HIT CHANNEL ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Νοέμβρης 2011. Το Hit  Channel  είχε την σπουδαία τύχη να μιλήσει με έναν θρυλικό  drummer: τον  Denny  Seiwell. Έπαιξε στο “Ram” album του Paul  McCartney  και μετά τον πήρε για την καινούργια του μπάντα, τους  Wings  όπου έπαιξε στα δύο πρώτα  albums  τους. Έχει επίσης ηχογραφήσει με τους  Rick Danko (The  Band), Art  Garfunkel, James  Brown, Donovan, Liza Minelli και Janis Joplin. Το τελευταίο του  album  ως  Denny Seiwell  Trio, “Reckless  Abandon”  κυκλοφορεί ήδη! Διαβάστε παρακάτω τα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που μας είπε:

 

Ποια είναι τα τρέχοντα  projects  στα οποία είστε αναμεμειγμένος αυτή την εποχή; Κάνετε καθόλου ηχογραφήσεις / συναυλίες αυτήν την περίοδο;

Τώρα δουλεύω με το  jazz  trio  μου  Denny  Seiwell  Trio, κάνω μαθήματα, κάνω σεμινάρια τυμπάνων  και καμμιά  ηχογράφηση με φίλους …. Μια στο τόσο περιοδεύω με τους Kenny Wayne Shepherd Band όταν ο μόνιμος drummer  τους, παίρνει μερικές βραδιές ρεπό.

 

Είστε ικανοποιημένος από τα σχόλια που έχετε  λάβει μέχρι τώρα από τους οπαδούς και τον Τύπο για το  album των Denny  Seiwell Trio, “Reckless  Abandon”;
Η ανταπόκριση από το  “Reckless  Abandon” ήταν σπουδαία από τους οπαδούς, και χάρη στο  Facebook, κατάφερε να πουλήσει αρκετά αντίτυπα. Είχαμε επίσης πολύ καλές κριτικές και στο  iTunes . Όμως δεν ανήκουμε σε δισκογραφική εταιρεία ακόμα.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠιστεύετε ότι το  album  “Ram”  του  Paul  McCartney  ήταν καταλύτης για την μετέπειτα καριέρα σας;

ΟΧΙ …Το  ‘Ram’ δεν έλαβε πολύ καλές κριτικές όταν βγήκε, και ήμουν ήδη γνωστός για πολλές άλλες ηχογραφήσεις που έκανα πριν από συναντήσω τον Paul… Οι Wings με βοήθησαν στην παγκόσμια αναγνώριση, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Υπάρχει ένα σχέδιο για την επανέκδοση του ‘Ram’  στις αρχές του επόμενου έτους. Είναι η καλύτερη ηχογράφηση που έχω λάβει μέρος….

 

Πόση καλλιτεχνική ελευθερία είχατε όταν ήσασταν στους Wings;
Είχα συνολική καλλιτεχνική ελευθερία στο ‘Ram’  album. Ο  Paul  μου ζήτησε να βρω ένα διαφορετικό μέρος  για το “Uncle  Albert” και αυτό έκανα.. Δεν μου είπε ΠΟΤΕ τινα παίξω!

 
Θυμάστε κάποιο αστείο/ άγνωστο/ αναπάντεχο γεγονός ή  trivia  από την ηχογράφηση του ‘Breakaway’  album  για τον  Art  Garfunkel; Υπήρχαν πολλοί μεγάλοι μουσικοί εκεί, όπως ο Jim Keltner, Nicky  Hopkins, Leland Sklar, Paul  Simon ..

Όχι πραγματικά,ήταν απλά άλλη μια μέρα στο στούντιο για μένα …. αλλά ο  Richard  Perry  (παραγωγός) σχεδόν χτύπησε με ένα σφυρί όλους όσοι εργάζονταν στην κονσόλα , όταν ο  Brooks  Arthur  δεν θα μπορούσε να βγάλει τον ήχο στα  drums  που ήθελε…

 

Πώς λάβατε την προσφορά για να παίξετε με την Lisa Minelli; Ήταν η Lisa ένα εύκολο άτομο για να εργαστείτε μαζί της;

Η  Lisa ήταν σπουδαία …. Και πάλι ήταν απλώς άλλη μια ηχογράφηση όπου τα καλύτερα παιδιά  καλέστηκαν για να συμμετάσχουν.

 

Υποθέτω ότι θα αισθανθήκατε τυχερός όταν ο  Rick  Danko  σας φώναξε για το ντεμπούτο του μετά την διάλυση των The Band. Απολαύσατε αυτές τις ηχογραφήσεις;
Ο  Rick  Danko  ήταν απλά απίστευτος … ως τραγουδιστής και ως μπασίστας ήταν εντελώς μοναδικός.. Κάναμε πολλές σπουδαίες συναυλίες και ηχογραφήσεις μαζί … Μου λείπει πάρα πολύ … Πήγα στον Gary Busey τις προάλλες, και αναπόλησα τις ημέρες που ο Rick, ο Gary, ο Paul  Butterfield και το συγκρότημα του Rick  περιόδευε… ήταν απίστευτα γύρω στο 1978 …. Η  μπάντα που περιόδευσε ήταν σπουδαία και μπορεί να βρεθεί στο  Youtube και στο  διαδίκτυο.

 

denny2Πόσο παράξενο ήταν να παίζετε στο  ‘Farewell  Song’ της  Janis Joplin  χωρίς την  Janis;

Ήταν πολύ περίεργο …. Είχαμε ένα ακουστική μίξη της  Janis  στο κέντρο ….Οι  Big  Brother (σ.σ: η μπάντα της) στη μία πλευρά και εμείς από την άλλη …. Η  Janis τραγουδούσε ζωντανά  και  εντελώς πάνω στον ρυθμό, αλλά οι Big Brother δεν ήταν τόσο καλοί σ’αυτή την συναυλία…. Έτσι  τους αντικαταστήσαμε κατά την ηχογράφηση … Ηταν απόκοσμη το λιγότερο που μπορούμε να πούμε για την ηχογράφηση. Μακάρι να είχα την τύχη να παίξω ζωντανά μαζί της… Ήταν εκπληκτική.

 
Έχετε παίξει και σε στάδια και σε jazz clubs στην σταδιοδρομία σας. Πού προτιμάτε περισσότερο να κάνετε συναυλίες;

Αγαπώ οποιοδήποτε μέρος που παίζω αν είναι μαζί με πολύ καλούς παίκτες …  Είναι πάντα μια διαφορετική εμπειρία, αν ο χώρος είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος … Μερικές φορές  είναι σπουδαία, άλλες φορές όχι και τόσο καλά …. Αλλά η μουσική είναι αυτό που είναι το σημαντικό.

 

Πιστεύετε ότι η  jazz είναι η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής σας;

Μου αρέσειπάρα πολύ η  jazz,  αλλά αισθάνομαι το ίδιο και για την Βραζιλιάνικη μουσική και για πολύ από το  rock n ‘roll ….

 

Έχετε έρθει πότε στην Ελλάδα; Στείλτε ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς.

Έχω πάει σε Αθήνα, όταν ήμουν στην μπάντα του Αμερικανικού Ναυτικού, και την αγάπησα  κάθε λεπτό που ήμουν εκεί… Ήταν το  1965 … Ήπια για πρώτη φορά Ούζο εκεί, και δεν θυμάμαι τίποτα … Το φαγητό ήταν απίστευτο … Φάγαμε μια μέρα σε ένα παραδισιακό εστιατόριο σε μια παραδοσιακή γειτονιά στους πρόποδες της Ακρόπολης, και ανακάλυψα ότι αυτό ήταν το μέρος όπου οι σεφ από τα εστιατόρια στο κέντρο της πόλης πήγαιναν για να φάνε…. Ελπίζω να επιστρέψω στην Ελλάδα μια μέρα, και εύχομαι τα καλύτερο για τον ελληνικό λαό όσον αφορά την χρηματοπιστωτική  κρίση τους … Έχω πολλούς Έλληνες φίλους εδώ στις ΗΠΑ , και είναι πολύ ισχυροί άνθρωποι, οι οποίοι θα το ξεπεράσουν όπως και εμείς και θα πάμε μπροστά…. Αυτό είναι το μήνυμά μου ….

 
Ένα τεράστιο “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” στον  Denny Seiwell.

Αγοράστε το  album ου  “Reckless Abandon”  το οποίο περιέχει και 5 τραγούδια του  Paul McCartney  εδώ: http://www.dennyseiwell.com/denny-seiwell-drumming-cd.php

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας