Η μνήμη του Chester Bennington παραμένει ζωντανή.

Σήμερα, 20 Ιουλίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την αυτοκτονία του Chester Bennington και οι Linkin Park τιμούν τη μνήμη του εκλιπόντα τραγουδιστή τους.

Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός, ο οποίος είχε αναγνωριστεί ως ένας από τους κορυφαίους ερμηνευτές της δεκαετίας του 2000, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του με τραγικό τρόπο και να απαγχονιστεί, σε ηλικία 41 ετών.

Το άψυχο σώμα του Chester Bennington βρέθηκε από τηην οικιακή βοηθό του στην κατοικία του στο Palos Verdes Estates της California και η είδηση διαδόθηκε με ταχείς ρυθμούς σε ολόκληρο τον πλανήτη, σκορπώντας ανείπωτη θλίψη και οδύνη στο κοινό των Linkin Park και ευρύτερα στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Το επόμενο διάστημα ακολούθησαν αμέτρητες εκδηλώσεις μνήμης από δεκάδες χιλιάδες απλούς θαυμαστές των Linkin Park, όπως συνέβη και στην Ελλάδα, αλλά και από πλήθος διάσημων καλλιτεχνών που αποχαιρέτησαν και εκείνοι με το δικό τους τρόπο τον Chester Bennington, είτε με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα είτε τραγουδώντας επάνω στη σκηνή.

Η τραγική ειρωνεία που είναι το γεγονός ότι η αυτοκτονία του Chester Bennington συνέπεσε την ημέρα όπου ο στενός φίλος του και τραγουδιστής Chris Cornell θα συμπλήρωνε το 53ο έτος της ηλικίας του. Ο Cornell είχε αφαιρέσει τη ζωή του με παρόμοιο τρόπο δύο μήνες πριν τον Bennington, στις 18 Μαΐου 2017, σε ηλικία 52 ετών.

«Προς τον αδελφό μας Chester. Έχει περάσει ένας χρόνος από το θάνατό σου, μία σουρεαλιστική συσσώρευση θλίψης, απογοήτευσης, άρνησης και ανάμνησης», τονίζουν στο μήνυμά τους οι Linkin Park, oι οποίοι ουσιαστικά έχουν σταματήσει τη δράση τους μέχρι νεωτέρας.

«Ακόμα μοιάζει σαν να είσαι κοντά, να μας περιβάλλεις με τη μνήμη σου και το φως σου. Το μοναδικό στο είδος του πνεύμα σου Έχει αφήσει ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στις καρδιές μας, στα αστεία μας, στη χαρά μας και στην τρυφερότητά μας», συνεχίζουν.

«Είμαστε αιώνια ευγνώμονες για την αγάπη, τη ζωή και το δημιουργικό πάθος που μοιράστηκες μαζί μας και με τον κόσμο. Μας λείπεις περισσότερο από ό,τι μπορούν να εκφράσουν οι λέξεις», καταλήγει το μήνυμα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας