Ο Charlie Puth ανοίγεται για το δύσκολο ξεκίνημα της καριέρας του και για την ανατριχιαστική εμπειρία που τον έστειλε πολύ κοντά στο θάνατο.

«Ό,τι δεν ήθελα να μου συμβεί, τα τυπικά πράγματα που ακούς για ένα νεαρό παιδί που υπογράφει στη μουσική βιομηχανία, μου συνέβη», δηλώνει ο Charlie Puth σε συνέντευξη με το αμερικανικό περιοδικό «Billboard», το οποίο τον φιλοξενεί στο εξώφυλλο του νέου τεύχους του.

Ο τραγουδιστής καταγγέλλει ότι όταν αναδείχθηκε με τη συμμετοχή του στο «See You Again» του Wiz Khalifa, το δεύτερο δημοφιλέστερο βίντεο όλων των εποχών στο YouTube με πάνω από 3,3 δισεκατομμύρια προβολές, όλοι προσπάθησαν να τον τοποθετήσουν σε καλούπια.

«Μου έλεγαν να κάνω αυτό, αυτό και αυτό. Δεν ήθελα τίποτα από αυτό και απλά προσαρμοζόμουν στις δυσκολίες», λέει. Πέρασε δύο χρόνια με μία επιτυχία που δε σκόπευε να τραγουδήσει, έγραψε το ρεφρέν στο «See You Again» για τον Sam Smith και με ένα άλμπουμ που δεν πίστευε.

Αναμφίβολα, η συνεργασία με τον Wiz Khalifa του άφησε ανεξίτηλες αναμνήσεις.

«Δεν έχω δει ποτέ τόσο πολλή μαριχουάνα στη ζωή μου», τονίζει και ανακαλεί το 2014, όταν ο Jason Derulo τον σύστησε στον δημιουργό JKash. Μία ημέρα, έχοντας φάει «σχεδόν μισό κιλό μπισκότα κάνναβης», ο Charlie Puth μία εξάωρη κρίση. «Θα έπρεπε να είχα πάρει ηρεμιστικά. Νομίζω ότι σχεδόν πέθανα», αποκαλύπτει.

Έκτοτε, δεν έχει ακουμπήσει ξανά μαριχουάνα και θυμάται εκείνες τις ημέρες ανατριχιάζοντας. «Νόμιζα ότι έπρεπε να κάνω και να βγω ραντεβού με πολλά κορίτσι και απλά να συμπεριφέρομαι τρελά», εξομολογείται. «Νόμιζα ότι αυτό ήταν αναμενόμενο για εμένα ως μουσικός. Η μητέρα μου ήταν αυτή που είπε, “χάνεις επαφή με το γιατί έφτασες εδώ”», παραδέχεται.

Charlie Puth - Billboard - Feb2018 - Hit Channel

Ύστερα, τον Απρίλιο του 2017, ήρθε το «Attention».

Το «Attention» ήταν ένα τραγούδι που δεν ακουγόταν καθόλου σαν τον ήχο του Charle Puth, πολύ προσεχτικά και λεπτομερώς ενορχηστρωμένο, uptempo και σίγουρα όχι ρομαντικό. Είναι επίσης η μεγαλύτερη επιτυχία του στα charts ως σόλο τραγουδιστής. Τον περασμένο Οκτώβριο, κυκλοφόρησε το «How Long», ένα ομοίως funky τραγούδι με R&B επιρροή.

Τα δύο singles εντοπίζονται ταυτόχρονα στο Top 20 του διεθνούς Airplay Chart στην Ελλάδα.

Έχοντας τον πλήρη έλεγχο της καριέρας του, ο Charlie Puth επιμελείται ολομόναχος την παραγωγή στο δεύτερο προσωπικό δίσκο του, το «VoiceNotes», η κυκλοφορία του οποίου μετατέθηκε από τον Ιανουάριο στο Μάιο ώστε να τον τελειοποιήσει.

Ο Charlie Puth… «απίστησε» στο νέο τραγούδι «How Long»

Charlie Puth - Voicenotes - Hit Channel

Αφήστε το σχόλιό σας