Για το σύμφωνο συμβίωσης, την ομοφυλοφιλία και το ρατσισμό μιλά με πυγμή ο Χρήστος Δάντης.

Ο Χρήστος Δάντης ήταν καλεσμένος της Ναταλίας Γερμανού στην τηλεοπτική εκπομπή «Επιτέλους Σαββατοκύριακο» την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και απέδειξε ότι είναι ένας από τους καλλιτέχνες που δε διστάζουν να υψώσουν τη φωνή τους απέναντι στη μισαλλοδοξία.

Ο γνωστός τραγουδιστής και τραγουδοποιός στάθηκε στις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί όταν εξέφρασε τη γνώμη του για το σύμφωνο συμβίωσης:

«Όταν είπα την άποψή μου για το σύμφωνο συμβίωσης, πέσανε να με φάνε. Και απειλητικά μηνύματα, πολλά. Γράφανε στον τοίχο μου διάφορα, απαντούσα, έβριζα. Δηλαδή δεν μπορείς να μη βρίσεις έναν άνθρωπο τον οποίο βλέπεις με παρωπίδες και πηγαίνει πίσω. Εγώ αυτό που είχα δηλώσει ήταν ότι ένα καλοκαίρι ολόκληρο με τόσους Σύρους πνιγμένους, μία καμπάνα σε μία εκκλησία δεν είχε χτυπήσει πένθιμα και ξαφνικά, όταν ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης άρχισαν όλες να χτυπάνε πένθιμα. Και το θεώρησα υποκριτικό.

Δεν μπορούσα να μην το ξεφωνίσω αυτό. Γιατί είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι ο καθένας μπορεί να ‘ναι ό,τι θέλει. Υπάρχουν νεο-φανατικοί, αυτοί που κάνουν στα μπράτσα τους τατού με αρχαίες ελληνικές ρήσεις και είναι και ανορθόγραφες Από αυτούς τους τύπους».

Όταν η Ναταλία Γερμανού στάθηκε στο μήνυμα μίας τηλεθεάτριας, ο Χρήστος Δάντης σχολίασε:

«Δεν καταλαβαίνω, το παιδί σου θα το αγαπήσεις λιγότερο αν είναι ομοφυλόφιλο; Το θεωρώ κουλό. Κυρία μου, καλή ψυχή! Δηλαδή, καλύτερα να πεθάνεις άμα σκέφτεσαι έτσι. Εγώ είμαι απόλυτος σε αυτό. Πέσε, κοιμήσου να πεθάνεις, να περάσει ο χρόνος, να περάσει η ζωή σου και να μην υπάρξει εξέλιξη στον πλανήτη. Αφού έτσι είναι διεθνώς, τι να κάνουμε. Αφού εξελισσόμαστε. Το σωστό το βρίσκουμε σιγά – σιγά. Δεν το ‘χουμε βρει το σωστό ακόμα. Θα το αγγίξουμε κάποια στιγμή.

Το ιδανικό μοντέλο μίας κοινωνίας θα το βρούμε, τι να κάνουμε, εξελισσόμαστε έτσι είναι. Για τον καθένα είναι η φύση του, δεν μπορεί να την αρνηθεί τη φύση του κάποιος επειδή πρέπει. Λόγω του ότι η μαμά, ο μπαμπάς, η οικογένεια, ο θείος, η θεία… Αυτά είναι τραγικά! Θα μεγαλώσει ένας δυστυχισμένος άνθρωπος και θα κάνει και άλλους δυστυχισμένους.»

Στη συνέχεια, στο επίκεντρο του Χρήστου Δάντη μπήκε ο ρατσισμός:

«Δε μου αρέσει η απαγόρευση σε τίποτα. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να απαγορεύεται το «απαγορεύεται» μόνο. Ο ρατσισμός είναι αφέλεια, είναι ηλιθιότητα, είναι χαζομάρα, είναι επικίνδυνος. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα κάνει κακό στο παιδί το συγκεκριμένο, μεγαλώνοντας (σ.σ. να έχει ρατσιστικές απόψεις). Η ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι που σου κάνει κακό. Ούτε κάνει σε κανέναν κακό.»

Αφήστε το σχόλιό σας