Ο Chris Cornell θα τιμηθεί από τη γενέτειρά του.

Η σύζυγος του Chris Cornell, η ελληνικής καταγωγής Vicky Karayiannis, ανακοίνωσε ότι στις 29 Αυγούστου στο Μουσείο Πολιτισμού του Σιάτλ θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος του μουσικού που πέθανε στις 18 Μαΐου 2017.

Η ανακοίνωση έγινε με αφορμή τα 54α γενέθλια του Chris Cornell, που ήταν στις 20 Ιουλίου.

Η Vicky Cornell ανέθεσε στον γλύπτη Nick Marras να δημιουργήσει ένα χάλκινο άγαλμα του συζύγου της με τις μπότες που φέρουν την υπογραφή του, τη μεταλλική στρατιωτική ταυτότητα στο λαιμό του και τις μεγάλες κλειδαριές, λέγοντας ότι αυτό είναι το δώρο της οικογένειάς του στην «σφιχτά δεμένη κοινότητα από όπου ξεκίνησε».

Ο τραγουδιστής των Soundgarden και των Audioslave, βραβευμένος με Grammy, βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου του Ντιτρόιτ ώρες μετά από μία συναυλία των Soundgarden. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο 52χρονος, τότε, τραγουδιστής έθεσε μόνος τέλος στη ζωή του.

Ο Chris Cornell γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σιάτλ.

Θεωρείται ένας από τους κύριους αρχιτέκτονες του κινήματος grunge της δεκαετίας του 1990 και είναι γνωστός για τον εκτεταμένο κατάλογο του ως τραγουδοποιός και για το εύρος της ερμηνείας του που έφτανε στις τέσσερις οκτάβες.

Ο Cornell πάλευε με την κατάθλιψη για μεγάλο μέρος της ζωής του και είχε μιλήσει δημοσίως για τον αγώνα του με την κατάθλιψη, την απομόνωση και τις αυτοκτονικές σκέψεις.

 

Αφήστε το σχόλιό σας