Για τη στάση που κράτησε απέναντι στο lifestyle αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Χρήστος Δάντης.

Ο Χρήστος Δάντης μίλησε για τις επιλογές που έκανε στη διαδρομή στο τραγούδι και το πώς θεωρεί ότι την επηρέασαν.

Σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στο «Πρώτο Θέμα», ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο «lifestyle», τη στάση που υιοθέτησε απέναντί του και στη μουσική παιδεία που δεν υπάρχει κατά την άποψή του στην Ελλάδα.

«Δεν είμαι παιδί του lifestyle»

«Συνήθως εισπράττω εκτίμηση, αγάπη και συμπάθεια. Δε νομίζω ότι ανακατεύτηκα με κάτι που προκάλεσε τον κόσμο. Γενικά εγώ δεν είμαι παιδί του lifestyle. Δεν μου άρεσε καθόλου και το πλήρωσα αυτό στη δουλειά μου.»

Τι εννοεί λέγοντας ότι «το πλήρωσε»;

«Η δουλειά αυτή προϋποθέτει κάποιες δημόσιες σχέσεις προκειμένου να την κάνεις σωστά και για να έχεις μια εξέλιξη. Κάποιες παρέες με ανθρώπους που πολλές φορές δεν τους ξέρεις, αλλά πρέπει να είσαι σε έναν κύκλο. Και εγώ δεν το μπορούσα αυτό. Εγώ παρέμεινα στην Καισαριανή. Η νοοτροπία μου και το μυαλό μου είναι κολλημένα λίγο εκεί ή στη Νέα Υόρκη. Σε αυτό που έμαθα και σε αυτό που θα ήθελα να κάνω κάποτε. Δεν ήμουν ποτέ κομμάτι του κοσμικού.»

Πιστεύει ότι θα ήταν πολύ διαφορετική η πορεία του αν είχε ενδώσει;

«Μπορεί να ήταν πιο επιτυχημένη. Εξαρτάται βέβαια από το πώς ορίζεται η επιτυχία. Η πρόθεσή μου είναι η μουσική. Αναρωτιέμαι αν όλοι το έχουν καταλάβει αυτό. Πρέπει να υπάρχει μουσική παιδεία για να αξιολογήσεις τις προθέσεις κάποιου στη μουσική και, δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν υπάρχει.»

Θα προτιμούσε κάτι πιο ροκ σε σχέση με την τωρινή συνεργασία του με τον Αντώνη Ρέμο στο «Fantasia»;

«Παίζω σε όλους τους χώρους. Ευτυχώς σκάλισα κατά τέτοιον τρόπο το ρεπερτόριό μου που μου επιτρέπει να παίξω σε όλους τους χώρους. Ακόμη και στη λαϊκή εμφάνιση που κάνω στο μαγαζί παίζω Πυξ Λαξ. Δεν παίζω το καθιερωμένο ρεπερτόριο που φαντάζεται κάποιος ότι θα ακούσει.»

Δείτε επίσης:
Ο Χρήστος Δάντης γυρνάει «Εδώ Που Βρέχει» με καινούριο single

Χρήστος Δάντης - Christos Dantis - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας