Ο David Bowie ήταν διακαής πόθος πολλών κινηματογραφικών παραγωγών και σκηνοθετών, αφού διέθετε έφεση και στην υποκριτική.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας «Guardians of the Galaxy Vol. 2», ο James Gunn, είχε σχέδια για τη συμμετοχή του David Bowie, πριν «φύγει» από τη ζωή στις αρχές του 2016.

Λίγο μετά το θάνατο του David Bowie, νικημένος από τον καρκίνο, στις 10 Ιανουαρίου 2016, ο James Gunn είχε παραδεχθεί για πρώτη φορά ότι είχε προσεγγίσει τον τραγουδιστή του «Space Oddity» για να πάρει μέρος στο κινηματογραφικό έργο της Marvel.

Όμως εκείνη την εποχή, ο Αμερικανός σκηνοθέτης ήταν απρόθυμος να μιλήσει αναλυτικότερα για το ρόλο που είχε στο μυαλό του για τον David Bowie. Τώρα που το blockbuster έχει εξασφαλίσει τις «μετοχές» του στο box office, ήρθε η ώρα για πιο συγκεκριμένες απαντήσεις.

Σε μία ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook, την Τετάρτη 22 Αυγούστου, ο James Gunn αποκάλυψε:

«Μίλησα με τους ανθρώπους του David Bowie για να κάνει ένα cameo στο “Guardians of the Galaxy”. Θα ήταν ένας από τους “Ravagers” μαζί με τη Michelle Yeoh και τον Ving Rhames και με τον Sylvester Stallone και τον Michael Rosenbaum, αλλά, δυστυχώς, ο David Βowie πέθανε.»

Οι «Ravagers» αντιπροσωπεύουν την αρχική ομάδα πειρατών του «Guardians of the Galaxy» από τα κόμικ της Marvel, από την οποία αφέθηκε -περιέργως- εκτός ο χαρακτήρας του «Mainframe».

Τελικά, στο «Guardians of the Galaxy Vol. 2» έχει παρουσία η Miley Cyrus που δανείζει τη φωνή της σε έναν εξωγήινο πολεμιστή.

Τον Daivd Bowie είχε πλησιάσει επίσης και ο David Lynch, ώστε να επαναλάβει το ρόλο του ειδικού πράκτορα του FBI, Phillip Jeffries, στην αναβίωση του «Twin Peaks», αλλά και σε αυτή την περίπτωση ο θάνατος του Βρετανού καλλιτέχνη ματαίωσε τα πάντα.

Ωστόσο, η τηλεοπτική σειρά τίμησε τον «Ziggy Stardust» αφιερώνοντας το 14ο επεισόδιο στη μνήμη του, με το σενάριο να κινείται γύρω από το ρόλο του, κάνοντας αναδρομή με πλάνα του David Bowie από το prequel «Fire Walk With Me» (1992).

Δείτε επίσης: Ο David Bowie «επέστρεψε»
στο «Twin Peaks» και έφερε συγκίνηση

David Bowie - Twin Peaks - Fire Walk With Me - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας