Η Cardi B εξηγεί γιατί της αρέσει να είναι γυναίκα: «Νιώθω τόσο δυνατή»

«Είναι τόσο εκπληκτικό να είμαι γυναίκα».

Η Cardi B είναι η πρώτη γυναίκα ράπερ που έχει ένα single με διαμαντένιες πωλήσεις, η πρώτη γυναίκα ράπερ που έχει ανέβει δύο φορές στο No. 1 του Billboard Hot 100 χωρίς τη συνοδεία άλλων καλλιτεχνών και η πρώτη γυναίκα ράπερ που κέρδισε το βραβείο Grammy για το «Καλύτερο Rap Άλμπουμ» και δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτόν τον τίτλο.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο «XXL», η Cardi B εξήγησε γιατί αγκαλιάζει με υπερηφάνεια την γυναικεία ταυτότητά της σε οποιονδήποτε τίτλο κατέχει.

«Αισθάνομαι ότι είναι τόσο εκπληκτικό να είμαι γυναίκα. Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος με αποκαλεί γυναίκα ράπερ. Γυναίκα επιχειρηματία. Αυτό είμαι. Είμαι ολόκληρη γυναίκα και κερδίζω βραβεία από του άνδρες. Και κάνω μεγαλύτερα νούμερα από εσάς τους άνδρες. Έχω ένα τραγούδι στο άλμπουμ μου που λέει: “Όλοι εσείς οι άνδρες δεν κάνετε τα νούμερα που έκανε το τελευταίο μου τραγούδι”», είπε η 28χρονη Αμερικανίδα.

«Και θα μπορούσα πραγματικά να είχα πει: “Όλες εσείς οι γυναίκες δεν κάνετε τα νούμερα που έκανα…”. Αλλά δεν με ενδιαφέρει. Ναι, είμαι κορίτσι. Και λένε: “Θεέ μου, είναι τόσο όμορφη, αλλά είναι τόσο έξυπνη. Είναι τόσο γοητευτική”. Αισθάνομαι τόσο δυνατή να είμαι γυναίκα που δεν με ενδιαφέρει αν θα αποκαλέσεις γυναίκα ράπερ ή γυναίκα… Ναι, είμαι γυναίκα», συνέχισε.

Η Cardi B αναγνώρισε τη δύναμη του να είναι γυναίκα διαβάζοντας την ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου έμαθε για τις γυναίκες στρατιώτες της Σοβιετικής Ένωσης και τις τακτικές τους για την εξουδετέρωση Γερμανών ανδρών στρατιωτών. Αλλά εκτός από τα μαθήματα ιστορίας, ελέγχει τις δικές της επαγγελματικές συμφωνίες και φροντίζει να πληρώνεται αυτό που της αξίζει.

Πρόσφατα αποκάλυψε ότι το όνειρό της είναι να γίνει δισεκατομμυριούχος γυναίκα όπως η Rihanna, η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός στον κόσμο και η Cardi B πιστεύει ότι υπάρχει επιπλέον αξία στο να αναγνωρίζεται ως η γυναίκα που καταρρίπτει όλα αυτά τα ρεκόρ.

«Θα προτιμούσα να είμαι η πρώτη δισεκατομμυριούχος γυναίκα παρά να λένε απλά “Ω, είναι δισεκατομμυριούχος”», πρόσθεσε, όμως, γνωρίζει ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτική με τις οικονομικές κινήσεις της, ειδικά ως Μαύρη γυναίκα σε μια βιομηχανία για την οποία πιστεύει ότι επιχειρεί σκόπιμα να κοροϊδέψει τους ανθρώπους του χρώματος στις δισκογραφικές συμφωνίες τους.

«Είμαι μια έγχρωμη γυναίκα και είμαι από το γκέτο. Και λένε “θα μπορούσαμε να της προσφέρουμε προκαταβολή δύο εκατομμυρίων δολαρίων”. Και η εταιρεία πρόκειται να βγάλει χρήματα από εσένα, πιθανώς 50 εκατομμύρια και 100 εκατομμύρια δολάρια. Και εσύ συμφωνείς για τα δύο εκατομμύρια δολάρια επειδή πιστεύουν ότι είσαι τόσο διψασμένη για αυτά τα χρήματα που απλώς θα σου δώσουν τα 2 εκατομμύρια δολάρια», εξήγησε.

«Μερικές φορές βλέπεις ότι η φυλή έχει πραγματικά σημασία επειδή έχω δει κάποιους influencers, που δεν είναι όπως εγώ. Λευκούς influencers. Και πληρώνονται με πολλά χρήματα. Είμαι ολόκληρος καλλιτέχνης. Και υπάρχουν και άλλοι καλλιτέχνες που ξέρω πόσα πληρώνονται. Έχω κάνει την έρευνά μου τώρα. Για αυτό λέω ότι θα πάρω αυτό που αξίζω», πρόσθεσε.

Η Cardi B θέλει το ίδιο για τον σύζυγό της Offset και τη δύο ετών κόρη τους Kulture.

Ωστόσο όταν ρωτήθηκε αν θέλει η Kulture να μπει στη βιομηχανία ψυχαγωγίας και τελικά να κερδίσει ένα βραβείο Grammy όπως η Blue Ivy, η 9χρονη κόρη της Beyoncé και του JAY-Z, η Cardi είπε ότι θέλει «τόσα πολλά πράγματα γι’ αυτήν που δεν ξέρει καν τι» Θέλω».

Όμως γνωρίζει ότι θέλει η κόρη της να είναι έξυπνη, να καταλαβαίνει από επιχειρήσεις, να έχει αυτοπεποίθηση και να είναι ασταμάτητη και ταπεινή.

Ακολουθήστε το Hit Channel στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελληνική και Ξένη μουσική.

Must Read

Δες και αυτά