David Guetta
David Guetta

Ο Ken Taylor του Beatport είχε την ευκαιρία να καθίσει, να μιλήσει με τον David Guetta, μίλησε από τα καλοκαίρια του στην Ibiza, μέχρι την ηλεκτρονική μουσική, αλλά και για τα μελλοντικά έργα του, ιδιαίτερα αυτά με την δική του δισκογραφική Jack Back.

Από τα λόγια του δείχνει να μην ενδιαφέρεται τόσο για τις πωλήσεις των τραγουδιών του, αλλά εργάζεται συνεχώς στο στούντιο με τον Nicky Romero. Επίσης μιλάει, για το πώς διαχειρίζεται την επιτυχία του …

Δηλώνει μάλιστα στο Twitter:

«Ευχαριστώ όλους τους DJs στο Ηνωμένο Βασίλειο για να υποστήριξη στη μουσική μου, μόλις έμαθα ότι είμαι ο πρώτος καλλιτέχνης που είχε πέντε κομμάτια στην πρώτη θέση στο club chart σε ένα χρόνο, αυτό σημαίνει πολλά για μένα. «

Έχω ακούσει ότι η Jack δεν έχεις καμία πρόθεση να πουλήσει δίσκους ή να κερδίσετε χρήματα,μιλάς σοβαρά;

Φυσικά! Δεν τα κάνω όλα αυτά για τα χρήματα. Δεν έχω εμπορική φιλοδοξία για Jack Back. Το κάνω από αγάπη. Ναι, θέλω οι DJ να αγοράζουν τραγούδια από το Beatport και να τα παίζουν, αλλά η Jack Back δεν πρέπει να παράγει τραγούδια για το ραδιόφωνο. Απλά για το γεγονός ότι μου αρέσει να παράγω και να παράγω από κοινού με τους φίλους μου και θέλω να είμαι σε θέση να το κάνω αυτό εύκολα. Θέλω να μοιραστώ τη μουσική με τους ανθρώπους, έτσι θα δείτε ένα άλλο μέρος του εαυτού μου. Είμαι επίσης στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξω καλλιτέχνες όπως ο Nicky Romero και ο Daddy’s Groove. Αυτός ο νέος δίσκος (μιλώντας για ‘1234 ‘από Spencer & Hill), είναι φανταστικός όταν τον ηχώ και είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια της χρονιάς. Και αυτό το κομμάτι είναι Spencer & Hill, δύο αγόρια μεταξύ των καλύτερων DJs που υπάρχουν.
Πώς να βρήκες τους Spencer & Hill;

Αυτοί με βρήκαν. Μου έστειλαν ένα από τα τραγούδια τους και πραγματικά, πραγματικά τα αγάπησα. Η αντίδραση μου ήταν τόσο τρελή ώστε αποφάσισα να το απελευθερώσω στο Beatport.

David Guetta
David Guetta

Φοβάσαι ότι κάποιος μπορεί να το μπερδέψει με ‘1234 ‘ του Laidback Luke;

Όχι, γιατί η αλήθεια είναι ότι αυτό το κομμάτι ονομάζεται «Uno Dos Tres Quatro»

Νομίζω ότι έγινε μια διάκριση πολύ σαφής. Φαίνεται αρκετά σαφές ξεκινώντας τη Jack Back σκόπευες να γυρίσεις στην αρχή και αναρωτιέμαι, τι άλλα είδη νέων project έχεις στο μυαλό σου;
Λοιπόν, δεν είναι ακριβώς νέα έργα, γιατί όταν οι άνθρωποι με ακούνε τώρα να παίζω μένει λίγο έκπληκτος. Πάντα δημιουργώ ένα συνδυασμό από ηλεκτρονικά beats και τα πιο διάσημα hit’s μου. Και ο τρόπος που παίζω κομμάτια που πηγαίνουν στο ραδιόφωνο δεν είναι ο ίδιος όταν εμφανίζομαι live. Έτσι, θέλω μόνο να δείξω ένα μέρος του εαυτού μου που δεν ξέρετε. Πάντα έφτιαχνα διπλά άλμπουμ και αυτό, για να είμαι ειλικρινής, με εκπλήσσει, διότι για μένα υπάρχουν μόνο δύο πλευρές της μουσικής, το καλό και το κακό. Αντ ‘αυτού,κατάφερα να δημιουργήσω δύο όψεις της ίδιας μουσική, αυτή για το ραδιόφωνο και αυτή που μου αρέσει να παίζω σε club.
Έτσι, όσον αφορά τη Jack Back, υπάρχουν και άλλα μικρά έργα στον ορίζοντα;

Ναι, στην πραγματικότητα σχεδιάζω να εργαστώ στο στούντιο με τον Nicky Romero για τέσσερις ημέρες, και είμαι σίγουρος ότι θα βγει τόσο πολύ υλικό από εκείνες τις ημέρες.

Αισθάνεσαι ποτέ κάποια πίεση να επιστρέψεις από τον κόσμο της pop στο αρχικό σου είδος , εκείνο του club;
Δεν βλέπω καμία σύγκρουση ανάμεσα στον κόσμο της ποπ και εκείνον του club, τότε κατά πάσα πιθανότητα όχι. Κάθε DJ, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της παλιάς σχολής, έχουν την ευκαιρία να φθάσουν σε περισσότερους ανθρώπους με τη μουσική τους και συχνά με ευχαριστούν για ό, τι έκανα, μόνο και μόνο επειδή κάνει τη ζωή ευκολότερη για τους DJs, ακόμη και των πιο underground, γι ‘αυτό ποτέ δεν άκουσα επικρίσεις γι ‘αυτό. Όταν ακούω δηλώσεις σαν αυτές δεν προέρχονται από επαγγελματίες DJs, έρχονται από παιδιά που δεν είναι στη μέση της σκηνής και μόλις άρχισαν να αγοράζουν βιβλία.
Έπαιξες στο Electric Zoo στη Νέα Υόρκη πρόσφατα και Αναρωτιόμουν, ποια είναι η διαφορά νιώθεις μεταξύ των φεστιβάλ των Ηνωμένων Πολιτειών και εκείνων στην Ευρώπη;

Τα πράγματα αλλάζουν πολύ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ξέρεις,υπάρχουν πολλά party. Το να παίξεις εκεί, βέβαια, εξακολουθεί να είναι δύσκολο, αλλά για μένα είναι διασκεδαστικό, και αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα. Το παρομοιάζω πολύ με αυτό που είχαμε στην Ευρώπη τα 90ς και ο αέρας αλλάζει τώρα, και στην Αμερική, όταν κάνεις κάτι, το κάνεις μεγάλο. Γι ‘αυτό χρειάζεται λίγο για να φτάσεις και να αγκαλιάσεις αυτή την κουλτούρα, αλλά όταν αυτό γίνει, θα είναι μεγάλο, μεγάλο, μεγάλο. Είναι υπέροχο. Αλλά είναι περίεργο το γεγονός ότι αυτή η μουσική γεννήθηκε στις ΗΠΑ, βλέποντας ότι τους πρώτους μου δίσκους τους έπαιζα το ’88. Άρχισα με ένα από τα πρώτα party της house μουσικής στο Παρίσι, και έχω πρόθεση να μεταφέρω την ευρωπαϊκή μουσική, ακόμη και αν η house μουσική γεννήθηκε στην Αμερική. Έμεινε πολύ, πολύ underground στις Ηνωμένες Πολιτείες, και μετά εξελιχθεί σε κάτι πιο δημοφιλής στην Ευρώπη. Και τώρα επιστρέφει πίσω στη γενέτειρα της είναι απίστευτο.

Πολύ ενδιαφέρον τα όσα είπε. Σίγουρα το να ακούς κάποιον που έφερε επανάσταση στη club μουσική και στο ράδιο όπως ο David Guetta είναι κάτι συναρπαστικό.

Αφήστε το σχόλιό σας