Αρχική Μουσικά Νέα Pop/RnB music Οι BTS κατακτούν την κορυφή των ΗΠΑ για τρίτη φορά σε 11...

Οι BTS κατακτούν την κορυφή των ΗΠΑ για τρίτη φορά σε 11 μήνες

-

Δες και αυτά

Ασταμάτητη επιτυχία για το boy band από τη Νότια Κορέα.

Οι BTS κατακτούν την κορυφή του αμερικανικού «Billboard 200» για τρίτη φορά σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δώδεκα μηνών.

Το επιτυχημένο K-pop συγκρότημα κυκλοφόρησε στις 12 Απριλίου το πολυαναμενόμενο EP «Map of the Soul: Persona», το οποίο κατόρθωσε να κάνει θριαμβευτικό ντεμπούτο στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης κατάταξης.

Το «Map of the Soul: Persona» κάνει είσοδο στο Νο. 1 με ισοδύναμες πωλήσεις 230.000 άλμπουμ στην αμερικανική αγορά κατά την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του. 196.000 ήταν οι πωλήσεις άλμπουμ και 26.000 οι μονάδες που προέρχονται από το streaming, αριθμός που μεταφράζεται σε 37,4 εκατομμύρια audio streams.

Οι BTS κυριαρχούν στην κορυφή του «Billboard 200» για τρίτη φορά μέσα σε έντεκα μήνες: Το Νο. 1 έχουν καταλάβει το «Love Yourself: Tear» (Ιούνιος 2018), το «Love Yourself: Answer» (Σεπτέμβριος 2018) και τώρα το «Map of the Soul: Persona».

Οι Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V, Jungkook είναι το πρώτο συγκρότημα μετά τους θρυλικούς Beatles που αντικρίζει τρεις φορές την κορυφή του «Billboard 200» σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Τα «σκαθάρια» είχαν κάνει ντεμπούτο στο Νο. 1 με τις συλλογές «Anthology 1», «Anthology 2 και «Anthology 3» που είχαν κυκλοφορήσει τη σεζόν 1995 – 96.

Το «Map of the Soul: Persona» είναι τέταρτο μη-αγγλόφωνο άλμπουμ που ανεβαίνει στην πρώτη θέση την τελευταία χρονιά. Από τα υπόλοιπα τρία άλμπουμ τα δύο ανήκουν ξανά στους BTS («Love Yourself: Tear», «Love Yourself: Answer») και το ένα είναι το «Si» του Andrea Bocelli.

Οι BTS κατέγραψαν επίσης με το ολοκαίνουργιο EP του την καλύτερη εβδομάδα σε πωλήσεις (230.000) που έχουν πραγματοποιήσει ποτέ στις ΗΠΑ και την τέταρτη καλύτερη εβδομάδα σε πωλήσεις για το 2019.

Οι 190.000 καθαρές πωλήσεις του «Map of the Soul: Persona»  είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση που σημειώνεται το 2019, πίσω μόνο από το «DNA» των Backstreet Boys (227.000).

 

Αφήστε το σχόλιό σας