Σε βινύλιο θα διατεθεί ξανά το επίσημο soundtack της ταινίας «Labyrinth», με πρωταγωνιστή και ερμηνευτή τον David Bowie.

Παρατείνοντας τον εορτασμό της 30ης επετείου της πολυαγαπημένης ταινίας «Labyrinth», ένα μαγευτικό και διαχρονικό – κλασικό μιούζικαλ φαντασίας του Jim Henson, το εμβληματικό της soundtrack με τους David Bowie και Trevor Jones πρόκειται να επανεκδοθεί σε βινύλιο, στις 12 Μαΐου.

Το άλμπουμ, έχοντας καιρό να τυπωθεί, υπεβλήθη σε remaster στα Capitol Studios και θα είναι διαθέσιμο σε μαύρο βινύλιο 120gr υψηλής ποιότητας και θα περιλαμβάνει την πιστή αναπαραγωγή της πρωτότυπης θήκης και του artwork, συμπεριλαμβανομένου του αυθεντικού λογοτύπου της EMI America και την εσωτερική εκτύπωση της θήκης με φωτογραφίες του David Bowie από το φιλμ.

Έχοντας επαινεθεί από τους κριτικούς κινηματογράφου και τους θεατές ομοίως για την εκπληκτική εικόνα και τους ξεχωριστούς χαρακτήρες, το «Labyrinth» είναι φημισμένο για το γεγονός ότι βρισκόταν άγρια μπροστά από την εποχή τουυ. Σε σκηνοθεσία του Jim Henson και εκτέλεση παραγωγής του George Lucas, η ταινία όπου πρωταγωνιστεί ο David Bowie ως «Jareth, Βασιλιάς των Goblin», είναι γεμάτη από αξέχαστα πλάσματα που ήρθαν στη ζωή από το «Creature Shop» του Jim Henson, δουλεύοντας στενά με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη και conceptual designer Brian Froud.

Σε συνέντευξή του με το περιοδικό «Movieline», ο David Bowie ανακάλεσε την πρώτη του συνάντηση με τον Henson για να συζητήσουν την ταινία:

«Ο Jim Henson έκλεισε ένα meeting μαζί μου ενώ έκανα την περιοδεία μου του 1983 στις Ηνωμένες Πολιτείες και μου σκιαγράφησε τη βασική ιδέα για το “Labyrinth” και μου έδειξε λίγα από τα γραφικά του Brian Froud. Ήθελα πάντα να αναμειχθώ στη μουσικο-συγγραφική άποψη μίας ταινίας που θα μπορούσε να απευθυνθεί σε παιδιά όλων των ηλικιών, όπως όλοι οι άλλοι και πρέπει να πω ότι ο Jim μου έδωσε εντελώς ελευθερία αποφάσεων σε αυτό. Το σενάριο από μόνο του ήταν τρομερά διασκεδαστικά χωρίς να είναι μοχθηρό ή κακό ή αιμοβόρο και επίσης είχε πολύ περισσότερη καρδιά από ό,τι πολλές άλλες ταινίες ειδικών εφέ. Έτσι ήμουν πολύ καλά αγκιστρωμένος από την αρχή.»

Έχοντας περιγραφεί από το «The Atlantic» ως «101 λεπτά ροκ όπερας του Bowie και Henson-ιανού θεάματος», το «Labyrinth» ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο soundtrack στο οποίο δούλεψε ο David Bowie, πέφτοντας ανάμεσα στο 16ο και το 17ο άλμπουμ του, το «Tonight» και το «Never Let Me Down». Έγραψε και ηχογράφησε πέντε πρωτότυπα τραγούδια για την ταινία, όπως το «Underground», το «As The World Falls Down» και το «Magic Dance» με τη διάσημη επαναλαμβανόμενη έναρξη.

Όλα τραγούδια ερμηνεύθηκαν από τον David Bowie, εκτός από το «Chilly Down» που τραγούδησαν οι Charles Augins, Richard Bodkin, Kevin Clash και Danny John-Jules, οι ηθοποιοί που έδωσαν φωνές στα πλάσματα «Firey» της ταινίας.

Στην προαναφερθείσα συνέντευξη με το «Movieline», ο David Bowie αποκάλυψε ένα εμπόδιο που αντιμετώπισε ηχογραφώντας. «Με το “Dance Magic” – το τραγούδι τον Jareth και το μωρό, που τραγούδησαν αυτοί και τα goblins στην αίθουσα θρόνου του κάστρου – είχα προβλήματα», εξηγεί ο Bowie. «Το μωρό που χρησιμοποίησα στο στούντιο ηχογράφησης δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να κάνει πάνω από δύο ήχους μαζί, οπότε κατέληξα να κάνω το ρεφρέν με το μωρό μόνος μου! Είναι ένα up-tempo τραγούδι και οπτικά συναρπαστικό.»

David Bowie - Labyrinth (movie) - Hit Channel

Το soundtrack των 12 τραγουδιών συνοδεύεται με την αξέχαστη μουσική επένδυση του Trevor Jones.

Τα βασισμένα στο συνθεσάιζερ ορχηστρικά, έχουν περιγραφεί από το «All Music Guide» ως «συνθεσάιζερ που αναμειγνύονται προσεχτικά στα ορχηστρικά σύνολα για να παράσχουν έναν κατάλληλα αιθέριο τόνο», αντιπροσωπεύουν κεντρικές στιγμές από το φιλμ και περιέχονται στα «Into The Labyrinth», «Sarah», «Hallucination», «The Goblin Battle», «Thirteen O’ Clock» και «Home At Last». Ο Trevor Jones και ο Jim Henson είχαν συνεργαστεί μαζί προηγουμένως στο ζωντανής δράσης έργο φαντασίας «The Dark Crystal».

Το «Labyrinth» γιόρτασε την 30η επέτειό του το 2016.

Οι τίτλοι των τραγουδιών

Α’ Πλευρά

1. Τίτλοι αρχής, περιέχοντας το Underground
2. Into The Labyrinth
3. Magic Dance
4. Sarah
5. Chilly Down
6. Hallucination

Β’ Πλευρά

1. As The World Falls Down
2. The Goblin Battle
3. Within You
4. Thirteen O’ Clock
5. Home At Last
6. Underground

 

Αφήστε το σχόλιό σας