HIT CHANNEL ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Απρίλης 2012. Μιλήσαμε για μια ακόμα φορά με τον νυν κιθαρίστα των Guns N’ Roses και solo καλλιτέχνη, Ron “Bumblefoot” Thal. Ο Ron είναι ένας από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες της εποχής μας και επίσης ένα πολύ προσγειωμένο και φιλικό άτομο. Μας μίλησε για τις περιοδείες του με τους Guns, τις solo κυκλοφορίες του και για πολλά άλλα θέματα. Διαβάστε παρακάτω τα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που μας είπε:


Πώς ήταν η αμερικάνικη περιοδεία που κάνατε σε clubs με τους Guns N ‘Roses;

Ήταν πολύ ωραία φάση. Ήταν διαφορετικά, διότι συνήθως όταν παίζουμε σε μεγαλύτερες σκηνές, υπάρχει απόσταση από τους οπαδούς και τους θεατές και αυτή τη φορά ο κόσμος ήταν πιο κοντά στη σκηνή, ακόμα και πάνω στη σκηνή. Κατέβαινα από την σκηνή και μπορούσαν να παίζουν με την κιθάρα μου και να βγάλουν φωτογραφίες μαζί μου. Ήταν φανταστικά, ήταν πραγματικά προσωπικός ο τρόπος που το κάναμε αυτό, από την αρχή. Ήταν αναζωογονητικό που μπορέσαμε να το κάνουμε, να έχουμε ένα τόσο προσωπικό είδος επαφής. Μου άρεσε πολύ!

 

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορείς τα νέα solo τραγούδια σου μέσω του Internet. Πώς πήρες αυτή την απόφαση; Πιστεύεις ότι τα φυσικά προϊόντα (CDs,βινύλια, κασσέτες) έχουν πεθάνει;

Δεν έχουν πεθάνει. Υπάρχουν άνθρωποι που τα θέλουν ακόμα. Τα φυσικά προϊόντα συνήθιζαν να είναι η μόνη επιλογή, και τώρα δεν είναι. Για μένα, λόγω του χρονοδιαγράμματος των περιοδειών, είναι πολύ δύσκολο να σκεφτώ να κάνω ένα ολοκληρωμένο album, μονοκόμματα.. Κυκλοφόρησα 5 τραγούδια πέρυσι. Μπόρεσα και το έκανα αυτό μόλις τελείωσα την Ευρωπαϊκή περιοδεία.. Αν περίμενα να κάνω ένα πλήρες  album  από την αρχή μέχρι το τέλος, τότε θα μου έπαιρνε πάρα πολύ χρόνο. Είναι πιο λογικό ότι τώρα που έχουμε την τεχνολογία να το κυκλοφορήσουμε, μπορούμε να το κάνουμε διαθέσιμο μόλις το ολοκληρώσουμε. Έτσι, για μένα είναι το καλύτερο πράγμα που μπορώ να κάνω, αντί να έχω στο περίμενε τον κόσμο, αντί να έχω κι εμένα στο περίμενε, είναι να κυκλοφορήσω το τραγούδι. Καλύτερα να κυκλοφορώ ένα τραγούδι τη φορά. Κάθε τραγούδι έχει τη δική του μοναδική τέχνη. Σαν να είναι πραγματικά ένα κομμάτι μιας συλλογής και αυτό φαίνεται περίεργο. Γράφω τις παρτιτούρες και κάνω τα backing tracks και ένα σωρό τέτοια πράγματα για το κάθε τραγούδι. Είναι κάτι περισσότερο από την κυκλοφορία ενός τραγουδιού τη φορά. Ένα τραγούδι που έχει κάτι για τους κιθαρίστες και τους παραγωγούς και έχει όλα τα πράγματα που εύχομαι να είχα κι εγώ όταν αγόραζα ένα τραγούδι ή ένα album, πριν χρόνια. Δεν ήταν δυνατόν να γίνει τότε, αλλά τώρα είναι.

 

Θα ακούσουμε νέα πράγματα από τον Bumblefoot σύντομα;

Αχ, έχω να ξεκινήσω άλλη μια περιοδεία! Μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο να βρω τον τρόπο να το κάνω.

 

Ίσως έχεις ήδη ολοκληρώσει κάποια τραγούδια.
Στην πραγματικότητα, έχω κάποια τραγούδια στο κεφάλι μου και είμαι έτοιμος να γράψω τους στίχους, να τα ηχογραφήσω και να τα ετοιμάσω αλλά δεν έχω αρκετό χρόνο για να το κάνω. Έχω ένα μήνα μέχει να αρχίσω την περιοδεία και αυτό δεν είναι αρκετό να φροντίσω για τη ζωή μου και να γίνουν όλα αυτά. Είναι μονίμως ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο και δεν έχω αρκετό χρόνο για να κάνω ό, τι θα έπρεπε να κάνω.

 

Συνεργάστηκες και έπαιξες επί σκηνής σε ορισμένες συναυλίες με την μεξικανή καλλιτέχνιδα, POC. Πώς ήταν η εμπειρία;
(Γέλια) Ήταν μια τρελή εμπειρία. Έζησε στο studio μου για 2 μήνες. Δουλεύαμε κάθε μέρα και σε αυτούς τις δύο μήνες, συνέβησαν όλα τα τρελά πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν: είχαμε μια πλημμύρα, ένα σεισμό, πολλούς καύσωνες. Ήταν πολύ έντονη περίοδος. Ο παλιός της manager την παράτησε στη μέση των ηχογραφήσεων. Δεν έκανε τίποτα. Ο τύπος δεν με πλήρωσε αν και είχα ήδη ολοκληρώσει την περισσότερη δουλειά. Με εγκατέλειψε, δεν ήθελε να έχει καμία ευθύνη». Έτσι, έπρεπε να είμαι ο παραγωγός, ο manager, η εταιρία και όλα τα άλλα. Αλλά είναι κάπως δύσκολο να το κάνεις αυτό όταν βρίσκεσαι σε περιοδεία ως κιθαρίστας μιας μεγάλη μπάντα. Ήδη ψάχνω για προοπτικές και μια ομάδα γι’ αυτήν, γιατί πρέπει πάντα να κάνω παραγωγές. Σ’αυτό νομίζω ότι είμαι καλύτερος και αυτό μ’ ενδιαφέρει περισσότερο. Ψάχνω για μια ομάδα ανθρώπων της μουσικής βιομηχανίας που θα μπορούν να την προχωρήσουν και να μπορώ να προχωρήσω κι εγώ και να συνεχίσω να κάνω παραγωγές και να κυκλοφορώ τη δική μου μουσική (γέλια).

 

Αφιερώνεις κάθε μέρα κάποιο χρόνο για να επικοινωνείς με τους οπαδούς μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Μήπως αυτή η δραστηριότητα σού αποσπάει την προσοχή από το να δημιουργείς περισσότερη μουσική;
Ναι (γέλια)! Απολύτως! Ο,τιδήποτε κάνω το οποίο δεν είναι η δημιουργία μουσικής, αποσπά την προσοχή μου από πολλά που έχω να κάνω. Όσον αφορά το χρόνο ισχύει, αλλά όχι όμως πνευματικά. Επειδή εμπνέεσαι ζώντας και κάνοντας πράγματα, που σου δίνουν κάτι να μοιραστείς και φέρνουν ισορροπία στη ζωή σου. Αλλά, αν περνάς 6 ώρες την ημέρα απαντώντας σε e-mails, αυτές τις 6 ώρες μπορείς να τις περάσεις κάνοντας μουσική. Αλλά για μένα, αξίζει αυτό, γιατί μας φέρνει όλους κοντά και πρέπει να αφιερώνεις χρόνο, όταν μπορείς για να έρχεσαι με επαφή με τους ανθρώπους. Μια μπάντα χωρίς κοινό δεν μπορεί να δώσει συναυλίες. Μια μπάντα που παίζει σε ένα άδειο γήπεδο, δεν μπορεί να παίξει στην πραγματικότητα. Αυτό παίρνει χρόνο. Μπορούμε να επικοινώνησουμε ο ένας τον άλλον. Είναι μια συμβιωτική  «δούναι και λαβείν» ή «δούναι και δούναι» ή «λαβείν και λαβείν» σχέση (γέλια). Αλλά σε μια σχέση πρέπει να αφιερώνεις χρόνο σ’αυτήν, για να την κρατάς υγιή και ευτυχισμένη.

 

Πριν από λίγους μήνες έπεσες «θύμα» βομβαρδισμού από e-mail από κάποιους Έλληνες οπαδούς. Πόσο δύσκολο ήταν να χειριστείς την κατάσταση χωρίς να απογοητεύσεις αυτούς τους οπαδούς;
Δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά όταν οι οπαδοί αποφασίσουν ότι κάτι  θέλουν να συμβεί. Ψάχνουν κάποιους τρόπους για να συμβεί αυτό και να δείξουν πόσο ενδιαφέρονται. Αλλά πραγματικά δεν γνωρίζουν ότι το να βομβαρδίζουν με e-mail τα μέλη της μπάντας, δεν πρόκειται να πείσει τον Axl Rose να κάνει ένα live stream. Δεν λειτουργεί μ’αυτό τον τρόπο (γέλια). Αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν δουλεύουν έτσι τα πράγματα. Αυτό απλά πάει στον βρόντο, δεν είναι ο σωστός τρόπος για να το κάνεις. Εάν δεν είσαι ευχαριστημένος με την κατάσταση των εισιτηρίων των συναυλιών, το να πάρεις τηλέφωνο ένα μέλος της μπάντας που δεν ξέρει πραγματικά τι συμβαίνει με την έκδοση εισιτηρίων, τη στιγμή που βρίσκεται σε κάποιο μέρος του πλανήτη, γιατί δεν είμαι ο τοπικός διοργανωτής ή ο booking agent ή ο manager της μπάντας ή οτιδήποτε άλλο, δεν θα φέρει αποτέλεσμα. Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω αυτό το θέμα και το να επικοινωνείς με τους ανθρώπους που δεν ξέρουν γι’ αυτό, είναι κάτι κακό. Νομίζουν ότι ένα μέλος του συγκροτήματος μπορεί να αναφέρει ο,τιδήποτε μπορεί να συμβεί σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα. Τις περισσότερες πληροφορίες ο  Axl  πραγματικά τις μαθαίνει από την μπάντα. Οι φίλοι μου λένε να επικοινωνήσω με το management, να επικοινωνήσω με το τάδε άτομο. Όχι, δεν κάνουμε τέτοια πράγματα. Αν ήθελα να γίνω manager θα άφηνα κάτω την κιθάρα μου και θα έκανα τον manager. Αλλά δεν είμαι manager, επικεντρώνομαι στο να δημιουργώ μουσική και στο να δίνω συναυλίες.

 


Είσαι ιδιοκτήτης ενός studio, έχεις σύζυγο, είσαι παραγωγός και έχεις μια solo καριέρα. Πόσο πολύ οι περιοδείες με τους Guns N’ Roses επηρεάζουν τα άλλα μέρη της ζωής σου;

Όσον αφορά το να παράγω και να κυκλοφορώ μουσική, το να περιοδεύω σίγουρα κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα, επειδή δεν βρίσκομαι σωματικά στο δημιουργικό περιβάλλον μου, στο studio μου, και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Έτσι, οι περιοδείες κάνουν τα πράγματα πιο δύσκολα. Όσον αφορά την προσωπική μου σχέση με τη σύζυγό μου, είναι πραγματικά φανταστική, επειδή ακόμη και σήμερα κοιτάζαμε το πρόγραμμα περιοδειών και μου είπε «Εντάξει, πήγαινε στη Ρωσία και στη συνέχεια θα έρθω στην Ιρλανδία και στην Κωνσταντινούπολη και το Τελ Αβίβ» και έχουμε την μεγάλη χαρά να συναντιόμαστε και να γυρίζουμε τον κόσμο και να βιώνουμε πράγματα που δεν είχαμε βιώσει ξανά. Έτσι, οι περιοδείες είναι φανταστικές όσον αφορά τα προσωπικά μου. Έχουμε ήδη πάει στο Αμπού Ντάμπι και το Ντουμπάι, την Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα, κάποιες φορές στην Ιαπωνία, κάποιες στην Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία. Ήμασταν σε όλη την Ευρώπη, τη Νότια Αμερική, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Έχουμε δει στον κόσμο μαζί και το να το ζεις αυτό σε κάνει δυνατότερο.

 

Πιστεύεις ότι η κατάρρευση των μεγάλων δισκογραφικών εταιριών αποτελεί ένα είδος δικαιοσύνης για τα τόσα χρόνια της απληστίας τους;
Φυσικά, ήταν ένα σύστημα που δεν μπορούσε να ζήσει. Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Ο καλλιτέχνης θα πρέπει να είναι ανεξάρτητος, γιατί κάθε φορά που υπογράφει ένα συμβόλαιο με το οποίο του παίρνουν τα πάντα, ενδυναμώνει το σύστημα, κάτι που δεν θα έπρεπε να κάνει. Θα πρέπει (σ.σ.: οι καλλιτέχνες) να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο, γιατί αυτοί (σ.σ.: οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες) αφαιρούν δύναμη από τους ανεξάρτητους μουσικούς. Έτσι, σίγουρα θα μπορούσε να είναι κάτι το οποίο θα ξεκινήσει από το μηδέν (γέλια). Είναι μια κατάσταση που έχει δύο πλευρές. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες δεν μπορούν να ασχοληθούν με το business κομμάτι, δεν μπορούν να δουλεύουν και τις δύο πλευρές του εγκεφάλου τους. Μπορούν να είναι δημιουργικοί και αρτίστες και avant-garde και συναισθηματικοί και, στη συνέχεια, θέλουν κάποιον που να είναι πιο λογικός, ακριβής, οργανωμένος και αφοσιωμένος σ’όλα τα πράγματα γύρω από το business κομμάτι. Το να βρεις την ισορροπία και τον τρόπο με τον οποίο θα κάνεις όλα αυτά τα πράγματα, θα μπορούσε να είναι δύσκολο μερικές φορές. Αλλά η μουσική έχει πολλές δυνατότητες, πολλές ευκαιρίες και πολλές επιλογές, και αυτό είναι όλο το πράγμα. Και τώρα που έχουμε περισσότερες επιλογές, είναι καλύτερα. Κάποιοι που θέλουν να βρουν ένα δισκογραφικό συμβόλαιο, ένα στάνταρ δισκογραφικό συμβόλαιο, μπορούν να το κάνουν. Αν θέλουν να είναι ανεξάρτητοι και να κυκλοφορούν τη δική τους μουσική, είναι πολύ εύκολο, μπορούν να το κάνουν. Και επίσης θα μπορούσαν κάνουν και όλα τα ενδιάμεσα.

 

Απογοητεύεσαι όταν διαβάζεις αρνητικά σχόλια για το τωρινό line-up των Guns N’Roses;

Δε με νοιάζει. Είναι σαν να τρελαίνεσαι γιατί στο εστιατόριό  μου με τα θαλασσινά κάποιος λέει πόσο σιχαίνεται τον αστακό. Δεν είναι γι ‘αυτούς, είναι για τους ανθρώπους που τους αρέσει o αστακός (γέλια). Εμείς κάνουμε συναυλίες και οι άνθρωποι που έρχονται στις συναυλίες, το γουστάρουν και να το κάνουμε για αυτούς. Δεν το κάνουμε για τους ανθρώπους που δεν τους αρέσει, το κάνουμε για τους ανθρώπους που τους αρέσει.

 

Κάποια σχόλια είναι πολύ σκληρά. Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος έγραψε: «περισσότεροι τυχαίοι τύποι έχουν μπει στους Guns NRoses απ’ότι στην Lindsay Lohan».

Πόσοι παίκτες έχουν παίζει κιθάρα στους Red Hot Chili Peppers; Πόσοι άνθρωποι έχουν περάσει από τους Whitesnake; Πόσοι drummers έχουν περάσει από τους  Judas Priest; Συμβαίνει. Οι χωρισμοί συμβαίνουν. Μια οικογένεια που μπορεί να μην μείνει για πάντα μαζί. Οι άνθρωποι πεθαίνουν, αρρωσταίνουν, θυμώνουν. Είτε μπορείς να τα τελειώσεις όλα ή μπορείς να το αρπάξεις από τα μαλλιά και να προχωρήσεις. Έτσι, μπορούμε να προχωρήσουμε και να αγωνιστούμε. Οι άνθρωποι μερικές φορές ψάχνουν έναν λόγο να μην τους αρέσει κάτι. Υπάρχουν και λόγοι για τους οποίους μπορούν να τους αρέσει κάτι. Εντάξει, δεν σας αρέσει να τους λέμε “Guns N’ Roses”, αποκαλέστε τους απλώς “ G’n’R”. Δεν σας αρέσει που ο Slash δεν είναι στην μπάντα, πηγαίνετε να δείτε τον Slash (γέλια). Είναι εντάξει. Αλλά αν έρθετε σε μια συναυλία, θα ακούσετε τον Axl και 25 χρόνια της μουσικής του καριέρας, και αυτό που κάνουμε, και το πιο πιθανό είναι να διασκεδάσετε. Αν θέλετε να διασκεδάσετε.

 

Πες μας έναν μουσικό που θα ήθελες να συμμετάσχει σε ένα solo τραγούδι σου;

Πέρυσι κυκλοφόρησε το “The Pink Panther Theme” και έχει λίγο πολύ όλα τα μέλη του συγκροτήματος, εκτός από τον Dizzy (σ.σ.: Reed, πλήκτρα), τον Chris (σ.σ: Pitman, πλήκτρα) και τον Axl. Θα ήθελα να κάνω κάτι με ΟΛΟΥΣ τους (γέλια)! Στην πραγματικότητα, τα επόμενα πρόσωπα, με τα οποία θα ήθελα να κάνω μουσική , είναι η μπάντα μου και ο τραγουδιστής της.  Θα ήθελα να γράψω, να ηχογραφήσω και την κυκλοφορήσω μουσική με τον Axl, τον Tommy, τον Frank, τον Richard, τον DJ, τον Chris και τον Dizzy. Αυτό θα ήθελα να κάνω.  Θεωρώ ότι η τωρινή μπάντα είναι τόσο δυνατή και έχει τόσα πολλά να προσφέρει που θα έπρεπε να κάνουμε άγρια, καυτά τραγούδια.

 

ron2Το αγαπημένο σου συγκρότημα είναι οι Beatles. Πόσο σοκαριστικό είναι το γεγονός αυτό για τον μέσο οπαδό των Guns N’ Roses;

Εννοείς σε πόσους οπαδούς των Guns N’Roses αρέσουν οι Beatles; Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρωτήσεις τους ίδιους (γέλια)!

 

Ναι, αλλά αρκετοί προέρχονται από ένα περισσότερο punk υπόβαθρο.

Νομίζω ότι στους ανθρώπους αρέσουν τα πάντα. Μου αρέσει ο GG Allin, αλλά μου αρέσει επίσης και ο Στραβίνσκι. Μου αρέσει ο Stevie Wonder, αλλά μου αρέσουν πολύ και οι Sex Pistols. Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ποικιλία στο γούστο, ώστε ό, τι τους αρέσει και ό,τι δεν τους αρέσει, είναι το ίδιο πράγμα. Αυτό που πιστεύω για τους οπαδούς των Guns N’Roses, είναι ότι τους αρέσουν πολλά διαφορετικά πράγματα, ακούν πολλή μουσική που δεν είχα ξανακούσει, διαφορετικούς καλλιτέχνες που πραγματικά γουστάρουν και πολλά διαφορετικά είδη. Νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι άνθρωποι και οι οπαδοί των Guns N ‘Roses είναι άνθρωποι που τους αρέσουν και οι Guns N’ Roses, μεταξύ άλλων.

 

Τι μουσική ακούς αυτή την περίοδο;

Είμαι απασχολημένος κάνοντας παραγωγές και τέτοια πράγματα.Έτσι, δεν ακούω πολύ καινούργιαμουσική. Νομίζω ότι τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που άκουσα ήταν μια μπάντα από τη Νότια Αφρική, τους  Die Antwoord. Μόλις σήμερα (σ.σ.: 6 Απριλίου) έβγαλα μια ανακοίνωση σχετικά με την Alexa Vetere, μια καλλιτέχνιδα από τη Νέα Υόρκη που θα κυκλοφορήσουμε κάτι μαζί. Κάνω μίξεις, και ετοιμάζω τα πάντα, κι έτσι τις περισσότερες φορές ακούω πράγματα πάνω στα οποία δουλεύω. Ακούω pop μουσική και στη συνέχεια αφιερώνω πολύ χρόνο ακούγοντας τον Scarface, ο οποίος είναι rapper, ήταν στο hip-hop συγκρότημα Geto Boys πριν από περίπου 20 χρόνια και έκανα κάποια κιθαριστική δουλειά και τις τελικές μίξεις και το mastering για το επόμενο album του, το “Work Ethic”. Και ξοδεύω πολύ χρόνο ακούγοντας τον Scarface και την Alexa Vetere και σε μερικές εβδομάδες θα περνάω πολύ χρόνο ακούγοντας Guns N’Roses.

 

Ως οπαδός των παλιών Guns, είσαι περίεργος τι θα συμβεί στο  Rock n ‘Roll Hall of Fame;

Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Ειλικρινά δεν το σκέφτομαι. Νομίζω ότι οι περισσότεροι από τα παιδιά πραγματικά δεν το σκέφτονται. Εάν κάποιος δεν με ρωτήσει για το Rock n ‘Roll Hall of Fame, δεν περνάει αυτό από το μυαλό μου.

 

Δεν έχει κανένα νόημα για κάποιους ανθρώπους, αλλά για κάποιους άλλους έχει …

Σημαίνει κάτι, όντως σημαίνει κάτι. Δεν είναι κάτι που πρέπει να το σκέφτομαι κάθε μέρα και να σκέφτομαι τι πρόκειται να συμβεί και ποιος θα πάει και ποιος θα παίξει. Δεν ξέρω. Αυτή την εποχή, το κύριο μέλημά μου είναι η υγεία μου.

 

Πώς είναι ο ώμος και η πλάτη σου μετά τον τραυματισμό σου;
Μόλις τη Δευτέρα ήμουν στο νοσοκομείο και μου έκαναν ένεση με φάρμακο στον τελευταίο σπόνδυλό μου. Ίσως θα μπορούσε να είμαι πιο υγιής στο μέλλον. Ίσως σε μερικούς μήνες να μην επηρεάζομαι καθόλου -αν και μέχρι τώρα δεν αισθάνομαι και πολύ καλύτερα- αλλά αυτό δεν είναι κάτι που το γνωρίζω πραγματικά.  Δεν ξέρω. Είναι πολύ δύσκολο να ζω μ’αυτό.

 

{Σ’αυτό το σημείο λέμε στον Ron ότι δεν έχουμε άλλες ερωτήσεις και μας λέει να συνεχίσουμε να ρωτάμε αυθόρμητα ό,τι μας έρθει}  Έχεις καθόλου επαφή με τον Jerry Gaskill (drummer των King’s X, μας μίλησε πέρσι), μετά το πρόβλημα υγείας του (έμφραγμα);
Ω, ναι. Ήμουν μαζί του στο νοσοκομείο. Μπορεί να κυκλοφορεί και έξω από το νοσοκομείο. Ο γιατρός του, του είπε ότι μπορεί να φάει ό, τι στο διάολο θέλει. Αυτό ακριβώς του είπε:  «μπορεί να φάει ό,τι στο διάολο θέλει». Μετά την επόμενη περιοδεία, θα βγούμε έξω για δείπνο και αν θα είναι υγιής, μπορεί να συνεχίσει να τρώει «ό, τι στο διάολο θέλει». Είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθει δυνατός. Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος.

 

Ποια ήταν η καλύτερη συναυλία στην οποία έχεις βρεθεί ως οπαδός;
Ως οπαδός; Υπάρχουν τόσες πολλές μοναδικές συναυλίες που έχω πάει. Θυμάμαι που είδα τον  Roger Waters στην περιοδεία του για το “Dark Side Of The Moon”, όταν έπαιζε oλόκληρο το album. Ω, Θεέ μου! Αυτή ήταν συναυλία-φαινόμενο. Θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα τους KISS το 1979, στη Νέα Υόρκη στο Madison Square Garden, ήμουν ένας από αυτούς. Ήταν η πρώτη μου συναυλία. Τι άλλο έχω δει;

 

Έχεις δει ποτέ τον Paul McCartney;
Όχι, δεν έτυχε ποτέ να τον δω. Υπάρχουν τόσες πολλές συναυλίες και λέω μέσα μου «θα ήθελα να αναφέρω αυτήν ! Όχι αυτήν, την άλλη!» Τι άλλο; Είδα έναν Ιάπωνα πιανίστα που λέγεται Tsurumi σε ένα μικρό jazz club στη Νέα Υόρκη και είχε ένα από τα πιο φοβερά παιξίματα που έχω δει! Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα. Έχω δει τον Yngwie Malmsteen σε μια υπαίθρια συναυλία το 1983 που άνοιγε για τον Ted Nugent (γέλια). Θα σου πω στην τύχη μερικά σπουδαία πράγματα που έχω δει: τους Jethro Tull στις αρχές της δεκαετίας του ’80, φυσικά τους Aerosmith, τους Chili Peppers.

 

Τους AC / DC;
Ναι! Είδα τους AC / DC το 2008 στην “Black Ice Tour” τους. Ήταν φανταστικά. Πήγα με τον Eddie Trunk (σ.σ.: διάσημος ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιαστής του “That Metal Show”) σ ‘εκείνη. Είδα πρόσφατα τους UFO με τον Vinnie Moore στην κιθάρα, και ότι ο τύπος είναι πραγματικά απίστευτος κιθαρίστας. Οι U.F.O ήταν φανταστικοί. Και την πρώτη φορά που είδα τους Buckcherry ήταν υπέροχα. Ποιος άλλος;

 

Μπορώ να ρωτήσω  κάτι άλλο; Έχεις παίξει ποτέ ζωντανά το τραγούδι “Jersey Girl” (σύνθεση του Tom Waits, έγινε γνωστό από τον Bruce Springsteen);

Ω, Θεέ μου (τρελά γέλια)! Αν έχω παίξει ποτέ το τραγούδι ζωντανά; Όχι, δεν έχω.

 

Υποθέτω ότι θα είναι κάτι σαν τον Εθνικό Ύμνο εκεί στο New Jersey;
Όχι, δεν είναι. Νομίζω ότι στο New Jersey πιθανώς ο Εθνικός Ύμνος να είναι το “Living on a Prayer” των Bon Jovi.

 

Πόσο πιθανό είναι να παίξεις σύντομα στην Ελλάδα με τους Guns ή ως solo καλλιτέχνης;

Στην Ελλάδα; Ήλπιζα ότι θα παίξουμε και πάλι στην Αθήνα.

 

Είναι πολύ δύσκολο να συμβεί σε αυτή την περιοδεία.
Παίζουμε (σ.σ: παύση,κοιτάζει το πρόγραμμα της περιοδείας και περιμένω μήπως πει κάτι που δεν ξέρουμε) σε Σερβία, Κροατία, Βουλγαρία, Τουρκία. Παίζουμε γύρω από την Ελλάδα, αλλά όχι σ’ αυτήν. Η τελευταία φορά ήταν το 2006, αλλά ήμουν και το 2009 και με Lita Ford. Ήταν μια ωραία στιγμή. Δεν ξέρω. Είμαι έκπληκτος που δεν θα δώσουμε συναυλία. Παίζουμε παντού εκτός από την Ελλάδα. Ελπίζω να έρθουμε και να παίξουμε στην Ελλάδα την επόμενη φορά που θα περιοδεύσουμε στην Ευρώπη.

 

Ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στον Ron “Bumblefoot” Thal για τις απαντήσεις του!

Τσεκάρετε το www.bumblefoot.com

 

Αφήστε το σχόλιό σας