Σπάνια φωτογραφικά στιγμιότυπα του David Bowie κατά μήκος της περιοδείας «Serious Moonlight» έρχονται στη δημοσιότητα μετά από 34 χρόνια.

Ο φωτογράφος Denis O’Regan ακολούθησε το θρύλο της ροκ, David Bowie για εννέα μήνες στην περιοδεία του «Serious Moonlight», το 1983, για την προώθηση του άλμπουμ του «Let’s Dance».

Ο Denis O’Regan συγκέντρωσε φωτογραφίες από την περιοδεία, οι οποίες θα δημοσιευθούν για πρώτη φορά στο βιβλίο του, που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων τον Μάιο του 2018.

David Bowie - Mick Jagger - 1983 - Dennis O'Regan - Hit Channel
Mick Jagger και David Bowie.

Το βιβλίο θα συνοδεύεται από τόμους με αναμνηστικά, όπως χειρόγραφους στίχους, εισιτήρια, setlists και ένα δίσκο βινυλίου 12 ιντσών με τις επιτυχίες του Βρετανού καλλιτέχνη, «Ricochet» και «Let’s Dance» σε παραγωγή του Nile Rodgers, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Guardian».

David Bowie 1983 - Dennis O'Regan - Hit Channel

Το βιβλίο «Ricochet: David Bowie 1983» θα εκδοθεί από τους οίκους Moonlight Books και Penguin Random House σε 2.000 αντίτυπα και η τιμή του θα ανέρχεται σε 3.000 αγγλικές λίρες.

Το φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει ένα μικρότερο βιβλίο.

David Bowie 1983 - Dennis O'Regan - Hit Channel

Μιλώντας για τον χρόνο που πέρασε με τον David Bowie, ο Denis O’Regan είπε:

«Ήταν πολύ, πολύ ευτυχισμένος. Ο Bowie ξεκίνησε τις εμφανίσεις τον Μάιο του 1983 σε κοινό 1.000 ατόμων, αλλά εντός μερικών εβδομάδων έπαιζε σε στάδια, σε κοινό 60.000 ατόμων και τον προτελευταίο μήνα (της περιοδείας), εμφανίστηκε στη μεγαλύτερη συναυλία που διοργανώθηκε ποτέ στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.»

David Bowie 1983 - Dennis O'Regan - Hit Channel

«Όλα πήγαιναν πολύ καλά. Οι κριτικές ήταν απίστευτες, το άλμπουμ ήταν τεράστια επιτυχία και ήταν πολύ ευτυχισμένος άνθρωπος.»

Ο φωτογράφος εξήγησε ότι ο τραγουδιστής είχε στηρίξει την κυκλοφορία του βιβλίου, είχε εγκρίνει κάθε φωτογραφία και τα αναμνηστικά και σκόπευε να το υπογράψει, ωστόσο πέθανε προτού υλοποιηθεί το πρότζεκτ.

David Bowie 1983 - Dennis O'Regan - Hit Channel

Ο David Bowie έδωσε 100 συναυλίες σε 15 χώρες το 1983, αρχίζοντας από τις Βρυξέλλες και ολοκλήρωσε την περιοδεία στο Χονγκ Κονγκ.

Στο πλευρό του ήταν όλους αυτούς τους μήνες ήταν ο Denis O’Regan, επίσημος φωτογράφος της περιοδείας και αφοσιωμένος θαυμαστής.

David Bowie 1983 - Dennis O'Regan - Hit Channel

Ο Denis O’Regan είχε πει στον David Bowie ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με τη φωτογράφιση αστέρων της ροκ, όταν παρακολούθησε συναυλία του ως Ziggy Stardust το 1973 στο «Hammersmith Odeon».

«Ο David Bowie δεν ήταν πολύ καλός όταν του έκανες φιλοφρονήσεις: “Εσύ ήσουν ο λόγος για τον οποίος έγινα φωτογράφος” του είπα και εκείνος μου απάντησε: “Πιθανώς θα πεις το ίδιο και στον Bono αύριο βράδυ.”»

David Bowie 1983 - Dennis O'Regan - Hit Channel

Διαβάστε ακόμα:
Το ελληνικό νησί που θα αγόραζε ο David Bowie,
τα ναρκωτικά και οι προφητικοί στίχοι

David Bowie - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας