Η K-pop μουσική κυριεύει τον υπόλοιπο πλανήτη, με τους BTS να κρατούν στα χέρια τους το… λάβαρο της επανάστασης.

Οι BTS κατακτούν και επίσημα την Αμερική.

Το boy band – φαινόμενο από τη Νότιο Κορέα γίνεται το πρώτο Κ-pop σχήμα που ανεβαίνει στην κορυφή του αμερικανικού «Billboard 200», με τη νέα δισκογραφική δουλειά τους «Love Yourself: Tear» να κάνει είσοδο στο Νο1 της κατάταξης.

Το άλμπουμ πούλησε 135.000 αντίτυπα στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών κατά την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας, εκ των οποίων οι 100.000 πωλήσεις είναι φυσικές (CD).

Το «Love Yourself: Tear» βελτίωσε την θέση των BTS στα charts, αφού η προηγούμενη ολοκληρωμένη κυκλοφορία τους, το «Love Yourself: Her», είχε κάνει ντεμπούτο στο No7 του «Billboard 200» τον Οκτώβριο του 2017.

Τόσο το «Love Yourself: Tear» όσο και το «Love Yourself: Her» είναι τα δύο μοναδικά K-pop άλμπουμ που έχουν εμφανιστεί στο Top 10 του «Billboard 200».

Επιπλέον, το «Love Yourself: Tear» καταγράφει τις υψηλότερες εβδομαδιαίες πωλήσεις που έχουν σημειωθεί ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες για την K-pop μουσική, ενώ είναι το πρώτο ξενόγλωσσο άλμπουμ που αντικρίζει την κορυφή του «Billboard 200» μετά το 2006 και το «Ancora» του ιταλικού κουαρτέτου των Il Divo.

Ανάμεσα σε άλλα επιτεύγματα, οι BTS πραγματοποιούν και τις δεύτερες μεγαλύτερες εβδομαδιαίες πωλήσεις από ένα συγκρότημα εντός του 2018 (135.000),έχοντας μπροστά τους μόνο το «Culture II» των Migos (199.000).

H παραμονή των BTS στην πρώτη θέση είναι πιθανόν να διαρκέσει μόνο μία εβδομάδα, αφού προβλέπεται να κάνει ντεμπούτο στο Νο1 ο καινούριος δίσκος του Shawn Mendes.

 

Αφήστε το σχόλιό σας