Ο Bono προειδοποιεί ότι «ο κόσμος σείεται» και τα «κεκτημένα απειλούνται»

-

Hit-Channel Listen Radio Live

Ο Bono έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου.

Η Ιρλανδία έβγαλε το βαρύ πυροβολικό της για να προωθήσει στη Νέα Υόρκη την υποψηφιότητά της για μία θέση μη – μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας το 2021: Tη Mary Robinson, πρώην πρόεδρο και πρώην εκπρόσωπο του ΟΗΕ και, κυρίως τον Bono, τον τραγουδιστή του συγκροτήματος των U2.

Στην έδρα του ΟΗΕ, 400 καλεσμένοι παρέστησαν σε ομιλίες της πρώην προέδρου της Ιρλανδίας, του πρωθυπουργού της, του υπουργού Εξωτερικών της και κυρίως του Bono, ο οποίος απέσπασε και τα περισσότερα χειροκροτήματα.

Η Ιρλανδία «πιστεύει στα Ηνωμένα Έθνη και σε εμένα», είπε ο διάσημος καλλιτέχνης. «Ο κόσμος σείεται» και τα «κεκτημένα απειλούνται», πρόσθεσε επικαλούμενος τις μεγάλες συμφωνίες, κυρίως τη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, και τους διεθνείς οργανισμούς που κινδυνεύουν από τη μονομέρεια του Donald Trump.

Ο Bono συνέχισε την ομιλία του υπέρ της χώρας του, η οποία διεκδικεί με τον Καναδά και τη Νορβηγία μια από τις δύο θέσεις που προβλέπονται στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τη δική τους ομάδα χωρών στην προγραμματισμένη εκλογή τον Ιούνιο του 2020.

«Είναι πολύ μεγάλοι», είπε ο μικροσκοπικός τραγουδιστής αναφερόμενος στους Νορβηγούς, κάνοντας ένα λογοπαίγνιο και προκαλώντας γέλια στο ακροατήριο.

Bono - U2 - Hit Channel

Ο Bono είχε καλέσει την προηγουμένη ημέρα τους πρεσβευτές των 193 χωρών μελών του ΟΗΕ να παραστούν σε συναυλία των U2 στο «Madison Square Garden».

«150 πρεσβευτές παρακολούθησαν τη συναυλία, ουδέποτε έχω δει κάτι τέτοιο σε μία εκδήλωση που οργανώνεται στη Νέα Υόρκη από μία χώρα», σχολίασε ένας μεταξύ αυτών εκφράζοντας θαυμασμό.

Η Mary Robinson, πρώην Πρόεδρος της Ιρλανδίας και επίτροπος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπογράμμισε την ικανότητα της χώρας της να έχει ρόλο μεσολαβητή.

«Μπορούμε να είμαστε ένας πρωτεργάτης στην οικοδόμηση γεφυρών», δήλωσε αναγνωρίζοντας ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι σήμερα διχασμένο σε σχέση με τις διάφορες συγκρούσεις που μαίνονται.

 

Αφήστε το σχόλιό σας