Χαζεύοντας το news feed του facebook αργά το βράδυ, μπορεί να περάσει από μπροστά σου, από το πιο χαρούμενο, γλυκό, συγκινητικό video μέχρι κι αυτό που θα σε κάνει να βάλεις τα κλάματα από αγανάκτηση και γιατί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα ή ακόμα να σε κάνει να αναρωτηθείς , αν δεν το έχεις ήδη κάνει, γιατί ζεις σε αυτό τον κόσμο. Δεν αναφέρομαι όμως σε σκοτωμούς, σφαγές, διωγμούς ή κάτι που σίγουρα πονάει, αλλά σε κάτι άλλο, πιο απλό, που δεν σου έχει περάσει καν ότι υπάρχει σε μία Ήπειρο, λίγο μακριά σου.

Αμερική. Όλα τελικά ξεκινούν από εκεί. Η απόλυτη φρενίτιδα και στο μεγαλείο της.

Black Friday είναι η επόμενη μέρα μετά την Πέμπτη των ευχαριστιών και τελευταία του Νοέμβρη και σηματοδοτεί την έναρξη του “shopping” για τα Χριστούγεννα. Οι τιμές είναι τόσο χαμηλές που άλλοι κυριολεκτικά θα “σκότωναν” για να αγοράσουν κάτι από όλα αυτά τα “καλούδια” που τα πουλάνε κοψοχρονιά.

Ωραία τα ψώνια και σε εμάς αρέσουν και φυσικά όταν κι άμα έχουμε λεφτά, πεταγόμαστε να αγοράσουμε -κανένα- παπούτσι και -κανένα- μπλουζάκι. Εκεί όμως έχεις παρατηρήσει τι γίνεται;

Στο video που ακολουθεί θα δεις τέτοιο ξύλο που και δικός σου άνθρωπος να το έτρωγε, δεν θα ήθελες να αναμειχθείς για να τον σώσεις. Είμαστε 100% σίγουροι ότι μπορούμε να πάμε μπροστά ως έθνη κι ως λαοί; Είμαστε 100% σίγουροι ότι δεν είμαστε σκλάβοι του καπιταλισμού κι είμαστε σίγουροι ότι νοιαζόμαστε για το καλό της ανθρωπότητας και του συμπολίτη μας; Και μη γυρίσεις να πεις ότι στην Ελλάδα ή στην πολιτισμένη Ευρώπη δεν θα γινόταν κάτι τέτοιο. Το ξέρουμε καλά τι πάει να πει αυτό. Όλοι μας.

Όταν πρόκειται για το χρήμα, ο άνθρωπος αποκαλύπτει αυτό που πραγματικά είναι. Το τι είναι και το πόσο εξαγριωμένο μπορεί να σε βρει αυτό, το διαβάζεις και στα σχόλια του video.

Εκεί που χτίζουμε “τέρατα” με το μυαλό μας, εκεί ταυτόχρονα τα γκρεμίζουμε κιόλας. Σε μία εικόνα.

Η.

PS: Από τα πιο μικρά προβλήματα, όπως είναι αυτό, θα υπάρξουν κι άλλα μεγαλύτερα ως συνέπεια. Διότι όλα είναι αλυσίδα. Η απόλυτη έννοια ενός “οικονομικού πολέμου”.

 

Αφήστε το σχόλιό σας