Στην προσπάθεια της Ελλάδας να ανταποκριθεί στην κρίση του προσφυγικού αναφέρθηκε ο Goran Bregović.

Ο Goran Bregović, ο διεθνούς φήμης συνθέτης που μας συγκίνησε με τις εξαιρετικές κινηματογραφικές μελωδίες του και τα διονυσιακά γλέντια του, επισκέπτεται την Ελλάδα και υπόσχεται δύο βραδιές που θα μας μείνει αξέχαστο με μουσικές και τραγούδια που ξεσηκώνουν!

Την Παρασκευή 14 Ιουλίου στην Αθήνα και το Θέατρο Βράχων θα συναντήσει για πρώτη φορά τον Πετρολούκα Χαλκιά, έναν από τους ζωντανούς μύθους της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς, ενώ την Τετάρτη 12 Ιουλίου θα εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη και στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Λατρεμένος στην Ελλάδα όσο λίγοι, ο Goran Bregović παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Real News» εν όψει πάντοτε των επικείμενων εμφανίσεών του.

Ποια είναι η γνώμη του για την προσπάθεια της Ελλάδας να ανταποκριθεί στην κρίση του προσφυγικού, προσφέροντας καταφύγιο στους πρόσφυγες;

«Ο πανικός σχετικά µε τους πρόσφυγες είναι αντίθετος µε την ιστορία της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Ο ελληνικός πολιτισμός βασίζεται στη μετανάστευση. Φανταστείτε πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς τους μετανάστες από την Ιταλία, την Ελλάδα, ακόμα και από τη Συρία. Χωρίς μερικούς μετανάστες από τη Συρία δεν θα υπήρχε ούτε η Apple.

Αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται από µακριά και ψάχνουν µια ήρεµη καθημερινή ζωή µάς κάνουν πιο πλούσιους όχι σε υλικά αγαθά αλλά σε πνευματικό επίπεδο, αφού µας φέρνουν κοντά σε άλλους πολιτισμούς που δεν είχαµε επαφή.

Κατά την πορεία του ανθρώπου στα βάθη των αιώνων, ακόμα και οι Έλληνες έχουν μια μακρά πορεία στο μεταναστευτικό κύμα.»

Δείτε επίσης:
Ο Goran Bregović για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Goran Bregovic - Hit Channel

 

Αφήστε το σχόλιό σας