Κλεμμένο το «Dangerous»;

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της dance μουσικής, o David Guetta δέχτηκε μήνυση 6 εκατομμυρίων δολαρίων για πιθανή παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο Andre Dudek κατατεθεί αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ εναντίον του Guetta, του Sam Martin, της Warner Music και της Atlantic Records, ισχυριζόμενος ότι ο Γάλλος DJ/παραγωγός παράνομα χρησιμοποίησε sample από το τραγούδι του «Illuminations» και το χρησιμοποίησε στο hit «Dangerous» που έκανε με τον Sam Martin.

Ο Dudek ισχυρίζεται ότι ο Guetta όχι μόνο κέρδισε από τις πωλήσεις δίσκου/single, αλλά απέκτησε φήμη και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που απορρέουν από αυτό, κάνοντας αναφορά στη χρήση του τραγουδιού σε μια διαφήμιση της  T-Mobile.

Έτσι ζήτησε 6 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, μαζί με μια διαταγή να σταματήσει κάθε περαιτέρω πώληση ή διανομή του αφού όπως υποστηρίζει έχουν παραβιάζει το τραγούδι. Επίσης ισχυρίζεται ότι το τραγούδι του είναι ταυτόσημο με το τραγούδι Guetta, συμπεριλαμβανομένης και της γραπτής έκδοση.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές αν ο David Guetta έχει απαντήσει στην αγωγή ή ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της. Για την ώρα ψάχνουμε για μια εκδοχή του τραγουδιού του Dudek.

Αφήστε το σχόλιό σας