Τη σχέση που έχουμε με την παράδοση προσπαθούν να κατανοήσουν η Sma Rag Da και ο Brodsky μέσω ενός μουσικού εγχειρήματος χωρίς συμπλέγματα.

Η Sma Rag Da και ο Brodsky πάντρεψαν ελληνικά παραδοσιακά κομμάτια με ηλεκτρονικά beat σε ένα ακομπλεξάριστο EP «ελληνο-αγγλικής φιλίας», το «Broken Greek».

Η απόφαση της Σμαράγδας Αλεξανδρή (Sma Rag Da) να έχει το «απίστευτο success story του Παντελίδη» ως θέμα της διπλωματικής της στο Λονδίνο ήταν μια είδηση που απασχόλησε αρκετά στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς αρκετά τα ελληνικά μέσα.

Είχε μόλις κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ της «Wisdom Tooth», μία συλλογή με «ιστορίες από τη φάση ακριβώς μετά την εφηβεία που ούτε έφηβος είσαι πια, αλλά από την άλλη δε νιώθεις και ενήλικας», ένα άλμπουμ ειλικρινές και τολμηρό, που προκάλεσε ένα κύμα από εκδηλώσεις θαυμασμού αγάπης στα social media, το οποίο ακόμα δεν έχει κοπάσει.

Τώρα, μας παρουσιάζει το νέο project της σε συνεργασία με έναν νεαρό Άγγλο DJ, τον Brodsky: Το «πάντρεμα της ηλεκτρονικής μουσικής με samples από ελληνικά παραδοσιακά κομμάτια» τα οποία ξεσηκώνουν το αγγλικό κοινό, όπου και αν έχουν παιχτεί.

Ακούστε τα τραγούδια του EP «Broken Greek» στην ακόλουθη λίστα:

Mπορείτε να κατεβάσετε το «Broken Greek» EP δωρεάν μέσω Bandcamp: smaragda.bandcamp.com.

«Ο κύριος σκοπός όλου αυτού, εκτός από το να φτιάξουμε μουσική που γουστάρουμε να ακούμε μόνοι μας μες στο σαλόνι μας, είναι να ανοίξει μια συζήτηση, ένας διάλογος.

Να σκεφτούμε γιατί έχουμε την σχέση που έχουμε με την παράδοσή μας. Να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε καλύτερα ποιοι είμαστε, γιατί είμαστε αυτοί που είμαστε, γιατί είναι αυτή η κουλτούρα μας, από πού προήλθαμε, πως φτάσαμε εδώ. Γιατί είναι σημαντικά όλα αυτά;

Γιατί τώρα πιο πολύ από ποτέ χρειαζόμαστε από κάπου να “κρατηθούμε”. Κάποιοι το ρίχνουν στην “αιθνηκή ηπαιρηφάνια”, εγώ το έριξα στην πολιτιστική.», είναι το μήνυμα της Sma Rag Da για το εγχείρημα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας