Τους Έλληνες ακροατές έχει μαγέψει η Βελγίδα Blanche με το «City Lights», το τραγούδι με το οποίο εκπροσώπησε τη χώρα της στη Eurovision.

Η Blanche εκπροσώπησε το Βέλγιο στο φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, όπου πραγματοποίησε τη μεγάλη έκπληξη.

Με όπλο την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της και το εξαιρετικό «City Lights» η 17χρονη τραγουδίστρια κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Μεγάλο Τελικό της 13 Μαΐου.

Η – κατά κόσμον – Ellie Delvaux προσέλκυσε την προσοχή του Pierre Dumoulin, ενός Βέλγου τραγουδιστή και δημιουργού – κεντρικό πρόσωπο των Roscoe, ο οποίος ξεκίνησε να γράφει τραγούδια με τη φωνή της στο μυαλό προτού καν γνωριστούν.

Όταν ήρθαν σε επαφή, οι δύο καλλιτέχνες συνδέθηκαν αμέσως και οι ομάδες τους άρχισαν να συνεργάζονται. Το δίδυμο ένωσε δυνάμεις με τον παραγωγό Tim Bran, γνωστός για τη δουλειά του με το συγκρότημα των London Grammar, την AURORA, την Birdy και με άλλους.

Το τελικό αποτέλεσμα, το «City Lights», είναι ένα συναρπαστικό pop τραγούδι που ακούγεται με μεγάλη ευκολία, πλαισιωμένο από ένα γλυκόπικρο ρεφρέν. Με μία δυνατή αλλά και εύθραυστη φωνή, το τραγούδι είναι μοντέρνο και σύγχρονο, σχηματίζοντας ένα ενθουσιώδες ντεμπούτο για την Blanche.

Η νεαρή τραγουδίστρια τραγουδίστρια στο βελγικό κοινό παίρνοντας συμμετοχή στο τοπικό «The Voice» για να καταφέρει να περάσει στη live φάση. Η ανάθεση στην Blanche της εκπροσώπησης του Βελγίου στον 62ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision έγινε εσωτερικά, με απευθείας ανάθεση από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Οι Έλληνες ακροατές έχουν μαγευτεί από την απρόσμενη γοητευτική παρουσία της Blanche (σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι οι τηλεθεατές που ψήφισαν), παραχωρώντας στο «City Lights» την πρώτη θέση του ελληνικού iTunes κι ενώ το διατηρούν στην κορυφαία δυάδα.

Blanche - City Lights - No1 Greek iTunes - Hit Channel

Το «City Lights» δεν είχε γραφτεί για τη Eurovision, υποτίθεται ότι ήταν ένα τετράλεπτο ατμοσφαιρικό τραγούδι.

Όταν προτάθηκε στην επιτροπή, η Blanche και οι υπόλοιποι συντελεστές ήταν σίγουροι ότι… δε θα επιλεχθεί, καθώς υπήρχε ανταγωνισμός από πολλούς καλλιτέχνες.

Οι λέξεις «City Lights» ήταν οι μόνες πραγματικά αγγλικές λέξεις του τραγουδιού στο πρώτο demo, το οποίο είχε γραφτεί σε μία φανταστική γλώσσα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας