Οι BTS δημιουργούν νέο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ τέχνης και ανθρώπων

-

Στηρίξτε μας με ένα like

5,993ΥποστηρικτέςΚάντε Like
69ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
850ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
2,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Τις σχέσεις μεταξύ τέχνης και μουσικής φιλοδοξούν να επαναπροσδιορίσουν οι BTS.

Οι BTS παρουσίασαν ένα νέο εγχείρημα μέσω του οποίου θα υποστηρίξουν ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών έργων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το «Connect, BTS» είναι ένα παγκόσμιο πρότζεκτ που θα συνδέσει πέντε πόλεις και 22 καλλιτέχνες, καθένας εκ των οποίων θα συνεισφέρει με τη μοναδική φιλοσοφία του και τη φαντασία του.

Στόχος του εγχειρήματος να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις μεταξύ της τέχνης και της μουσικής, του υλικού και του άυλου, των καλλιτεχνών και του κοινού, των καλλιτεχνών με άλλους καλλιτέχνες και της θεωρίας και της πράξης.

Στο πλαίσιο του «Connect, BTS» γκαλερί σε Λονδίνο, Βερολίνο, Μπουένος Άιρες, Σεούλ και Νέα Υόρκη θα φιλοξενήσουν διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από το Μάρτιο έως τα τέλη Μαρτίου.

Οι BTS εγκαινίασαν το πρότζεκτ την Τρίτη 14 Ιανουαρίου από τη Serpentine Galleries του Λονδίνου, η οποία φιλοξενεί την έκθεση «Catharsis» του  Jakob Kudsk Steensen.

Το δημοφιλές boy band της K-pop μουσικής σκηνής θα αποτίσει μέσω του  «Connect, BTS» φόρο τιμής στην πολυπολιτισμικότητα και στην πρωτοτυπία.

«Είναι παγκοσμίως αποδεκτό ότι η δημιουργικότητα μπορεί να υπερβεί τα γλωσσικά όρια, την κουλτούρα και την ιστορία», αναφέρεται στον ιστοτόπο του εγχειρήματος.

«Ο σημερινός κόσμος είναι ένας υπερσύνδεσης, ναι, όμως είναι πάντα έτσι;», είναι το ερώτημα που τίθεται στη συνέχεια.

«Μόνοι με τις συσκευές τους, σαν να παρακολουθούν τις ζωές τους από μακριά, φιλτραρισμένες, χωρίς προσωπική θέση, οι άνθρωποι μπορούν να νιώσουν όλο και περισσότερο απομονωμένοι, η αυτοπεποίθησή τους πληγώνεται», τονίζεται.

«Αυτές οι συνέπειες δεν είναι πάντα ατομικές. Μπορούν να εξαπλωθούν, επηρεάζοντας κοινότητες και έθνη», σημειώνεται στον ιστοσελίδα του «Connect, BTS».

Με τη μουσική των BTS να αποτελεί την εικόνα ενός κόσμου συμπόνιας και κατανόησης, το εν λόγω εγχείρημα φιλοδοξεί να γίνει η αρχή ενός νέου τρόπου επικοινωνίας μεταξύ της τέχνης, της μουσικής και των ανθρώπων.

Αφήστε το σχόλιό σας