Αρχική Μουσικά Νέα Rock/Metal music «The Promise»: Το πρώτο video clip του Chris Cornell μετά το θάνατό...

«The Promise»: Το πρώτο video clip του Chris Cornell μετά το θάνατό του

-

Δες και αυτά

Το «The Promise» είναι το πρώτο video clip του Chris Cornell που δημοσιεύεται μετά το θάνατό του.

Οι συνεργάτες του Chris Cornell κυκλοφόρησαν το τελευταίο video clip στο οποίο εργάστηκε πριν από τον πρόωρο θάνατό του σε ηλικία 52 ετών τον περασμένο μήνα, στις 17 Μαΐου.

Το τραγούδι “The Promise” προέρχεται από το soundtrack της ταινίας του ίδιου ονόματος, ένα δράμα για τους πρόσφυγες της Αρμενικής Γενοκτονίας του 1915-1917. Τα πλάνα “ανοίγουν” με φωτογραφίες από τον προηγούμενο αιώνα, αλλά σύντομα μετατοπίζονται σε σύγχρονα βίντεο (πολλά από τα οποία έχουν παραχωρηθεί από φωτογράφους και φιλανθρωπικούς οργανισμούς) προσφύγων από τη Συρία, τη Λιβύη και άλλα μέρη.

Ο Chris Cornell εμφανίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια, παίζοντας ακουστική κιθάρα σε ένα σκοτεινό στούντιο.

Ήταν πρόθεσή του να αναδείξει τα βάσανα των προσφύγων παγκοσμίως, είπαν οι σκηνοθέτες Meiert Avis και Stefan Smith στο “Rolling Stone”. Τους ζήτησε επανειλημμένα να δώσουν στο βίντεο έναν ελπιδοφόρο τόνο, παρά το δύσκολο θέμα. Οι σκηνοθέτες λένε ότι το αρχικό concept απαιτούσε ένα καθαρό, συνοπτικό και οργανωμένο σενάριο, αλλά το έκοψαν για να επιτύχουν ένα πιο άμεσο, συναισθηματικά αποτέλεσμα.

Το τελικό μοντάζ του «The Promise» συνδυάζει τα βιντεοσκοπημένα πλάνα από τις εκδιωχθείσες οικογένειες με εικόνες των διασωθέντων παιδιών που προκαλούν ανάταση και των φιλοπροσφυγικών διαδηλώσεων.

Το «The Promise» γίνεται μεταθανάτια το τελευταίο βίντεο του Chris Cornell. Το προηγούμενο video clip για το σόλο τραγούδι “Nearly Forgot My Broken Heart” του 2015 απομακρύνθηκε από το YouTube, προφανώς επειδή η πλοκή του που απεικόνιζε τον Chris Cornell να αντιμετωπίζει την εκτέλεση με απαγχονισμό στην παλιά Δύση των Η.Π.Α., έφερε δυσάρεστες ομοιότητες με τον πραγματικό θάνατό του με αυτοκτονία.

Το video clip για το «The Promise» κυκλοφόρησε στις 20 Ιουνίου, συμπίπτοντας με την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Τα έσοδα του τραγουδιού θα παραχωρηθούν στη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης.

 

Αφήστε το σχόλιό σας