Chris Brown - F.A.M.E. cover
Chris Brown – F.A.M.E.

Πριν πο λίγες μέρες κυκλοφόρησε το νέο album του Chris Brown.Ένας δίσκος που σηματοδοτεί την επιστροφή του τραγουδιστή μετά από  αρκετό καιρό και με τον οποίο προσπαθεί να ξαναβρεί την χαμένη του «φήμη».

Ακούσαμε το δίσκο και είπαμε να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας χωρίς να είναι απαραίτητο αυτό που γράφουμε να ταυτίζεται απόλυτα με την δίκη σας άποψη.

Ας ξεκινήσουμε από τον τίτλο F.A.M.E. διάσημος.Αλλά τα αρχικά έχουν 2 εύνοιες.Η μια  Forgiving All My Enemies και η άλλη Fans Are My Everything.Η πρώτη εννιά δείχνει την διάθεση του Brown να αφήσει πίσω του όλο το παρελθόν και να διξει στο κοινό ότι ωρίμασε,αναφερόμενος σε όλους εκείνους που απέρριψαν τη μουσική του μετά το περιστατικό με τη Rihanna. Αντίθετα με την δεύτερη ερμηνεία των αρχικών .F.A.M.E. ο τραγουδιστής αναγνωρίζει τη σημασία των fans του και τους ευχαριστεί με αυτό τον τρόπο που δεν τον εγκατέλειψαν πότε και χάρης αυτούς είχε αυτή τη δεύτερη εταιρία.

Αλλά ας αφήσουμε τον τίτλο και ας περάσουμε στην ουσία.Και η ουσία ενός δίσκου είναι μόνο η μουσική του.Ούτε τίτλοι ούτε εξώφυλλα.Το F.A.M.E. για να πούμε την αλήθεια δεν είναι ούτε ομογενές,ούτε μονότονο σαν άλμπουμ.Παρουσιάζεται σαν μια συλλογή τραγουδιών που δεν έχουνε τίποτα το κοινό μεταξύ τους,εκτός από τα μηνύματα που περιέχονται στους στίχους.

Όσο αφορά το στιλ ο δίσκος περιέχει λίγο απ’ολα,pop, pop dance, pop’n’b, R&B, urban street syle. Με το F.A.M.E. ο Chris Brown πειραματίζεται σε νέα μουσικά είδη, κάτι που είχε κάνει και στο Graffiti αλλά εδώ το κάνει σε μεγαλύτερο βαθμό .Το μεγαλύτερο μέρος των στίχων είναι γραμμένο από τον ίδιο και για ακόμα μια φορά δείχνει ότι είναι πολύ καλός στο να γράφει στίχους.

Στο σύνολο του το F.A.M.E. είναι ένας φρέσκος δίσκος και σίγουρα ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του Chris Brown με το ποιο μάλιστα μπορεί να αποκτήσει τη «χαμένη» του φήμη και την επιτυχία που αξίζει στο ταλέντο του.

Σίγουρα ο δίσκος έχει σχεδιαστεί με σκοπό να γίνει μια εμπορική επιτυχία, αλλά δεν είναι καθόλου άσχημος όσο αφορά και τη μεριά της τέχνης.

Με 17 τραγούδια που όπως είπαμε διαφέρουν σε μουσικό στιλ σηματοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του καλλιτέχνη.

Chris Brown – F.A.M.E. Track Listing

1. “Deuces” (featuring Tyga and Kevin McCall) – 4:36
2. “Up 2 You” – 4:07
3. “No Bullshit” – 4:07
4. “Look at Me Now” (featuring Busta Rhymes and Lil Wayne) – 3:42
5. “She Ain’t You” – 4:08
6. “Say It With Me” – 3:01
7. “Yeah 3x” – 4:01
8. “Next 2 You” (featuring Justin Bieber) – 4:25
9. “All Back” – 4:26
10. “Wet the Bed” (featuring Ludacris) – 4:26
11. “Oh My Love” – 4:44
12. “Should’ve Kissed You” – 4:24
13. “Beautiful People” (featuring Benny Benassi) – 3:46

Deluxe Edition extra tracks

14. “Bomb” (featuring Wiz Khalifa) – 3:33
15. “Love Them Girls” (featuring Game) – 3:11
16. “Paper, Scissors, Rock” (featuring Timbaland and Big Sean) – 3:46
17. “Beg for It” – 3:44
18. “Champion” (with Chipmunk) – 3:57

βαθμολογία 3.5/5

Αφήστε το σχόλιό σας