Η Ελένη Χατζίδου κι ο Δημήτρης Κοντολάζος αναβιώνουν «Μια ιστορία» όχι όμως παλιά, ολοκαίνουργια!

Η Ελένη Χατζίδου μετά από δική της ιδέα να συνεργαστεί με τον Δημήτρη Κοντολάζο σε ένα αγαπημένο της τραγούδι από τα παλιά το «Μια ιστορία», βρίσκεται στην καλύτερη της φάση μιας και σε περίπου ένα μήνα θα κυκλοφορήσει ο δίσκος της στον οποίο θα συμπεριληφθεί και το τραγούδι αυτό.

Είχαμε την ευκαιρία να το ακούσουμε στο στούντιο του Παναγιώτη Μπρακούλια στην Πεύκη όπου το ηχογραφούσαν πριν μερικές μέρες και πραγματικά η επανεκτέλεση είναι έτσι όπως ακριβώς αξίζει σε αυτό το «ιστορικό» τραγούδι.

Κι οι δύο τους με μεγάλη χαρά μου είπαν δύο λόγια για τη συνεργασία, αλλά και λίγα λόγια σχετικά με το τι να περιμένουμε…

Καταρχάς θα ήθελα να μου πείτε μερικά λόγια για αυτή τη συνεργασία και το πώς προέκυψε…

Δ.Κοντολάζος: Δεν σου λέμε τίποτα (γέλια) Η ιδέα ήταν της Ελένης!

Ε.Χατζίδου: Ναι, η ιδέα αυτή ήταν δική μου κι έχει περίπου ένα χρόνο που το σκέφτηκα. Με τον κ. Δημήτρη έχουμε κάποιους κοινούς γνωστούς-μουσικούς. Το συζητήσαμε μαζί τους, τους φάνηκε πολύ ωραία ιδέα και το κάναμε. Αν και στην αρχή να σου πω ήμουν διστακτική γιατί δεν ήξερα αν θέλει ο ίδιος να πειράξει ένα τέτοιο κομμάτι και να το αλλάξει λίγο. Είχα ακούσει και τα καλύτερα γι’αυτόν, είναι από τους πιο σεμνούς καλλιτέχνες στην Ελλάδα κι είναι μεγάλη μου χαρά που ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Είναι προίκα. Σκέψου όταν μπήκα στο στούντιο μόνο που δεν έβαλα τα κλάματα.

Δ.Κοντολάζος: Την ευχαριστώ που το επέλεξε και φυσικά το δέχτηκα με πολλή αγάπη. Πιστεύω πολύ στην Ελένη γιατί κάνει πολύ σωστά και σταθερά βήματα. Κάνει κάθε χρόνο επιτυχία κι αυτό στις μέρες μας δεν είναι καθόλου εύκολο. Το τραγούδι αυτό το τραγούδησα πρώτη φορά με την Αμαλία το 1979. Οι μισοί από εδώ δεν είχατε γεννηθεί (γέλια) Όμως επειδή είναι παλιό κι αγαπημένο, θα το σεβαστούμε όπως ακριβώς του αξίζει και δεν θα το πειράξουμε πολύ.

Πάντως βλέπουμε ότι τα παλιά τραγούδια βγαίνουν προς τα έξω. Τα αναβιώνουμε ουσιαστικά. 

Δ.Κοντολάζος: Δεν είναι τα παλιά τραγούδια. Είναι τα παλιά λαϊκά. Πλέον έχουν βγάλει την ψυχή από το λαϊκό τραγούδι. Αυτό μας έχει συνοδέψει τόσα χρόνια στην Ελλάδα και στην ξενιτιά. Πρέπει να γράψουμε ξανά τέτοια τραγούδια γιατί θέλουμε παρέα. Είμαστε μόνοι στην Ελλάδα… Θέλουμε παρηγοριά. Και πίστεψέ με αν δεν είχαμε το παλιό ρεπερτόριο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε πρόγραμμα στα μαγαζιά.

Ε.Χατζίδου: Είναι ένα κομμάτι που ο κόσμος το αγαπάει. Το τραγουδάω πολλά χρόνια στα διάφορα μαγαζιά που έχω δουλέψει και κάθε φορά γίνεται χαμός. Όντως λείπουν από τον κόσμο και με αυτή τη εκτέλεση πιστεύω θα χαρούν ιδιαίτερα.

Είχατε χαθεί μερικά χρόνια πάντως κ.Κοντολόζο… Να φανταστώ από επιλογή σας; 

Δ. Κοντολάζος: Εγώ δεν χάθηκα, εσείς με χάσατε (γέλια) Δεν κυνηγάω τις κάμερες και δεν μου αρέσει αυτός ο τρόπος του να φαίνομαι ότι υπάρχω. Είμαι πάντα σε κάποιο σχήμα και πάντα κάνω δουλίτσες, αλλά αν αυτές δεν προβληθούν από τα μεγάλα μέσα, δεν φαίνεται και προς τα έξω. Είναι η προβολή. Πάντως είμαι εδώ, τραγουδάω και κάνω αυτό που αγαπάω.

E.Χατζίδου: Ακριβώς! Είναι εδώ και με την φωνάρα αναλλοίωτη!

Τέλος θα ήθελα να μου πείτε τι να περιμένουμε από εσάς… 

Ε. Χατζίδου: Έρχεται τέλη Μαΐου ο καινούργιος δίσκος και ανυπομονώ πολύ και φυσικά μέσα θα υπάρχει κι αυτό το κομμάτι! Επίσης δεν σταματάω τις εμφανίσεις κι έρχεται ένα μεγάλο τουρ όλο το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Δ.Κοντολάζος: Εγώ φεύγω για Θεσσαλονίκη για εμφανίσεις στο Caramelo και να κάνουμε έτσι ωραίο καλοκαίρι κοντά στα Καρντάσια! Μια κι είμαι κι από εκεί η χαρά είναι ακόμα πιο μεγάλη.

Αφήστε το σχόλιό σας