Το επταμελές boy band από τη Νότια Κορέα αποτελεί πρότυπο για εκατομμύρια θαυμαστές του, διαθέτοντας αδιαμφισβήτητη επιρροή στη μουσική βιομηχανία.

Το «TIME» επιλέγει τους BTS ανάμεσα στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο για το 2019.

Πρόκειται για τη τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το K-pop συγκρότημα τιμάται από το έγκριτο περιοδικό. Το 2018 οι BTS ονομάστηκαν από το «TIME» ως «ηγέτες της επόμενης γενιάς», ενώ το 2017 και το 2018 ανακηρύχθηκαν ένα από τα πια επιδραστικά «άτομα» στο διαδίκτυο.

Όταν το boy band εμφανίστηκε στο προσκήνιο, το 2013, ήταν ξεκάθαρο ότι θα δημιουργούσε τους δικούς του κανόνες.

Με εντυπωσιακές χορογραφίες, έντονα χρώματα και ρυθμικά τραγούδια, οι BTS έχουν υπερνικήσει κάθε γλωσσικό και πολιτισμικό εμπόδιο και αποτελούν πρότυπο για εκατομμύρια θαυμαστές και θαυμάστριές τους ανά την υφήλιο.

Η παρουσία τους στη λίστα του «TIME» με τα 100 πιο επιδραστικά άτομα στον κόσμο δεν αποτελεί έκπληξη.

Κατά τα ειωθότα, κάθε προσωπικότητα που επιλέγεται για το «TIME 100» την παρουσιάζει ένα τρίτο διάσημο άτομο που σχετίζεται μαζί της.

Στην περίπτωση των BTS, η Halsey είναι εκείνη που γράφει ένα κείμενο στο οποίο εκθειάζει το γκρουπ για τη μοναδική δυνατότητα που έχει να ενθουσιάζει το κοινό, ενώ μιλά και για τη φιλία της με τα επτά αγόρια.

«Πώς ακριβώς επιτυγχάνει κανείς την παγκόσμια κυριαρχία; Σίγουρα χρειάζεται αξιοσημείωτο ταλέντο, γοητεία, καλοσύνη, αλτρουισμό και αφοσίωση. Αλλά ακόμα θα σου έλειπε ένα βασικό συστατικό:  Μία αφοσιωμένη κοινότητα για να υποστηρίζει τις προσπάθειές σου, να ελαφραίνει κάθε στιγμή που σκοντάφτεις και για χάρη σου να φωτίζουν με τα μάτια τους τον ουρανό κάθε βράδυ», σημειώνει.

«Σε αυτές τις παραμέτρους, οι BTS έχουν φτάσει στην κορυφή», τονίζει η 24χρονη τραγουδίστρια, η οποία συνεργάστηκε πρόσφατα με το K-pop συγκρότημα στο τραγούδι «Boy With Luv» που πραγματοποίησε το καλύτερο ντεμπούτο στα χρονικά του YouTube.

Η Halsey γράφει ότι οι BTS ότι κέρδισαν πολύ γρήγορα αναγνώριση και φήμη, έχοντας καταρρίψει ρεκόρ πωλήσεων και έχοντας συγκεντρώσει διακρίσεις, ενώ παραμένουν υποδειγματικοί πρεσβευτές της κορεατικής κουλτούρας τους.

«Αλλά πίσω από αυτά τα τρία γράμματα (ΒΤS) είναι επτά εκπληκτικοί νέοι που πιστεύουν ότι η μουσική είναι ισχυρότερη από τα εμπόδια της γλώσσας. Είναι παγκόσμια διάλεκτος,  υπογραμμίζει η Αμερικανίδα.

Στη συνέχεια η Halsey μιλάει για τη φιλία της με τους BTS.

«Γνωρίζω “τα αγόρια”, όπως και εγώ και άλλοι οπαδοί τους αποκαλούμε, για χρόνια και είχα την ευχαρίστηση να ταξιδέψω στην Κορέα για να περάσω χρόνο μαζί τους πολλές φορές», σχολιάζει.

«Εξωτερικά είναι γυαλιστεροί και επαγγελματίες, όμως οι πολλές ώρες γέλιου, οι μυστικές χειραψίες και τα δώρα που ανταλλάχθηκαν, δείχνουν σε αυτούς γύρω τους ότι πίσω από αυτό το εντυπωσιακό και καλοδουλεμένο κίνημα, είναι απλώς μερικοί τύποι που αγαπούν τη μουσική, ο ένας τον άλλον και τους οπαδούς τους.»

«Για τους BTS, η παγκόσμια κυριαρχία είναι μόνο ένας άλλος 8-count χορός στο σύγχρονο χορό της ζωής. Αλλά αν νομίζετε ότι είναι εύκολο, δεν έχετε δει την αγάπη και την προσπάθεια που αυτοί οι νεαροί άντρες βάζουν σε κάθε βήμα τους», καταλήγει.

 

Αφήστε το σχόλιό σας