Οι Chainsmokers ζητούν συγγνώμη εξαιτίας ενός ρατσιστικού «αστείου»

-

Οι Chainsmokers απολογήθηκαν εξαιτίας ενός άστοχου σχολίου με ρατσιστικό προσανατολισμό που έγινε δια στόματος Alex Pall.

Μάλλον δεν ήταν η καλύτερη ιδέα για τους Chainsmokers να κάνουν ένα σχόλιο που υπονοούσε ότι οι Ασιάτες τρώνε σκύλους, ενώ βρίσκονταν στην Ασία και έδιναν συνέντευξη σε Ασιάτη δημοσιογράφο, την ίδια ημέρα που η νοτιοκορεατική μπάντα των BTS ανακοίνωσε συνεργασία μαζί τους.

Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, το δίδυμο της EDM ήταν στη Σαγκάη για να εμφανιστεί στο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής «Ultra China».

Στις 11 Σεπτεμβρίου, οι Chainsmokers δημοσίευσαν ένα προωθητικό βίντεο από το ταξίδι τους στο εξωτερικό, το οποίο περιελάμβανε ένα… αποτυχημένο και άστοχο αστείο που έκανε ο Alex Pall. Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν θα έπαιρνε μαζί στην περιοδεία το σκύλο του.

O 32χρονος Αμερικανός σχολίασε ότι θα το έκανε εάν συμπεριφερόταν καλύτερα και έπειτα έριξε τη… «βόμβα»: «Δεν ξέρω αν θα την έφερνα (σ.σ. τη σκυλίτσα του) στην Κίνα». Ήταν σαφές ότι υπονοούσε ότι οι Κινέζοι μπορεί να… την έτρωγαν. Ο δημοσιογράφος φαινόταν ελαφρώς θορυβημένος.

Με αφορμή το σχόλιο ξέσπασε θύελλα διαμαρτυριών στο Twitter, οπότε οι Chainsmoker αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη.

«Έκανα ένα σχόλιο σε μία συνέντευξη που έλεγα ότι δίσταζα να φέρω το σκύλο μου, “Cheddar”, στην Κίνα, επειδή έχω διαβάσει αναφορές για σφαγή σκυλιών σε ορισμένες επαρχίες», έγραψε ο Alex Pall.

“Δε θα κάναμε ποτέ τίποτα εσκεμμένα για να αναστατώσουμε τους οπαδούς μας και ζητούμε συγγνώμη εάν προσβάλαμε κανέναν”, συνέχισε η δήλωσή του, ενώ παρείχε ένα σύνδεσμο προς μία οργάνωση που μάχεται ενάντια στις σφαγές σκύλων.

https://twitter.com/TheChainsmokers/status/907319766481747968

Οι Chainsmokers πρόκειται να συνεργαστούν με το συγκρότημα BTS από τη Νότια Κορέα, σε ένα τραγούδι με τον τίτλο “Best Of Me” από τη νέα δουλειά τους «Love Yourself: Her».

Το άλμπουμ έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο προ-παραγγελίες και κυκλοφορεί στις 18 Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης:
Οι Chainsmokers απολογούνται για την επίθεση στη Lady Gaga

The Chainsmokers - Lady Gaga - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας