει 2,76 δισεκατομμύρια επισκέψεις και βάζει υποψηφιότητα να γίνει σύντομα το δημοφιλέστερο video της πλατφόρμας. Έχει κατακτήσει την πρώτη θέση σε περισσότερα από 50 διαφορετικά charts ανά την υφήλιο και αρκετές ακόμη επιδόσεις.

Με άλλα λόγια, το «Despacito» είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που γνώρισε η Γη το 2017.

Οι Έλληνες ακροατές εθίστηκαν και αυτοί στο reggaeton – pop ρυθμό του λάτιν μουσικού «τυφώνα», ειδικά από τότε που ήρθε στη δημοσιότητα το remix του Justin Bieber. Ενόσω το τραγούδι παραμένει εννέα συνολικά εβδομάδες στην πρώτη θέση του ελληνικού iTunes, επιτυγχάνει άλλο ένα ορόσημο.

Το «Despacito» κυριαρχεί στο Νο1 των ραδιοφωνικών μεταδόσεων στην Ελλάδα, τόσο στο μικτό όσο και στο διεθνές Airplay Chart της IFPI (όπως αποτυπώνεται από τη Media Inspector), ώστε να επιβεβαιώσει ότι είναι το απόλυτο hit του καλοκαιριού!

Despacito - Luis Fonsi - Daddy Yankee - No1 Greek Airplay Chart - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας