Ο Childish Gambino έχει συναρπάσει το κοινό σε ολόκληρο τον πλανήτη με το «This Is America».

Ο βραβευμένος με Grammy, Χρυσή Σφαίρα και Emmy καλλιτέχνης και ηθοποιός Childish Gambino κάνει ντεμπούτο στο Νο1 του «Billboard Hot 100» αυτήν την εβδομάδα με το νέο τραγούδι και το μαγευτικό βίντεο του για το «This Is America», σύμφωνα με το Nielsen SoundScan.

Το μουσικό alter ego του Donald Glover εκτοπίζει τον Drake από την κορυφή μετά από 15 συνεχόμενες εβδομάδες κυριαρχίας. Έντεκα εβδομάδες ήταν στην πρώτη θέση με το «God’s Plan» και άλλες τέσσερις με το «Nice For What».

Το «This Is America» κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Childish Gambino ως μουσικός προσκεκλημένος στο «Saturday Night Live» το Σάββατο 5 Μαΐου. Το video clip έχει προβληθεί πάνω από 116 εκατομμύρια φορές σε όλο τον κόσμο και είναι στις κορυφαίες θέσεις των τάσεων στο ελληνικό YouTube.

Σε διεθνές επίπεδο, το τραγούδι διατηρεί την πρώτη θέση της στο παγκόσμιο και στο αμερικανικό chart του Spotify, ενώ έφτασε στο Νο1 του iTunes σε 45 αγορές (Top 5 σε 63 αγορές).

Το video clip για το «This Is America», που σκηνοθέτησε ο Hiro Murai, ​​ήταν το πιο δημοφιλές μουσικό βίντεο στο YouTube για 9 συνεχόμενες ημέρες.

Την πρώτη εβδομάδα συγκέντρωσε 85,3 εκατομμύρια προβολές, σημειώνοντας το καλύτερο ντεμπούτο για φέτος στην πλατφόρμα. Επίσης το video clip για το «This Is America» του Childish Gambino είναι το πέμπτο μουσικό βίντεο στα χρονικά που φτάνει ταχύτερα στο ορόσημο των 100 εκατομμυρίων προβολών στο ιστορικό του YouTube, έχοντας χρειαστεί λιγότερο από 9 ημέρες.

Το «NPR» περιγράφει το οπτικοποιημένο «This Is America» του Childish Gambino ως ένα «συγκλονιστικό και με εξαιρετική παραγωγή βίντεο για το τραγούδι που άφησε  το κοινό και τους μουσικούς κριτικούς μπερδεμένους για ημέρες», ενώ το «The Fader» διακηρύσσει ότι το τραγούδι μετατρέπεται απότομα «από εορταστικό σε τρομακτικό, επανειλημμένα, όπως και οι ειδήσεις».

Η «Washington Post» δηλώνει για το video clip: «Παρακολουθήστε το μία φορά και τα μάτια σας θα τραβήξουν φυσικά οι κινήσεις οι τις εκφράσεις του προσώπου. Παρακολουθήστε το  ξανά, αλλά επικεντρωθείτε στο χάος που επικρατεί στο παρασκήνιο. Παρακολουθήστε το για τρίτη φορά και ο λόγος αυτής της αντιπαράθεσης καθίσταται ολοένα και πιο ξεκάθαρος.»

Το «Paste» γράφει ότι «ο Μάιος είναι πολύ νωρίς για να στεφθεί μουσικό βίντεο της χρονιάς», αλλά το «This Is America» εγγυάται απολύτως ότι πρέπει να γίνει η συζήτηση αυτού του είδους.

 

Αφήστε το σχόλιό σας