Σε διακανονισμό οδηγήθηκε η αντιδικία μεταξύ των Sleigh Bells και της Demi Lovato, με επίκεντρο τις κατηγορίες περί αντιγραφής.

Η Demi Lovato κατέληξε σε διακανονισμό με το indie rock συγκρότημα των Sleigh Bells, έπειτα από την αγωγή που κατέθεσαν οι τελευταίοι κατηγορώντας την Αμερικανίδα τραγουδίστρια ότι αντέγραψε το δικό τους τραγούδι «Infinity Guitars» για να δημιουργήσει το «Stars».

Η αγωγή κατατέθηκε τον Απρίλιο του 2016, με τον ισχυρισμό ότι παρά την άρνηση ότι έχει γίνει sampling, οι ομοιότητες «υπερβαίνουν το πεδίο της σύμπτωσης». Το ζήτημα είχε ξεκινήσει από το Twitter και ενός μηνύματος που είχαν αναρτήσει οι Sleigh Bells.

«Η σύγκριση των δύο τραγουδιών αποκαλύπτει ότι, τουλάχιστον, ο συνδυασμός των χειροκροτημάτων και του τυμπάνου, δομημένα σε ρυθμό 3/4 και μία παύση, με το τύμπανο να παρέχει ένα συμπλήρωμα στα χειροκροτήματα, είναι τουλάχιστον ουσιαστικά παρόμοιο στις δύο δουλειές», ανέφερε η καταγγελία

Το «Infinity Guitars» περιεχόταν στο πρώτο άλμπουμ του διδύμου των Sleigh Bells, της Alexis Krauss και του Derek Miller, με τίτλο «Treats». Από την άλλη πλευρά, το «Stars» ήταν ένα τραγούδι από την deluxe έκδοση του τελευταίου δίσκου της Demi Lovato που είχε την ονομασία «Confident».

«Δε χρησιμοποιήσαμε κανένα sample στο τραγούδι της Demi Lovato, “Stars”. Η Demi δεν αναμείχθηκε με την παραγωγή, έγραψε μόνο το top-line», ανέφεραν οι παραγωγοί Carl Falk και Rami Yacoub μέσω των αντιπροσώπων της Demi Lovato.

Οι όροι του διακανονισμού, που προσυπογράφηκε από την UMG Recordings, τον Carl Falk και τον Rami Yacoub, δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Ακούστε το «Infinite Guitars» των Sleigh Bells παρακάτω:

…και συγκρίνετε με το «Stars» της Demi Lovato:

 

Αφήστε το σχόλιό σας