Ο κιθαρίστα των Black Sabbath, Tony Iommi μιλάει για τη μάχη του καρκίνου του σε μια νέα ειλικρινή συνέντευξη και παραδέχθηκε ότι δεν είναι σίγουρος για πόσο ακόμα θα ζήσει, λέγοντας ότι μπορεί να είναι από το ένα έτος μέχρι και 10 χρόνια.

Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα The Mirror, ο νονός της metal λέει ότι όταν αρχικά του διαγνώστηκε ο καρκίνος το Ιανουάριο του 2012 ήταν ένας σίγουρος για τον θάνατό του:

«Όταν οι γιατροί μου είπαν πως έχω καρκίνο σκέφτηκα, «Αυτό είναι». Ο καρκίνος ήταν ο θάνατος κατά την γνώμη μου. Ανακάλυψα μια επώδυνη αποκοπή στη βουβωνική χώρα, ενώ ήμουν στη Νέα Υόρκη, για την προώθηση του βιβλίου μου. Νόμιζα ότι ήταν ο προστάτης μου, αλλά ο Ozzy [Osbourne] μου είπε να το κοιτάξω.»

O Iommi ανακάλυψε ότι είχε λέμφωμα και δίνει μάχη με την επάρατη νόσο από τότε. Αλλά με κάποιο τρόπο κατάφερε να ηχογραφήσει το άλμπουμ των των Black Sabbath «13» και να περιοδεύσει για την υποστήριξη του δίσκου. Ωστόσο, ο ίδιος λέει ότι δεν ήταν εύκολο έργο.

«Αφού κυκλοφόρησε το άλμπουμ πήγαμε σε περιοδεία και παίξαμε 81 παραστάσεις σε 28 χώρες. Μου άρεσε πολύ, αλλά ήταν δύσκολο. Μετά την ασθένεια ήμουν πολύ κουρασμένος. Κάθε έξι εβδομάδες είχα να επιστρέφω για τη θεραπεία … Στη συνέχεια, έπρεπε να είμαι στο σπίτι για δύο ή τρεις εβδομάδες πριν να ενταχθώ και πάλι με τη μπάντα. Είχαμε να προγραμματίσετε όλη την περιοδεία γύρω από τη θεραπεία μου.»

Όσο για τις προοπτικές του, ο Iommi εξακολουθεί να έχει δύσκολο δρόμο μπροστά του και δεν είναι βέβαιος για πόσο ακόμα θα ζήσει.

«Επειδή είχα δύο διαφορετικές επεμβάσεις ταυτόχρονα, μία για τον προστάτη μου και μία για τους λεμφαδένες, έκανα πολλές αξονικές πέρυσι και πάρα πολλές ακτινοβολίες, έτσι ,δεν μπορώ ακόμη να κάνω περισσότερες αξονικές. Κάθε μέρα νιώθω όλο λακκούβες και τα σαμαράκια. Κάθε φορά που νιώθω ένα πόνο στο στομάχι μου, νομίζω ότι, «Θεέ μου, αυτό είναι καρκίνος» Είναι φρικτό. Ακόμη το ονειρεύομαι. Αλλά έτσι είναι η ζωή μου τώρα. Ο χειρουργός μου είπε ότι δεν αναμένει ο καρκίνος να υποχωρήσει. Υπάρχει ένα 30 τοις εκατό πιθανότητα που θα μπορούσε, αλλά περισσότερο από πιθανό είναι να επανέλθει και θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε στιγμή. Κοιτάζω τη ζωή διαφορετικά τώρα. Θα μπορούσα να είμαι εδώ άλλα 10 χρόνια ή μόλις ένα- δεν ξέρω ».

Ο Ozzy Osbourne πρόσφατα αποκάλυψε ότι οι Black Sabbath θα ηχογραφήσουν ένα τελευταίο άλμπουμ και θα ξεκινήσουν μία ακόμη περιοδεία. Πάντως πέρα από τα σχέδια του θρυλικού metal συγκροτήματος, ελπίζουμε ο Tony Iommi να συνεχίζει να παίζει πρωτοποριακά riffs του για πολλά χρόνια ακόμα.

Συνέντευξη: Bev Bevan (The Move,ELO,Black Sabbath)

Αφήστε το σχόλιό σας