Οι BTS είναι εθνικός θησαυρός για τη Νότια Κορέα

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,982ΥποστηρικτέςΚάντε Like
69ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
849ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Οι BTS έχουν αναδειχθεί σε πολύτιμο «περιουσιακό στοιχείο» της πατρίδας τους.

Η K-Pop μπάντα BTS είναι κυριολεκτικά ένας εθνικός θησαυρός για τη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Ερευνών της Hyundai, το επταμελές boy band συνεισφέρει περισσότερα από 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στην οικονομία της χώρας.

Οι BTS (ακρωνύμιο του Bangtan Sonyeondan, μετ. «Αλεξίσφαιροι Πρόσκοποι») ή αλλιώς Bangtan Boys, είναι επίσης ο λόγος που ένας στους 13 ξένους τουρίστες επισκέφθηκε τη χώρα της ανατολικής Ασίας το 2017.

Τον περασμένο χρόνο, η επταμελής μπάντα έκανε επιτυχή μετάβαση στην αμερικανική αγορά. Τον Ιούνιο έφτασε στην κορυφή των charts στο «Billboard» και τώρα έχει πάνω από 14 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram.

Εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Ερευνών της Hyundai δήλωσαν στο AFP ότι η διεθνής απήχηση του συγκροτήματος βοήθησε να υποστηριχθούν τα εμπορικά brand και τα προϊόντα της Νότιας Κορέας στο εξωτερικό.

Οι μελετητές εκτίμησαν ότι η συνεισφορά των BTS στην οικονομία της χώρας ανέρχεται σε συνολικά σε 3,6 δισ. δολάρια ετησίως, προστιθέμενη οικονομική αξίας που ισοδυναμεί με εκείνη 26 μεσαίου μεγέθους εταιρειών της Νότιας Κορέας.

Το Ινστιτούτο διαπίστωσε επίσης ότι περίπου 800.000 επισκέπτες δήλωσαν ότι ταξίδεψαν στη Νότια Κορέα λόγω των BTS, ποσοστό πάνω από το 7% των ετήσιων τουριστών της χώρας.

Με αυτό τον ρυθμό, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η επτάδα θα παράξει οικονομική αξία 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την επόμενη δεκαετία.

 

Αφήστε το σχόλιό σας