Ο Bob Dylan κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου κοριτσιού το 1965

Μία γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο Bob Dylan την παρενόχλησε και της έδωσε ναρκωτικά και αλκοόλ πριν από δεκαετίες.

Μία γυναίκα κατέθεσε αγωγή κατηγορώντας τον Bob Dylan ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν 12 ετών το 1965.

Στην αγωγή, η γυναίκα, η οποία προσδιορίζεται ως «J.C.» και ζει τώρα στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, ισχυρίζεται ότι ο Bob Dylan την κακοποίησε μεταξύ Απριλίου και Μαΐου 1965 και ότι «εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του ως μουσικός προετοιμάζοντας την J.C. για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και να αποκτήσει τον έλεγχό της ως μέρος του σχεδίου του να την παρενοχλήσει σεξουαλικά και να την κακοποιήσει».

Επίσης η μήνυση ισχυρίζεται ότι ο Bob Dylan έδωσε στην J.C. «αλκοόλ και ναρκωτικά», την κακοποίησε πολλές φορές και ότι ορισμένα από τα υποτιθέμενα περιστατικά συνέβησαν στο διαμέρισμα του τραγουδοποιού στο «Hotel Chelsea» στη Νέα Υόρκη.

Ως αποτέλεσμα της καταγγελλόμενης κακοποίησης, η J.C. «υπέστη σωματικές και ψυχολογικές βλάβες και, σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις, ορισμένες ή όλες αυτές οι βλάβες είναι μόνιμης και διαρκούς φύσης». Η J.C. ζητά αποζημίωση για απροσδιόριστο ποσό που θα καθοριστεί από τους ενόρκους στη δίκη.

Εκπρόσωπος του Bob Dylan δηλώνει στο «Rolling Stone» ότι «οι ισχυρισμοί της 56χρονης είναι αναληθείς και θα αμυνθούμε σθεναρά».

Bob Dylan - Fender Telecaster guitar - Hit Channel

Η αγωγή κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή, 13 Αυγούστου, στη Νέα Υόρκη, λίγο πριν κλείσει το παράθυρο για το νόμο της πολιτείας για τα Παιδιά – Θύματα.

Ο νόμος, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ το 2019, επέτρεπε στους επιζώντες παιδικής κακοποίησης να μηνύουν τους θύτες τους και άλλα ιδρύματα που μπορεί να τους προστάτευαν, ανεξάρτητα από το αν είχε παρέλθει η παραγραφή των φερόμενων περιστατικών.

Εν τω μεταξύ, δικαστήριο απέρριψε μία άσχετης αγωγής κατά του Bob Dylan για τα πνευματικά δικαιώματα του άλμπουμ του «Desire» του 1976.

Η χήρα ενός από τους συνεργάτες του Bob Dylan, του Jacques Levy, ισχυρίστηκε ότι ο Levy είχε συνάψει συμφωνία με τον Dylan για συμμετοχή στα έσοδα που θα προέκυπταν από τα τραγούδια που έγραψαν μαζί και ως εκ τούτου δικαιούται μέρος της πρόσφατης εκδοτικής συμφωνίας του Bob Dylan με την Universal Music Publishing Group ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ένας δικαστής απέρριψε την αγωγή, λέγοντας ότι ο Dylan «κατείχε όλα τα πνευματικά δικαιώματα των συνθέσεων».

Ακολουθήστε το Hit Channel στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελληνική και Ξένη μουσική. Ακολουθήστε το hit-channel.com σε Facebook, Twitter, Instagram και Spotify.

Δες και αυτά