Dead Space 3

Νέοι μηχανισμοί, ανθρώπινοι αντίπαλοι και ο Shadow Isaac.

Απ’ ότι φαίνεται, το τρίτο επεισόδιο στη σειρά Dead Space που ανακοινώθηκε χθες στο συνέδριό της EA είναι πράγματι το Dead Space 3. Πλήθος νέων πληροφοριών διέρρευσαν, αποκαλύπτοντας στοιχεία σχετικά με την ιστορία, αλλαγές στο gameplay και ένα νέο multiplayer mode.

Στο Dead Space 3, ο Isaac Clarke είναι καταζητούμενος μετά από όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του δεύτερου παιχνιδιού. Για να ξεφύγει από την EarthGov, ο πρωταγωνιστής καταφεύγει σε έναν παγωμένο πλανήτη με την ονομασία Tau Volantis. Δυστυχώς όμως αυτό το μέρος κάθε άλλο παρά ασφαλές είναι. Τα Necromorphs (τα οποία έχουν αρκετά νέα είδη καθώς και παραλλαγές παλιών) έχουν κατακλύσει και αυτόν τον πλανήτη, ενώ οι ομάδες ανθρώπων στρατιωτών που έχουν σταλεί για να σας σκοτώσουν σας κάνουν την ζωή ακόμα πιο δύσκολη, κυνηγώντας σας με κανονικά όπλα καθώς και με πολεμικά οχήματα, όπως ένα γιγαντιαίο τρυπάνι που ξεπροβάλει μέσα από τους πάγους προσπαθώντας να σας διαλύσει. Το περιβάλλον είναι επίσης εναντίον σας, αφού το κρύο περιορίζει τις κινήσεις σας, κάνοντάς σας πιο εύκολη λεία για τα τέρατα που παραμονεύουν.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ο πρωταγωνιστής έχει άλλον έναν αντίπαλο να πολεμήσει, το διαταραγμένο του μυαλό. Στο Dead Space 3 οι παραισθήσεις της Nicole, της νεκρής φίλης του, αντικαθιστούνται από τον Shadow Isaac, μία σκοτεινή εικόνα του εαυτού του, με μια ουλή στο πρόσωπο και κατακόκκινα μάτια, το φως των οποίων διαπερνούν την μάσκα της στολής του. Ο ύποπτος αυτός χαρακτήρας φαίνεται να οδηγεί τον Isaac στον προορισμό του, αν και ο πραγματικός σκοπός του είναι άγνωστος.

Στον τομέα του gameplay το παιχνίδι έχει αρκετές αλλαγές, τόσο στους βασικούς μηχανισμούς όσο και στα όπλα. Για χάρη των μαχών μεταξύ ανθρώπων, ο χειρισμός είναι πιο ευέλικτος. Μια κίνηση αποφυγής επιτρέπει την έξοδο από επικίνδυνες καταστάσεις και ένα σύστημα κάλυψης χρησιμοποιείται έτσι ώστε ο χαρακτήρας να αποφεύγει τα πυρά των αντιπάλων, σκύβοντας για να κρυφτεί πίσω από μικρά αντικείμενα. Με μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι το gameplay έχει υιοθετήσει κομμάτια από την action νοοτροπία των πιο πρόσφατων Resident Evil, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι ακόμη γνωστό αν μιλάμε για covered based shooting ή για ένα σύστημα που χρησιμοποιείται καθαρά για την επιβίωση και τη διαφυγή.

Τα όπλα εμφανίζουν μια βασική διαφορά στο Dead Space 3. Οι γνωστές δευτερεύουσες ικανότητές τους φαίνεται ότι μπορούν να αλλαχτούν (πιθανότατα μέσω του bench, το οποίο στο παρελθόν επέτρεπε το upgrade διαφόρων μηχανισμών), οδηγώντας σε πολλούς συνδυασμούς όπλων. Το Kinesis module, εμφανίζεται επίσης πολύ καλύτερο. Αυτή τη φορά η τηλεκινητική σας ικανότητα θα είναι πολύ πιο ακριβής, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να περιστρέφετε τα αντικείμενα που πιάνετε.

Τέλος, το παιχνίδι θα διαθέτει multiplayer co-op. Δεν μιλάμε για το humans εναντίον necromorphs του Dead Space 2, αλλά για το single-player mode στο οποίο ένας φίλος σας θα μπορεί να πάρει τον έλεγχο του Shadow Isaac. Για χάρη της ιστορίας πολλά απ’ τα πιο τρομαχτικά συμβάντα δεν θα υπάρχουν κατά τη διάρκεια του multiplayer, αλλά σε αντάλλαγμα το παιχνίδι θα προσφέρει περίπλοκα puzzles που θα χρειάζονται τις ικανότητες και των δύο παιχτών.

Το Dead Space 3 θα κυκλοφορήσει για PC, PlayStation 3 και Xbox 360. Δεν υπάρχει ακόμα ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά η EA έχει πει ότι θα το έχουμε στα χέρια μας μέχρι τον Μάρτιο του 2013. Με όλες αυτές τις αλλαγές η εταιρία θα έχει σίγουρα να δείξει πολλά πράγματα στην φετινή E3.

πηγή: gameworld.gr

Αφήστε το σχόλιό σας