Η μοναδική Denise King με τους εξαιρετικούς Gas Blues Band θα αποκαλύψει τις blues και soul πλευρές της στο «Half Note Jazz Club».

Μια μεγάλη φωνή της jazz, η πολυτάλαντη Denise King, που βαδίζει στα χνάρια της Sarah Vaughan, τραγουδάει τα blues μαζί με τη σπουδαία μπάντα Gas Blues Band στις πρώτες της εμφανίσεις στην Ελλάδα.

Για τέσσερις μόνο βραδιές, από Παρασκευή 3 έως Δευτέρα 6 Μαρτίου, θα την απολαύσουμε στη σκηνή του «Half Note Jazz Club» να βάζει γκάζια στην blues διάθεση μας!

Κάποιοι λένε πως οι καλλιτέχνες δε γίνονται, αλλά γεννιούνται. Η μοναδική jazz ερμηνεύτρια Denise King δεν αποτελεί εξαίρεση. Μία μέρα που το ντροπαλό κορίτσι από τη Philadelphia σκούπιζε σκυφτή μπροστά από την αυλή της σιγοτραγουδώντας το «Summertime» έγινε αντιληπτή από έναν κιθαρίστα/συνθέτη της Philadelphia International Records, o οποίος εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ με τη φωνή της που της εξασφάλισε audition και την προσέλαβε στην μπάντα του.

Ήταν η αφετηρία μιας λαμπρής καριέρας που έμελλε να ενθουσιάσει το κοινό ανά τον κόσμο.

Χωρίς τις τυπικές σπουδές στη μουσική, η Denise King «δανείστηκε» εκφραστικά στοιχεία από τη Sarah Vaughan, την Ella Fitzgerald, τον Frank Sinatra, τη Nina Simone και τη Nancy Wilson. Στα πρώτα της βήματα συνεργάστηκε με μουσικούς όπως ο Butch Ballard, ο Cecil Payne, ο Jymie Marritt, o Bootsie Barnes, o Phil Wright, o Christian McBride ή ο Lonnie Plaxico.

Η πορεία στα άστρα είχε ξεκινήσει και συνοδεύτηκε από περιοδείες και εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο και σε μεγάλα Φεστιβάλ.

Η τελευταία 25ετία τη φέρνει ανάμεσα στις πιο αναγνωρισμένες εκπροσώπους της αμερικανικής κουλτούρας. Συνεργάστηκε πολλές φορές με καλλιτέχνες όπως οι Roy Hargrove, Cecil McBee, Christian McBride, αλλά και με τραγουδιστές της pop, όπως η Celine Dion!

Τα τελευταία χρόνια η πολυτάλαντη Denise King φλέρταρε έντονα με το blues, τη soul και το boogie, παρουσιάζοντας στο κοινό την πιο bluesy πλευρά της. Αυτήν ακριβώς την πλευρά της θα απολαύσουμε στις ιδιαίτερες συναυλίες της στο «Half Note Jazz Club».

Μαζί της οι έμπειροι μουσικοί της Gas Blues Band με θητεία πλάι σε σπουδαίους μπλουζίστες της εποχής, όπως ο μόνιμος συνεργάτης τους Donald Ray Johnson, o Maurice John Vaughn ή ο Toronzo Cannon από το Chicago, ο Nat Dove από την California και ο διεθνής πλέον τρομπετίστας, συνθέτης και τραγουδιστής του funk και του blues, Boney Fields.

Η μοναδική Denise King, λοιπόν, με τους εξαιρετικούς Gas Blues Band θα μας αποκαλύψει την blues και τη soul πλευρά της από 3 έως και 6 Μαρτίου, φυσικά στο «Half Note Jazz Club». Περιμένουμε με ανυπομονησία…

Πληροφορίες

Denise King: φωνή
Gaspard Ossikian: Κιθάρα και φωνητικά
Yannick Urbani: Ντραμς
Phil «Pompon» Scemama: Μπάσο
«Little Peter» Cayla: Κιθάρα

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης
Παρασκευή & Σάββατο: 22:30
Κυριακή & Δευτέρα: 21.30

Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη)

* Τη Δευτέρα 6/3 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές.

Αφήστε το σχόλιό σας