Για την επικείμενη συμμετοχή της στη Eurovision μιλά για πρώτη φορά η Demy.

Η Demy θα είναι η φωνή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 62o Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ύστερα από τη σχετική απόφαση που έλαβε και γνωστοποίησε τις προηγούμενες ήμερες η ΕΡΤ.

Μετά από την περυσινή νίκη της Ουκρανής Jamala, η διοργάνωση μεταφέρεται για το 2017 στο Κίεβο, την τοποθεσία όπου διεξήχθη και πριν από δώδεκα χρόνια, το 2005, με την Έλενα Παπαρίζου να κατακτά τότε την κορυφή με το αξέχαστο «My Number One».

Στην ίδια περίπου ηλικία η Demy αναλαμβάνει επικεφαλής της ελληνικής αποστολής. Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις και τα συναισθήματα που την περιβάλλουν;

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι της ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «10 Στην Ενημέρωση» η νεαρή τραγουδίστρια αποκαλύπτει:

«Ένιωσα πολύ χαρούμενη. Γενικά, τη Eurovision την αγαπώ. Δεν είμαι από τους πολύ φανατικούς, μέχρι τώρα, φέτος έγινα. Οι προηγούμενες χρονιές δε με είχαν βρει έτοιμη. Επειδή είχαμε ξανασυζητήσει για τη συμμετοχή μου, δεν ήταν οι προηγούμενες χρονιές κατάλληλες, τουλάχιστον για μένα.»

Κατά πόσο περίμενε τελικά τη συμμετοχή της;

«Δεν το περίμενα. Και το συζητούσαμε και το ήλπιζα και το ήθελα. Φέτος πάρα πολύ. Η ανάθεση έγινε φυσικά στον κύριο Κοντόπουλο, το συνθέτη και στο Φωκά Ευαγγελινό. Είναι dream team. Αυτά που έχουν κάνει στη Eurovision, όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με άλλες χώρες, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία… Είναι επιτυχίες μόνο.»

Υπάρχει η πιθανότητα επανάληψης μίας μεγάλης επιτυχίας;

«Εγώ αυτό που έχω βάλει στόχο είναι το απολαύσω. Επειδή είμαι και άνθρωπος που αγχώνεται γενικά, είπα ότι για να το κάνω θα ηρεμήσω και θα απολαύσω όλα αυτό το ταξίδι που έχω μάθει από ανθρώπους που το έχουν ξανακάνει ότι είναι μαγικό. Ότι είναι φοβερό το πώς συναντιούνται τα έθνη, οι λαοί, όλη η Ευρώπη σε αυτή τη μουσική γιορτή. Και μοιράζονται όχι μόνο τη μουσική, αλλά και όλο αυτό το πάρτι.»

Demy - Eurovision Song Contest 2017 - Greece - Hit Channel

H Demy – κατά κόσμον Δήμητρα Παπαδέα – μιλά για πρώτη φορά και για τα τραγούδια που θα κληθεί να ψηφίσει το ελληνικό κοινό:

«Έχουν γραφτεί τρία τραγούδια από το Δημήτρη Κοντόπουλο και θα γίνει επιλογή του τραγουδιού από τον κόσμο. Είναι με αγγλικό στίχο και πιάνουν όλα τα ρεπερτόρια. Δηλαδή έχουμε από dance μέχρι μπαλάντα καθαρή και νομίζω ότι όλα τα γούστα τα καλύπτει. Το τρίτο είναι έκπληξη!»

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, χωρίς ωστόσο να έχει αποσαφηνισθεί η ακριβής διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Είναι το ίδιο για την Demy, όποιο τραγούδι και αν επιλεγεί;

«Σίγουρα είναι πολύ διαφορετικό το να πάω με ένα dance τραγούδι από το να πάω με μια μπαλάντα. Αλλά επειδή και τα δύο τα κάνω, δεν είναι τίποτα μακριά από εμένα στη σκηνή που τραγουδάω το βράδυ είτε στο ρεπερτόριό μου. Οπότε γι’ αυτό και τα τρία τραγούδια θέλαμε να είναι τραγούδια που μας αρέσουν, ώστε ο κόσμος αφού θα αποφασίσει, να μη βρεθούμε να πάμε με ένα τραγούδι που δεν το αγαπάμε.»

Αναφορικά για την επαγγελματική σχέση της με το συνθέτη Δημήτρη Κοντόπουλο και την κατάληξη στα τρία συγκεκριμένα τραγούδια, η τραγουδίστρια ανέφερε:

«Με το Δημήτρη Κοντόπουλο συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια, οπότε βρισκόμαστε συνέχεια στο στούντιο και δοκιμάζουμε και κάνουμε τραγούδια. Καταλήξαμε ουσιαστικά μέσα από μία μακριά διαδικασία σε αυτά τραγούδια. Εγώ τον εμπιστεύομαι απόλυτα και τυφλά.»

Τα video clip των τριών τραγουδιών θα γυριστούν στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στην Οδησσό, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική ιστορία.

Αν και τα σχέδια βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο, η επιθυμία είναι να συνδυαστούν επί της οθόνης τα πολιτιστικά στοιχεία των δύο χωρών:

«Θέλαμε να δείξουμε και κάποια μέρη που υπάρχουν εκεί, υπάρχει και ιστορία ελληνική. Είπαμε μιας και γίνεται στην Ουκρανία φέτος η Eurovision, κάπως να το συνδυάσουμε»

Θα συνδυαστεί η ελληνική εκπροσώπηση με κάποια περιοδεία προώθησης;

«Θα γίνει κάπως περιορισμένα και με δική μας προσπάθεια μεγάλη, γιατί εγώ είμαι στο  θέατρο Τετάρτη με Κυριακή, οπότε μένει Δευτέρα – Τρίτη. Ό,τι γίνει θα γίνει τότε.»

Γιατί η Demy ένιωσε εφέτος έτοιμη να σηκώσει το βάρος της ελληνικής αποστολής;

«Είναι ένα δύσκολο project, δεν είναι εύκολο και θέλει και γερό στομάχι και θέλει πολλή δουλειά και πολύ τρέξιμο. Δεν ξέρω γιατί. Θεωρώ ότι και πέρυσι ήμουν έτοιμη γιατί και πέρυσι έτρεχα πάρα πολύ και έκανα πάρα πολλά πράγματα, αλλά κάπως ψυχολογικά φέτος νιώθω καλύτερα. Και είναι και η ομάδα φυσικά. Γιατί πάντα το έλεγα αυτό…»

Ο 62oς Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα λάβει χώρα από τις 9 έως τις 13 Μαΐου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο του Κιέβου. Πριν το μεγάλο τελικό, η Ελλάδα και η Demy καλούνται να περάσουν πρώτα το σκόπελο της ημιτελικής φάσης.

Αφήστε το σχόλιό σας