Χριστουγεννιάτικη γιορτή με καλλιτέχνες για τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,992ΥποστηρικτέςΚάντε Like
69ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
852ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

O Πάνος Μουζουράκης και ο Νίκος Βουρλιώτης έδωσαν χαρά στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Με αφορμή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις «η Πίστη», πραγματοποίησε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των Ογκολογικών κλινικών της Ογκολογικής Μονάδας Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ – στο αμφιθέατρο του ΕΛΠΙΔΑ, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Με την παρουσία τους έδωσαν χαρά στα παιδιά ο Πάνος Μουζουράκης και ο Νίκος «NiVo» Βουρλιώτης.

Παρέστησαν ο κ. Εμμανουήλ Παπασάββας – Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, η κ. Αγάπη Ντούμου τομεάρχης της Ογκολογικής Μονάδας ΕΛΠΙΔΑ – Μαριαννα Β. Βαρδινογιάννη, ο κ. Γραφάκος Στέλιος επιστημονικός Δ/ντής Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ, η κ. Βασιλική Κίτρα-Ρούσσου Αιματολόγος-Παιδίατρος – Διευθύντρια Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, η κ. Σοφία Πολυχρονοπούλου Αιματολόγος-Παιδίατρος – Ογκολόγος, Διευθύντρια Τμήματος Αιματολογίας Ογκολογίας, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Επίσης χαιρετισμό έκανε εκ μέρους του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αλεξία Έβερτ.

Ο Σύλλογος έχει πολυδιάστατη δράση, στηρίζοντας τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Για τις ανάγκες της ψυχοκοινωνικής στήριξης στα νοσηλευόμενα παιδιά και τους γονείς τους, «Η ΠΙΣΤΗ» έχει προσλάβει εξειδικευμένο έμμισθο επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, και κοινωνικούς λειτουργούς) οι οποίοι απασχολούνται στις 3 κλινικές και τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της Ογκολογικής μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καθημερινή βάση.

Άμεση προτεραιότητα του συλλόγου, είναι η αναζήτηση επιπλέον πόρων ώστε η υπηρεσία της ψυχοκοινωνικής στήριξης να επεκταθεί και να καλύπτει τη λειτουργία των ογκολογικών κλινικών σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο.

Επίσης, είναι απαραίτητο να επεκταθεί ως μόνιμη παροχή και στη φάση της συντήρησης της θεραπείας η οποία είναι μακροχρόνια και έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχοσύνθεση των παιδιών και των οικογενειών τους.

Ο σύλλογος επίσης παρέχει οικονομική βοήθεια και στέγη σε άπορες οικογένειες παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες και στηρίζει έμπρακτα το έργο των γιατρών και νοσηλευτών.

Φωτογραφίες

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Για περαιτέρω πληροφορίες και για συνεισφορά στις προσπάθειες αυτές, το κοινό μπορεί να απευθυνθεί στο γραφείο του Συλλόγου Πίστη, Nίκου Ξυλούρη 7-9 & Αγίας Λαύρας, Ζωγράφου, στο τηλέφωνο 210 7488961 και στο email: infopisti [at] yahoo [dot] com.

Αφήστε το σχόλιό σας