bronze3HIT CHANNEL ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Φλεβάρης 2011. Το Hit Channel  είχε την τύχει να μιλήσει με τον Dave Bronze, μπασίστα των Eric Clapton, Tom Jones, Andy Fairweather-Low, Paul Weller, Gary Moore και άλλων. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα μας είπε.

 

Ποια είναι τα projects με τα οποία ασχολείσαι αυτή την εποχή;

Είμαι τυχερός να δουλεύω μόνιμα με δύο σπουδαίους καλλιτέχνες,τον Andy Fairweather Low και τον Tom Jones. Επίσης ακόμα δουλεύω περιστασιακά με τον Eric Clapton, όπως και κάνω μερικά sessions με διάφορους άλλους ανθρώπους.

 

Μερικούς μήνες νωρίτερα, κυκλοφόρησε το album του Tom Jones, ‘Praise and Blame’, στο οποίο και παίζεις. Ήταν ευχαρίστηση να παίζεις με τον Tom Jones; Περίμενες αυτό το album να έχει τέτοια αποδοχή από τους οπαδούς και τον τύπο;

Ναι,ήταν πραγματικά μια σπουδαία εμπειρία να ηχογραφείς το ‘Praise And Blame’ album! Ο Tom είναι ένα καταπληκτικός τραγουδιστής και ήταν τόσο καλά να δουλεύεις με τον Ethans Johns ως παραγωγό αυτού του project. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τις ηχογραφήσεις. Έχεις δίκιο να λες ότι η αντίδραση ήταν πολύ καλή από τους οπαδούς και τον Τύπο, αλλά ήξερα ότι ήταν ένας σπουδαίος δίσκος και έτσι δεν ένιωσα τόσο μεγάλη έκπληξη.

 

Δυστυχώς, πριν μερικές βδομάδες, ένα παλιός σου συνεργάτης, ο Gary Moore, απεβίωσε. Τι θυμάσαι το περισσότερο απ’αυτόν;

Ναι, ήταν ένα πραγματικό σοκ! Είχα παίξει με τον Gary μόνο λίγες φορές, αλλά ήταν τόσο εντυπωσιακά χαρισματικός κιθαρίστας! Είχε τόσο τρομερή τεχνική ικανότητα και έλεγχο, αλλά ακόμα έπαιζε με αυτή τη φλόγα. Θα μας λείψει πολύ.

 

Είσαι στενός φίλος με τον Robin Trower. Πόσο πιθανόν είναι ένα νέο album μαζί του;
Δεν υπάρχουν πλάνα για κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή. Έχει μια καλή μπάντα και δεν έχει ανάγκη τη βοήθειά μου!

 

bronze1Έπαιζες για χρόνια με τον Eric Clapton. Νομίζεις ότι ήταν η κορυφαία στιγμή της καριέρας σου; Πώς είναι ο Eric ως άνθρωπος; (To περασμένο Αύγουστο,ο Steve Gadd, drummer του Clapton τα τελευταία 15 χρόνια, μας έδωσε συνέντευξη).

Η περίοδος μου με τον Eric Clapton ήταν σίγουρα η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου. Πάντα θα είμαι ευγνώμων στον Eric που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω μαζί του και με τους τρομερούς παίχτες της μπάντας του, όπως τον Steve. Ευτυχώς, παίζω ακόμα με τον Eric μερικές φορές κάθε χρόνο και είναι πάντα ευχαρίστηση.

 

Έπαιξες στο  “Concert for George” (στη μνήμη του George Harrison, κιθαρίστα των Beatles) μαζί με τον Paul McCartney.Ένιωθες περίεργα να είσαι στην ίδια σκηνή με ένα τέτοιο θρύλο και μια επιρροή σου (όπως υποθέτω);

To “Concert For George” ήταν σίγουρα μια πολύ μεγάλη στιγμή για μένα και ήταν περίεργα να παίζω μπάσο μαζί με τον Κύριο McCartney! Μην ξεχνάς τον Ringo (σ.σ: Starr, drummer των Beatles), τον Eric (σ.σ: Clapton), τον Billy Preston και όλους τους άλλους εξαιρετικούς μουσικούς που πήραν μέρος. Μια εντελώς αξέχαστη εμπειρία!

 

bronze2Τα τελευταία χρόνια δουλεύεις με τον παλιόφιλό σου Andy Fairweather-Low (Clapton, Roger Waters, αυτά φτάνουν και περισσεύουν) με τρομερά αποτελέσματα. Νομίζεις ότι θα έπρεπε να είχατε λάβει περισσότερη ανγνώριση για αυτά τα albums με τον Andy; (όπως πιστεύω)

Ναι, σχεδόν σίγουρα πιστεύω ότι ο Andy θα έπρεπε να έχει πολύ περισσότερη αναγνώριση. Είναι ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες που έχω παίζει ποτέ μαζί τους. Η ικανότητά του στη σύνθεση είναι πολύ υποτιμημένη, και είναι πραγματικά σπουδαίος performer. Βγαίνουμε περιοδεία αυτή τη χρονιά, αρχίζοντας παίζοντας support στην Βρετανική περιοδεία του Eric Clapton το Μάιο, και ευτυχώς περισσότερη άνθρωποι θα εκτιμήσουν πόσο καλός έιναι ο Andy.

 

Πού σ’αρέσει περισσότερο να παίζεις σε μικρούς χώρους ή σε μεγάλα κοινά, όπως έκανες για πολλά χρόνια; (O Steve Gadd, μου είπε ότι και τα δύο έχουν την μαγεία τους)
Θα συμφωνήσω με τον Steve σ’αυτό. Προφανώς είναι πολύ διαφορετικοί αλλά υπάρχουν καλά και κακά πράγματα και για τα δύο.

 

Τι μουσική ακούς αυτή την εποχή; Για παράδειγμα,σ’ αρέσουν οι Radiohead;

Ναι, μ’αρέσουν πραγματικά οι Radiohead. Έχω πολύ ευρύ μουσικό γούστο και απολαμβάνω τα πάντα από Nat King Cole μέχρι τον Captain Beefheart. Αυτ’η την εποχή, πιστεύω ότι οι Elbow είναι πραγματικά ενδαφέροντες, και ακούω πολύ Lyle Lovett, Tom Waits, Toots & The Maytals, Bach, Beach Boys, James Brown, κτλ,κτλ .

 

Έχεις έρθει ποτέ στην Ελλάδα; Στείλε ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς.

Ναι, έχω έρθει πολλές φορές στην Ελλαδα για διακοπές, αλλά δεν νομίζω ότι έχω παίξει εκεί. Πραγματικά μ’ αρέσει η Ελλάδα πολύ! Το φαγητό,ο καιρός,η ιστορία,το σκηνικά και οι άνθρωποι,όλα είναι υπέροχα. Σίγουρα θα επιστρέψω εκεί σύντομα.

 

Special thanks to Dave Bronze for his answers. Check www.davebronze.com

Αφήστε το σχόλιό σας