Η παραγωγή των MTV VMA 2018 αμφιταλαντεύεται για τον τρόπο που πρέπει να χειριστεί το ζήτημα της Demi Lovato.

Η περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της η Demi Lovato, ύστερα από τη χρήση υπερβολικής δόσης ουσιών, αλλά και η εισαγωγή της σε κέντρο απεξάρτησης, είναι ένα θέμα που προβληματίζει τα MTV Video Music Awards 2018.

Παρόλο που τα μουσικά βραβεία του MTV φημίζονται για το γεγονός ότι αναδεικνύουν κοινωνικά θέματα κατά τη διάρκεια των εκάστοτε τελετών απονομών, η παραγωγή εμφανίζεται επιφυλακτική για τη φετινή διοργάνωση.

Η διαχείριση αυτού του ευαίσθητου ζητήματος είναι μία μεγάλη πρόκληση, λαμβάνοντας υπόψη ειδικά τις αντιδράσεις που είναι πιθανόν να προκληθούν τόσο στα μέσα ενημέρωσης όσο και στην ίδια τη βιομηχανία του θεάματος.

Ο εκτελεστικός παραγωγός των MTV Video Music Awards 2018, ο Bruce Gilmer, μίλησε στο «Us Magazine» για τη διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος με την Demi Lovato. Μεταξύ άλλων, εξήγησε με ποιον τρόπο είναι δυνατόν να επηρεαστούν οι θεατές και τόνισε ότι θέλει η φετινή τελετή απονομής να είναι «ενεργητική, θετική και δυνατή.»

«Είναι τόσο σημαντικό. Μόλις συζητήσαμε γι’ αυτό. Αμφιταλαντευόμαστε με αυτή τη μεγάλη πλατφόρμα. Μερικές φορές, η σκέψη είναι: “Ας τη χρησιμοποιήσουμε για ένα μεγαλύτερο καλό”», δηλώνει.

«Αλλά μερικές φορές παίρνουμε feedback ότι οι άνθρωποι θέλουν να έρθουν και να ξεφύγουν από τον κόσμο για ένα λεπτό […] Μας έχει κατακλύσει η πολιτική και τα μηνύματα, έτσι αυτό που θα δείτε φέτος είναι μερικές συγκλονιστικές στιγμές και τη μερίδα του λέοντος θα έχει η καθαρή διασκέδαση», συμπληρώνει.

Μία από αυτές τις συγκινητικές στιγμές στις οποίες αναφέρθηκε ο Bruce Gilmer είναι ο θάνατος της θρυλικής «βασίλισσας της soul», Aretha Franklin.

«Ήταν μια από τις πιο απίστευτες φωνές όλων των εποχών. (Ο θάνατός της) είναι κάτι παραπάνω από λυπηρό. Έχει μία τόσο απίστευτη κληρονομιά που άφησε πίσω της. Θα κάνουμε κάτι, αλλά περιμένουμε να δούμε τι μορφή χρειάζεται. Θα δούμε. Θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και να εμπλακούν οι κατάλληλοι άνθρωποι.»

Τα MTV Video Music Awards 2018 θα λάβουν χώρα τη Δευτέρα 20 Αυγούστου στο ιστορικό «Radio City Music Hall» της Νέας Υόρκης.

Η περσινή διοργάνωση διεξήχθη ένα μήνα μετά την αυτοκτονία του Chester Bennington των Linkin Park και έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην ψυχική υγεία και στην πρόληψη των αυτοκτονιών.

 

Αφήστε το σχόλιό σας