Η Cher θα τιμηθεί για τη συνεισφορά της στη μουσική.

Οι τραγουδίστριες – ηθοποιοί Cher και Reba McEntire, ο συνθέτης Philip Glass και ο σαξοφωνίστας της τζαζ και συνθέτης, Wayne Shorter θα τιμηθούν φέτος από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών John F. Kennedy.

Επιπλέον οι δημιουργοί του βραβευμένου με Tony μιούζικαλ «Hamilton» – ο ηθοποιός σκηνοθέτης, Lin-Manuel Miranda, ο σκηνοθέτης Thomas Kyle, ο χορογράφος Andy Blankenbuehler ο διευθυντής παραγωγής μουσικής Alex Lacomoire θα παραλάβουν το ειδικό βραβείο του Κέντρου John F. Kennedy ως «πρωτοπόροι δημιουργοί έργου με μετασχηματιστική δύναμη που δεν εντάσσεται σε κατηγορία», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου.

Το Κέντρο John F. Kennedy θα τιμήσει για 41η χρονιά προσωπικότητες για τα εξαίρετα επιτεύγματα τους στις τέχνες και την ψυχαγωγία και το CBS θα μεταδώσει τηλεοπτικά την τελετή απονομής των βραβείων.

Οι περισσότεροι από όσους παραλαμβάνουν βραβεία από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών έχουν ήδη τιμηθεί με τα κορυφαία βραβεία που απονέμονται στους τομείς τους.

«Όσοι επιλέχθηκαν να τιμηθούν φέτος αντιπροσωπεύουν την κορυφή της πρωτοτυπίας της χώρας μας και το πλούσιο μωσαϊκό των διαφορετικών προοπτικών και μορφών τέχνης που καθορίζουν ποιοι είμαστε ως πολίτες», δήλωσε η Deborah Rutter, πρόεδρος του Κέντρου.

Η τελετή απονομής των βραβείων του Κέντρου John F. Kennedy είναι συνήθως μη κομματική εκδήλωση διασημοτήτων, στην οποία παρευρίσκονται ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πέρυσι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump αι η πρώτη κυρία δεν παρέστησαν, λέγοντας ότι ήθελαν οι τιμηθέντες να απολαύσουν την εορταστική εκδήλωση «χωρίς κανέναν πολιτικό περισπασμό».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις με κάποιους από τους καλλιτέχνες που θα τιμηθούν φέτος.

Το «Hamilton» είναι η μουσική βιογραφία του Alexander Hamilton, ο οποίος ήταν το δεξί χέρι του George Washington και συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία του αμερικανικού οικονομικού συστήματος και της αμερικανικής ακτοφυλακής.

Ο Donald Trump χαρακτήρισε την παράσταση «υπερτιμημένη» όταν οι πρωταγωνιστές του μιούζικαλ από σκηνής εξέφρασαν ανησυχίες για τη νέα αμερικανική κυβέρνηση ζητώντας από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Mike Pence, που βρισκόταν στο κοινό, να διαφυλάξει τις αμερικανικές αξίες.

Επίσης, αποκάλεσε τη Cher «πλήρως αποτυχημένη», όταν η τραγουδίστρια πήρε μέρος τον Ιανουάριο του 2017 στην «Πορεία Γυναικών» εναντίον του, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του.

«Είναι πολύ νωρίς να γνωρίζουμε το πρόγραμμά τους», απάντησε μέσω email η Stephanie Grisham, εκπρόσωπος της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, όταν ρωτήθηκε αν ο Donald και η Melania Trump θα παραστούν στην τελετή απονομής των βραβείων.

Η τελετή απονομής των βραβείων «Kennedy 2018» θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου στην Ουάσινγκτον, στην έδρα του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών.

 

Αφήστε το σχόλιό σας