Δύο ακόμα καλλιτέχνες κατά του ομοφοβικού νόμου

Μετά τον Bruce Springsteen, Bryan Adams και Ringo Starr, και ο Nick Jonas και η Demi Lovato προστίθενται στη λίστα των καλλιτεχνώ που διαμαρτύρονται ενάντια στον ομοφοβικό νόμο «HB2» τον οποίον τα μέσα αναφέρουν ως «νόμο της τουαλέτας».

Σύμφωνα με αυτόν οι ομοφυλόφιλοι, οι αμφιφυλόφιλοι και οι transexual θα πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο μπάνια που αντιστοιχούν στο φύλο με το οποίο γεννήθηκαν, ενώ, παράλληλα, απαγορεύεται ρητά στις τοπικές κοινότητες της Β. Καρολίνας να εφαρμόσουν τοπικές διατάξεις κατά των σεξουαλικών διακρίσεων.

Οι δύο τραγουδιστές αγωνίζονται εδώ και χρόνια ενάντια σε όλες τις μορφές ρατσισμού και ιδιαίτερα κατά της ομοφοβίας, δύο τους πάντα στηρίζουν με λόγια αλληλεγγύης με την γκέι κοινότητα που ακόμη στο 2016 υπέστησαν βαριές επιθέσεις.

Για το λόγο αυτό, ο Nick Jonas και η Demi Lovato χρειάστηκε να πάρουν μια δύσκολη απόφαση και ακύρωσαν τις δύο ημερομηνίες στη Βόρεια Καρολίνα του «Future Now Tour» τους.

«Μετά από πολλή σκέψη και συζήτηση, αποφασίσαμε να ακυρώσουμε τα show στο Raleigh και Charlotte. Ένας από τους στόχους μας για την περιοδεία ήταν πάντα να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου κάθε συμμετέχων αισθάνεται το ίδιο, κατανοητός και αποδεκτός για το τι είναι».

View this post on Instagram

#RepealHB2

A post shared by Nick Jonas (@nickjonas) on

Αφήστε το σχόλιό σας